Skip to navigation Skip to main content

Uitstapjes in Tirol voor het gezin: 7 tips

53454 - Uitstapjes in Tirol voor het gezin: 7 tips
© Spalder Media Group

Zijn jullie van plan om met het gezin naar Tirol te gaan? Dan hebben we hier zeven leuke tips voor uitstapjes in Tirol voor het gezin. En waren jullie nog niet van plan naar de deelstaat op vakantie te gaan? Dan halen deze tips jullie misschien wel over om het toch te overwegen. In Tirol vind vele avonturenparken, themawandelwegen en andere activiteiten waar je met het hele gezin van kunt genieten . Van alpine coasters tot klimparken en van zwembaden tot locomotiefritjes, er is genoeg te doen. Wat zetten jullie op het wensenlijstje voor de komende vakantie?

#1. WIDIs Kids Park Oetz

WIDIs Kids Park in Oetz is met een oppervlakte van ruim 5000 m2 een van de grootste speeltuinen in de deelstaat. Je vindt hier speeltoestellen, schommels, balansstations, klimtouwen en behendigheidsroutes waar kinderen de hele ochtend of middag zoet zijn. De mijnindustrie heeft veel impact gehad op de regio en dit thema komt daarom terug in het park. De speeltuin is overigens gemaakt van natuurlijke materialen en heeft daardoor een bijzonder design. Belangrijk om te weten: de toegang tot het park is gratis. En terwijl de kinderen aan het spelen zijn, kunnen de ouders heerlijk wat eten of drinken in het aangrenzende zwembad-café.

#2. Klimpark Fernergries in het Kaunertal

In de directe nabijheid van de Kaunertaler Gletscherstraße vind je het Klimpark Fernergries. Dat is een prachtig hoogalpine klimpark voor gezinnen waar kinderen kennis kunnen maken met deze mooie bergsport. En niet alleen beginnende kinderen leren hier de eerste kneepjes van het klimmen. Er zijn 44 klimroutes in verschillende moeilijkheidsgraden, zodat ook meer ervaren sportklimmers zich er kunnen vermaken. In de directe omgeving vind je tevens een klettersteig.

53454 -
Op een enorme rots leren kinderen de beginselen van het klimmen! (Foto: © Tirol Werbung)


Tip: ook wandelen en fietsen in Tirol is ontzettend mooi en kan met het gezin >

#3. Zomerfunpark Fiss

Bij de Möseralm in Fiss ligt het Zomerfunpark Fiss, waar de kinderen zich flink kunnen uitleven op schommels, springkussens, een springtoren en nog veel meer. Het kan met recht een park genoemd worden, zoveel is er te doen. In de Fisser Flitzer, een zomerrodelbaan van 2,2 km lang waarbij je snelheden behaalt van wel 45 km/u, suis je in de gele rodels richting het dal. En ook de Skyswing is een must-do in het park. Dit is een gigantische schommel waar ook de oudere bergliefhebbers plezier aan beleven. Voor de adrenalinezoekers is er de Fisser Flieger. Met z'n vieren naast elkaar vlieg je met 80 km/u naar beneden. En dan hebben we nog niet eens alles genoemd wat er te doen is. Een bezoekje waard dus!

53454 - muttereralm
Zoveel te doen in het Zomerfunpark Fiss (Foto: Fisser Bergbahnen GmbH, christianwaldegger.com)
Zoveel te doen in het Zomerfunpark Fiss (Foto: Fisser Bergbahnen GmbH, christianwaldegger.com)

#4. Zillertalbahn, Arena Coaster en Avonturenbad Zell

Het Zillertal staat garant voor dagen vol plezier. Eén dag is lang niet genoeg om het hele dal te ontdekken, maar je kunt wel elke dag verschillende leuke uitstapjes maken in dit veelzijdige dal. Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met een ritje in de Zillertalbahn. Dit is een oude stoomlocomotief die over een spoorlijn van 32 km van Jenbach naar Mayrhofen rijdt. Daarna zou je kunnen kiezen voor wat meer snelheid in de Arena Coaster. In deze alpiene coaster wordt je eerst omhoog getakeld om vervolgens met volle snelheid over de baan met vele spectaculaire bochten naar beneden te schieten. De Arena Coaster vind je bij het dalstation van de Rosenalmbahn in Zell am Ziller. Wil je daarna afkoelen? Dat kan in het avonturenzwembad aan de andere kant van het dorp, waar je in het buitenzwembaden kunt zwemmen en glijden van de glijbanen. Direct daarnaast kun je trouwens ook beachvolleyballen, de speeltuin in of minigolfen.

53454 -  (1)
Met z'n tweeën naar beneden in de Arena Coaster in Zell am Ziller (Foto: Zillertal Arena/Johannes Sautner)
Met z'n tweeën naar beneden in de Arena Coaster in Zell am Ziller (Foto: Zillertal Arena/Johannes Sautner)


Ook leuk: wandeltips en meer lees je in onze special over Tirol >

#5. Avonturenberg Muttereralm

Dichtbij de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, vind je op de Muttereralm een echte avonturenberg. Hier geniet je met het hele gezin van allerlei activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld avontuurlijk mountainbiken, omhoog of juist naar beneden over de singletrail. Maar ook met de kids is er veel avontuur te beleven, bijvoorbeeld in de avonturenspeeltuin, bij de boomhutten, in het motoriekpark of bij het bergmeer. Vanaf hier de Muttereralm heb je een prachtig uitzicht op de Inntalvallei en de bergwereld eromheen. Onze tip hier voor de gezinnen met oudere kinderen: mountainkarten, waarbij je met skelters van de berg af sjeest.

53454 -  (2)
Op de Muttereralm vervelen kinderen zich geen moment! (Foto: © Tirol Werbung)

#6. Alpenzoo Innsbruck

Vlak boven de stad Innsbruck vind je de Alpenzoo. In deze Alpendierentuin wonen meer dan 2000 dieren die je in de Alpen tegen kunt komen. Sommige zie je ook in het wild tijdens je vakantie, maar hier kun je veilig en van dichtbij steenbokken, wolven en otters zien. Een bezoekje aan de Alpenzoo is goed te combineren met een bezoekje aan de binnenstad van Innsbruck. Vanuit het historische centrum, onder andere bekend van het Gouden Dak, neem je namelijk de Hungerburgbahn, die je richting de Nordkette brengt. Halverwege kun je hier uitstappen bij het station Alpenzoo en zo de dierentuin snel bereiken.

53454 -  (3)
Gemsen in de Alpendierentuin in Innsbruck (Foto: Tirol Werbung/Jenewein Markus)
Gemsen in de Alpendierentuin in Innsbruck (Foto: Tirol Werbung/Jenewein Markus)

#7. Schlossberg Lienz

In Osttirol op vakantie? Breng dan eens een bezoekje aan Schlossberg Lienz. Deze avonturenberg ligt in de buurt van Lienz en is te bereiken met de Schlossbergbahn, die je in enkele minuten omhoog brengt. Op de Schlossberg vermaken de kinderen zich in de avonturenspeeltuin, maar ook een bezoekje aan de kinderboerderij is een aanrader. Tevens vind je hier het grootste klimpark van Tirol en is het mogelijk om een ritje te maken in de Osttirodler. Deze 2,7 km lange alpinecoaster brengt je via een 8 meter hoge kurkentrekker, scherpe bochten en golven teug naar de stad Lienz. Leuk voor jong en oud!

Waar ligt wat?

Op de onderstaande kaart vind je een overzicht van de bovengenoemde tips, zodat je gemakkelijk kunt zien of ze bij jouw vakantiebestemming in de buurt liggen. Fijne vakantie en veel plezier vast!

Dit blog is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.