Skip to navigation Skip to main content
Kiruna
© Jonatan Stålhös / imagebank.sweden.se
Zweden

Vakantie Kiruna

  • In de noordelijkste stad van Zweden ervaar je Zweeds Lapland optimaal
  • Goed bereikbaar dankzij eigen vliegveld
  • Ervaar het noorderlicht en de middernachtzon
  • Hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise

Kiruna ligt in het uiterste noorden van Zweden, in Zweeds Lapland. Zowel in de winter als in de zomer kun je hier een geweldige vakantie beleven. Dankzij de internationale luchthaven is Kiruna eenvoudig bereikbaar. De stad is groot geworden dankzij de mijnbouw. De ijzerertsmijnen lopen voor een gedeelte onder de stad, waardoor deze dreigt te verzakken. Men is hier constant bezig om wijken en voorzieningen te verhuizen naar een gedeelte waar deze zaken niet spelen. Tijdens je vakantie in Kiruna moet je hoe dan ook een bezoek brengen aan de mijn op 540 meter diepte.

Kiruna is de meest noordelijke stad van Zweden en laat je het land in haar meest pure vorm beleven. Hier kun je het noorderlicht zien en de middernachtzon ervaren. De hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise, bevindt zich op korte afstand van Kiruna. Samen met de natuur van het Abisko National Park zorgt dit voor een geweldig landschap. Meren, uitgestrekte bossen, ruige bergen, Kiruna wordt omgeven door ongerepte natuur. Ook kun je kennismaken met de Sami-cultuur, van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Een bijzondere accommodatie in de nabijheid van Kiruna is het beroemde ijshotel in Jukkasjärvi.

Wintervakantie in Kiruna

In de winter is Kiruna een uitstekende bestemmingen om het winter wonderland van Zweeds Lapland te ervaren. Hier kun je je verheugen op dikke sneeuwtapijten, bevroren watervallen en het noorderlicht. Maak een hondensledetocht of trek op een sneeuwscooter de natuur in. Andere winteractiviteiten om rond Kiruna te ondernemen zijn sneeuwschoenwandelen, langlaufen, ijsvissen. Er zijn tal van bijzondere accommodaties om in te overnachten, van een glazen dome midden in de natuur tot een hotel dat volledig uit ijs bestaat.

Toeristeninformatie voor Kiruna
Name Kiruna Lappland Tourist Center
E-mail info@kirunalapland.se
Telefoon 0046098018880
Algemene Informatie
Aantal inwoners 23000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 2644 km
Hoogte Dorp 530
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart