Skip to navigation Skip to main content
Waterpret aan de Fichtensee
© Zillertal Arena

Een zomervakantie in Zell-Gerlos is niet compleet zonder waterpret. Zwemmen, vissen, varen, suppen of met water spelen: in en rond Zell am Ziller en Gerlos zijn tal van mogelijkheden om je te vermaken in, op en rond het water. Er zijn diverse meren, waterspeeltuinen en zwembaden waar je terecht kunt voor verkoeling en vertier. Alles over activiteiten met water in Zell-Gerlos lees je in dit artikel.

Buitenzwembad Zell am Ziller

Op warme zomerdagen is er niets lekkerder dan een duik in een buitenzwembad. Erlebnisfreibad Zell am Ziller is hier de ideale locatie voor. Dankzij het grote sportbad, de stroomversnelling en twee glijbanen vind je hier genoeg zwemplezier. Voor de allerkleinsten is er een pierenbad met beperkte diepte. Om even bij te komen kun je een plekje zoeken op de omringende ligweide met een oppervlakte van 10.000 m². Bij het ‘Schwimmbadbuffet’ kun je terecht voor een kopje koffie, ijsje of snack.

Waterpret in en bij de Fichtensee

De Fichtensee is onderdeel van beleveniswereld Rosenalm. Dit bergmeer bereik je via een korte wandeling over de Almrunde, die ook geschikt is voor kinderwagens. Langs het meer staan ligstoelen om heerlijk in te ontspannen. Op de Balance Trail dien je je evenwicht te bewaren om niet in het water te vallen. Wie het ruime sop wil kiezen kan een SUP of een bootje huren. In dit meer, dat op een hoogte van 1700 meter ligt, mag ook gezwommen worden. Een duik in de Fichtensee maakt een bezoek aan beleveniswereld Rosenalm compleet.

Relaxen op een drijvende stoel in de Fichtensee
© Zillertal Arena

Stuwmeer Durlassboden bij Gerlos

Het heldere water van het Durlassboden stuwmeer warmt in de zomermaanden op tot een temperatuur van 21°C. Heerlijk aangenaam voor een verfrissende duik! Aan de zijde van de stuwdam is een zwemstijger en aan de andere kant van het meer vind je diverse kiezelstranden. Ook voor SUP, kajakken en waterfietsen zit je goed op het Durlassboden stuwmeer. Voor wie het meer van alle kanten wil aanschouwen, is er een rondwandeling. Onderweg kom je langs Alpengasthof Finkau, de Bärschlagalm en de Seestüberl, waar je plaats kunt nemen op het terras voor een hapje en een drankje. Een bijzondere activiteit aan de Durlassboden Stausee is de driving range. Met speciale golfballen, die in het water oplossen en visvoer worden, sla je ballen het meer op. Golfen met de Zillertaler Alpen op de achtergrond is een geweldige ervaring!

Speelparadijs Latschenland op de Isskogel 

Voor de nodige verkoeling zit je ook goed bij speelparadijs Latschenland op de Isskogel boven Gerlos. Kinderen kunnen hier onbezorgd spelen en ook is er een kinderboerderij met tal van dieren. Andere speelelementen zijn een klimpark, 150 meter lange houten knikkerbaan en diverse wandelroutes. Wanneer het tijd is om af te koelen kan men via 'het wandelpad van de sagen en legenden', langs de Almkapelle, naar de Latschensee gaan. Wanneer de kinderen zich vermaken bij het meer kun jij tot rust komen op een van de ligstoelen.

Activiteiten op en rond het water in Zell-Gerlos: vissen, canyoning en rafting

In en rond Zell am Ziller en Gerlos zijn nog tal van andere activiteiten op en rond het water te doen. Wie een hengel uit wil gooien in het dal van Gerlos, kan bij Hotel Platzer en in Restaurant Seestüberl terecht voor een viskaart. Wie niet bang is voor water en wel van een beetje actie houdt, moet zeker aan canyoning doen. Aan de weg tussen Gerlos en Zell ligt de Schwarzachslucht, die zich hier uitstekend voor leent. Abseilen door kletterende watervallen en sprongen van grote hoogte zijn bij canyoning heel normaal. Rafting is mogelijk op de Ziller, tussen Mayrhofen en Hippach (6 km).

Glijden tijdens canyoning in Gerlos
© Spalder Media Group

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.