Skip to navigation Skip to main content

10 tips voor een familievakantie in de Zillertal Arena

50440 - 10 tips voor een familievakantie in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Zell-Gerlos is voor families een echte aanrader! Gezinnen met kinderen vinden er namelijk alles wat ze wensen. Kinderen kunnen ravotten in speeltuinen en de nodige actie vinden ze bij verschillende klim-, water- of vliegattracties. In de bergen leren ze alles over de natuur en ijsjes eten ze in Zell of Gerlos . In de Zillertal Arena wordt iedereen blij: jong en oud! Wat is er allemaal te doen voor kinderen? Hieronder volgen 10 tips voor een familievakantie in de Zillertal Arena.

#1. Beleveniswereld Rosenalm: Sparrenboskasteel met zwemmeer

Op de Rosenalm (1700 m) ligt het Sparrenboskasteel, een groot kasteel waar kinderen kunnen klauteren, glijden en bouwen. De grootste uitkijktoren is wel 18 meter hoog. Naast de vier torens vinden de kinderen hier een grote water- en zandspeeltuin en een boomtoppenpad. Daarnaast vind je hier vanaf deze zomer ook een zwemmeer met zwemsteiger, eiland, bootverhuur en nog veel meer.

50440 - sparrenboskasteel speeltuin zillertal arena
Het sparrenboskasteel op de Rosenalm is een speelparadijs voor kinderen (Foto: © Zillertal Arena)
Het sparrenboskasteel op de Rosenalm is een speelparadijs voor kinderen (Foto: © Zillertal Arena)

#2. Houten ballenbanen Isskogel

De hele familie kan terecht bij de ballenbanen van 150 meter lang op de Isskogel. Voor twee euro koop je een houten bal, die je later mee mag nemen als souvenir. Zie hoe de ballen door tunnels, spiralen, koeienbellen en een labyrint rollen. Een soort megagrote knikkerbak dus. Ben je hierop uitgekeken dan klauter je door het klimparkoers dat boven aan de helling staat.

#3. Arena Coaster

Actie en snelheid is er voor klein en groot in de Alpenachtbaan in Zell am Ziller. De Alpencoaster is 1450 m lang en begint bij het dalstation in Zell. Dit is niet de eerste de beste zomerrodelbaan. Er zijn niet alleen steile bochten, ook jumps zorgen voor extra adrenaline. Onderaan de Arena Coaster ligt een adventure speeltuin: klimtoestellen, glijbanen, schommels en een grote trampoline. Voor wie de coaster niet aandurft!

#4. Latschenland

Hoog in de bergen, op 1950 m, is een uitgestrekte speeltuin waar kinderen zich vermaken met balansoefeningen en speelapparaten. Op weg naar het restaurant op de Latschenalm volg je een avonturenpad. Dit pad leert kinderen alles over de dieren en bloemen op de alm. Onderweg kom je langs bergmeer de Latschensee. Wie durft hierin?

50440 - latschenland zillertal arena
Latschanland is leuk voor groot en klein! (Foto: © Zillertal Arena)
Latschanland is leuk voor groot en klein! (Foto: © Zillertal Arena)

#5. Bosspeeltuin Gerlos

De bosspeeltuin van Gerlos is een avontuur op zich. Het ligt in de buurt van het klimbos en de Flying Fox van Avonturenland Gerlos. Maar in de bosspeeltuin kom je juist helemaal tot rust. Deze speeltuin vol avontuur, is natuurlijk ingericht en heeft een hangbrug, grote schommel en nog veel meer. In deze speeltuin kunnen kinderen vies worden en ravotten in de natuur.­­­

#6. Almparadies Gerlosstein

Onder het motto 'Terug naar de oorsprong' vind je in op belevenisberg Gerlosstein vele attracties voor jong en oud. Op de route naar de Zillertaler Almtribune, waar je een prachtig uitzicht op het dal hebt, leer je spelenderwijs meer over de natuur en cultuur van het Zillertal. Met een kinderboerderij en grote speelplaats kunnen kinderen zich hier heerlijk vermaken. En daarnaast vind je hier ook de nodige actie bij de Almflieger Gerlosstein. Met deze zipline behaal je snelheden van wel 50 km/h!

50440 - almparadies gerlosstein zillertal arena
Spelenderwijs leren kinderen meer over de cultuur van het Zillertal (Foto: © Zillertal Arena)
Spelenderwijs leren kinderen meer over de cultuur van het Zillertal (Foto: © Zillertal Arena)

#7. Recreatiepark Zell am Ziller

Dit recreatiepark biedt alles om je energie kwijt te raken: een openluchtbad met sportbassin, reuzenglijbaan, maar ook een kinderbad. Er is een avonturenspeelplaats en midgetgolf, maar ook beachvolleybal en een funcourt. In het café-restaurant vind je ook een kinderhoek.

#8. Goudmijn Zell am Ziller

In 2 uur leer je bij de Zillertaler Goldschaubergwerk alles over de geschiedenis van de goudmijn van de Zillertal Arena. Je mag een ritje maken in de Zillertaler Goldexpress, er is een rondleiding door de kaasmakerij en tegen een kleine vergoeding is er ook toegang tot het dierenpark.

#9. Avonturenland Gerlos

Voor de kleine klimmers is er avonturenland Gerlos, ook wel Abenteuerland Gerlos genoemd. Je vindt hier een klimbos en een grote speeltuin. Het klimbos, of in het Duits Hochseilgarten, is gebouwd als een soort obstakel parcours. Hoog in de bomen, op 10 tot 15 meter, moet je je weg zoeken tussen touwen en boomstammen. Daartussen hangen ook nog eens 15 zip-lines (Flying Fox). Voor de kleinsten, vanaf 1,05m is er een speciaal parcours op 2/3 meter boven de grond. Tussendoor zijn er 55 platforms aan de bomen om uit te rusten.

50440 - avonturenland gerlos zillertal arena
In Avonturenland Gerlos kunnen kinderen zich uren vermaken (Foto: © Zillertal Arena)
In Avonturenland Gerlos kunnen kinderen zich uren vermaken (Foto: © Zillertal Arena)

#10. Flying Fox Gerlos

Adrenaline junkies gaan naar de Flying Fox bij de Riederklamm. Over de Riederklamm zijn twee zip-lines uitgezet. Beiden vliegen op een hoogte van 80 meter over de kloof heen. Let op: om de actie te mogen meemaken moet je 8 jaar oud zijn of minstens 25 kg wegen!

Meer informatie over een familievakantie in Zillertal Arena vind je hier >

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.