10 tips voor een familievakantie in de Zillertal Arena

Arena coaster in zillertal arena

9 mei 2019

door Joanne in Familie/kinderen

Zell-Gerlos is voor families een echte aanrader! Gezinnen met kinderen vinden er namelijk alles wat ze wensen. Kinderen kunnen ravotten in speeltuinen en spannende actie vinden ze op verschillende klim-, water- of vliegattracties. In de bergen leren ze alles over de natuur en ijsjes eten ze in Zell of Gerlos. In de Zillertal Arena wordt iedereen blij: jong en oud! Wat is er allemaal te doen voor kinderen? Hier volgen 10 tips:

#1. Sparrenboskasteel met sparrenmeer

Op de Rosenalm ligt het Sparrenboskasteel, een groot kasteel waar kinderen kunnen klauteren, glijden, bouwen en ploeteren. De grootste uitkijktoren is wel 18 meter hoog. Naast de vier torens vinden de kinderen hier een grote water- en zandspeeltuin en een boomtoppenpad. De avontuurlijke speeltuin wordt dit jaar verder uitgebreid om het sparrenmeer, een zwemmeer voor jong en oud.

sparrenboskasteel op rosenallm in zillertal arena
Het sparrenboskasteel (Foto: © Zillertal Arena)

#2. Latschenland

Hoog in de bergen, op 1950m, is een uitgestrekte speeltuin waar kinderen zich vermaken met balansoefeningen en speelapparaten. Op weg naar het restaurant op de Latschenalm volg je een avonturenpad. Dit pad leert kinderen alles over de dieren en bloemen op de alm. Onderweg kom je langs bergmeer de Latschensee. Wie durft hierin?

#3. Arena Coaster

Actie en snelheid is er voor klein en groot in de Alpenachtbaan in Zell am Ziller. De rollercoaster is 1450 m lang en begint bij het dalstation in Zell. Dit is niet de eerste de beste zomerrodelbaan. Er zijn niet alleen steile bochten, ook jumps en zelfs loopings zorgen voor extra adrenaline. Onderaan de Arena Coaster ligt een adventure speeltuin: klimtoestellen, glijbanen, schommels en een grote trampoline. Voor wie de coaster niet aandurft!

#4. Houten ballenbanen Isskogel

De hele familie kan terecht bij de ballenbanen van 150 meter lang. Voor twee euro koop je een houten bal, die je later mee mag nemen als souvenir. Zie hoe de ballen door tunnels, spiralen, koeienbellen en een labyrint rollen. Een soort megagrote knikkerbak dus. Ben je hierop uitgekeken dan klauter je door het klimparkoers dat boven aan de helling staat.

Isskogel ballenbaan zillertal arena
Kijk, daar gaat de houten bal! (Foto: © Zillertal Arena)

#5. Klettersteig Talbach

Vlak naast de Talbach waterval is een klettersteig aangelegd. Deze begint makkelijk en word langzaam moeilijker. Je kunt tussendoor uitstappen als je niet moeilijker wilt. Deze klettersteig is ideaal voor kinderen en beginners, de twee lange touwbruggen vlak boven de waterval zijn indrukwekkend.

#6. Bosspeeltuin Gerlos

De bosspeeltuin van Gerlos is een avontuur op zich. Het ligt in de buurt van het klimbos en de Flying Fox van Avonturenland Gerlos. Maar in de bosspeeltuin kom je juist helemaal tot rust. Deze speeltuin vol avontuur, is natuurlijk ingericht en heeft een hangbrug, grote schommel en nog veel meer. In deze speeltuin kunnen kinderen vies worden en ravotten in de natuur.­­­

bosspeeltuin gerlos zillertal arena
Spelen in het bos (Foto: © Zillertal Arena)

#7. Recreatiepark Zell am Ziller

Dit recreatiepark biedt alles om je energie kwijt te raken: een openluchtbad met sportbassin, reuzenglijbaan, maar ook een kinderbad. Er is een avonturenspeelplaats, midgetgolf, maar ook beachvolleybal en een funcourt. In het café-restaurant vind je ook een kinderhoek.

#8. Goudmijn Zell am Ziller

In 2 uur leer je bij de Zillertaler Goldschaubergwerk alles over de geschiedenis van de goudmijn van de Zillertal Arena. Je mag een ritje maken in de Zillertaler Goldexpress, er is een rondleiding door de kaasmakerij en tegen een kleine vergoeding is er ook toegang tot het dierpark.

#9. Klimbos Gerlos

Het klimbos, of in het Duits Hochseilgarten, is gebouwd als een soort obstakel parkoers. Hoog in de bomen, op 10 tot 15 meter, moet je je weg zoeken tussen touwen en boomstammen. Daartussen hangen ook nog eens 15 zip-lines (Flying Fox). Voor de kleinsten, vanaf 1,05m is er een speciaal parkoers op 2/3 meter boven de grond. Tussendoor zijn er 55 platforms aan de bomen om uit te rusten.

hochseilgarten gerlos
Als een aap klim je tussen de bomen (Foto: © Zillertal Arena)

#10. Flying Fox Gerlos 

Adrenaline junkies gaan naar de Flying Fox bij de Riederklamm. Over de Riederklamm zijn twee zip-lines uitgezet. Beiden vliegen op een hoogte van 80 meter over de kloof heen. Let op: om de actie te mogen meemaken moet je 8 jaar oud zijn of minstens 25 kg wegen!

Meer informatie over een familievakantie in Zillertal Arena vind je hier >

Zomervakantie tips