Skip to navigation Skip to main content
Zweden
© Nordic.be
Zweden

Vakantie Zweden

Een vakantie in Zweden is een geweldige ervaring. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt in Zweden onder andere prachtig wandelen, fietsen, kanoën en kajakken. In de winter is het noorden van Zweden dé plek om te skiën, hondensledetochten te maken en het noorderlicht te zien. Ongerepte natuur wordt hier gecombineerd met boeiend cultureel erfgoed. Zweden bestaat voor de helft uit bos en het land telt tal van meren. Trek je naar het noorden, dan bereik je de hoogplateaus en het toendragebergte met hoge watervallen en rendierenkuddes. Zweeds Lapland is een populaire bestemming voor een vakantie in Zweden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het ijshotel, dat het hele jaar geopend is.

Zweden is een echte outdoorbestemming. Op wat voor manier dan ook, al die natuur vraagt erom om ontdekt te worden. Maak een rondreis met een camper, ga op een meerdaagse kanovakantie of trek te voet door het uitgestrekte landschap. Grotere steden als Gotenburg, Stockholm en Malmö liggen in het zuiden van het Zweden, maar voor de bergen moet je meer naar het noorden. In Noord-Zweden, in het Nationaal Park Abisko, ligt de karakteristieke U-vormige Lapporten berg. Ook de Kebnekaise, met 2103 meter de hoogste berg van Zweden, ligt in Zweeds Lapland. Tijdens een vakantie in Zweden ga je tal van hoogtepunten beleven!

Overzicht bestemmingen in Zweden

Op vakantie naar de bergen van Zweden? Hieronder vind je een overzicht van bestemmingen in Zweden. Maak kennis met de dorpen, ontdek wat er te doen valt en doe inspiratie op voor je volgende vakantie.