Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de beleveniswerelden van Zell am Ziller en Gerlos

Kind klimmen in het klimpark van Gerlos
© Zillertal Arena

Beleveniswerelden? Eigenlijk hebben wij in het Nederlands geen goed woord die de lading van het woord ‘Erlebniswelten’ goed dekt. Je moet het gewoon ervaren! In Zell am Ziller en Gerlos zijn tal beleveniswerelden waar de hele familie zich kan vermaken. Je kunt er spelen, klimmen, klauteren, zwemmen en tal van andere avonturen beleven. In dit artikel hebben we de beleveniswerelden van Zell-Gerlos op een rijtje gezet.

Familievakantie in Zell-Gerlos

Zell am Ziller en Gerlos liggen in het Zillertal en bieden beide toegang tot de bekende Zillertal Arena. De twee dorpen zijn uitstekende bestemming voor een veelzijdige zomervakantie in de bergen van Tirol. Voor families zijn er speciale wandelroutes, fietspaden, uitstapjes en faciliteiten. Ook de beleveniswerelden in de bergen boven Zell en Gerlos zorgen voor het familievriendelijke karakter van deze regio. In deze veelzijdige speeltuinen kunnen kinderen én volwassenen zich urenlang vermaken. Welke beleveniswereld gaan jullie als eerste bezoeken?

Rosenalm, Zell am Ziller

Erlebniswelt Rosenalm bereik je door vanuit Zell am Ziller de Rosenalmbahn te nemen naar de Rosenalm (1740 m). Eenmaal hier stap je een wereld binnen waar sprookjes en sagen werkelijkheid worden. Het Fichtenschloss bestaat uit vier torens met onder andere glijbanen, een houten knikkerbaan, een waterspeeltuin en een hangmatten-bos. Van al dat spelen krijg je honger en daarom kun je van 11.00 tot 14.00 gebruik maken van de ‘kaboutergrill’ in de Schlossküche. Ook staat er een automaat waar je verse worst uit kunt halen. Daarna is het tijd voor een wandeling over de Almrunde naar de Fichtensee. Hier kun je zwemmen, een bootje huren of relaxen in een ligstoel.

 • Fichtenschloss met 4 torens
 • Houten knikkerbaan
 • Waterpret in de Fichtensee
Fichtenschloss
© Zillertal Arena

Almparadies Gerlosstein, Hainzenberg

Vanuit Hainzenberg, net boven Zell am Ziller, kun je in de Gerlossteinbahn stappen richting Almparadies Gerlosstein. Het motto van deze beleveniswereld is ‘terug naar de oorsprong’. Geniet op de Almpromenade van de ongerepte natuur en leer meer over de omgeving, dankzij de interactieve elementen. Aan het einde geniet je op de Zillertaler Almtribüne van het prachtige uitzicht op de bergwereld. In de speeltuin bij Berghotel Gerlosstein kunnen de kids zich heerlijk uitleven. Ook de bewoners van de kinderboerderij verdienen wel wat aandacht! De kippen, pony’s, konijnen en geiten worden maar al te graag geaaid. Een afdaling in de Almflieger, een zipline met 4 trajecten, is voor jong en oud een groot avontuur.

 • Almtribüne met prachtig uitzicht
 • Grote kinderboerderij
 • Almflieger zipline

Freizeitpark Zell am Ziller

Freizeitpark Zell am Ziller ligt direct bij het dorp en beslaat een oppervlakte van maar liefst 45.000 m². Je kunt hier zwemmen, sporten en tal van andere activiteiten ondernemen. Tijdens de zomermaanden is het grote buitenzwembad met twee glijbanen een echte trekpleister! Wanneer je de kinderen belooft om ’s middags naar dit zwembad te gaan, dan gaan ze in de ochtend echt wel mee fietsen of wandelen. Op de minigolf-baan met 18-holes maak je een reis door het Zillertal. Iedere baan heeft een eigen thema, gebaseerd op een van de hoogtepunten van het dal. Ook zijn er in de Freizeitpark tennisbanen, een klimmuur, beachvolleybalveld en voetbalveld. Voor een hapje en een drankje zit je op ieder moment van de dag goed bij Restaurant Café im Park.

 • Minigolfbaan ‘de schatten van het Zillertal’
 • Buitenzwembad met 2 waterglijbanen
 • Indoor en outdoor sportfaciliteiten
Midgetgolfbaan Freizeitpark Zell
© Zillertal Arena

Abenteuerland Gerlos

Abenteuerland Gerlos ligt net iets lager dan het dorp en biedt alles voor een actieve en afwisselende dag in de buitenlucht. Begin je met een wandeling over de ‘Erlebnisreichweg’ met diverse boomhuizen of moet er direct geklommen worden in de klimtuin? Het klimpark beschikt over 65 stations en diverse ziplines. Voor de jongste kinderen is er een lager gelegen parcours, waar zij onder begeleiding van hun ouders kunnen klimmen. Daarna is het tijd om te gaan boogschieten of mountainbiken op het 500 meter lange oefenparcours of de pumptrack. Diverse speeltuinen maken het aanbod van Abenteuerland Gerlos compleet.

 • Beleveniswandeling met 7 boomhutten
 • Klimpark met 65 stations en ziplines
 • MTB-oefenparcours en pumptrack
Klimmen in het klimpark van Gerlos
© Zillertal Arena

Latschenland Gerlos

Speelparadijs Latschenland ligt op de Isskogel, op een hoogte van 1950 meter. Dankzij de Isskogelbahn, die vertrekt aan de rand van Gerlos, is deze beleveniswereld eenvoudig, comfortabel en snel bereikbaar. Eenmaal boven moet er nog een kleine wandeling worden afgelegd naar de Latschenalm. Gelukkig is dit helemaal geen staf, omdat je onderweg diverse speelstations en dieren tegenkomt. Andere leuke faciliteiten van het Latschenland zijn het klimparcours, de 150 meter lange houten knikkerbaan en de Latschensee.

 • Latschenweg familiewandeling
 • Speeltuin met klimelementen
 • Ontspannen aan de Latschensee
Familie knikkerbaan Latschenland Gerlos
© Zillertal Arena

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.