Skip to navigation Skip to main content

Alpenzoo Innsbruck

Alpenzoo Innsbruck 1
© Innsbruck Tourismus
Alpenzoo Innsbruck 2
© Innsbruck Tourismus
Alpenzoo Innsbruck 3
© Innsbruck Tourismus
Alpenzoo Innsbruck 4
© Innsbruck Tourismus
  • Geopend in de jaren '70
  • Meer dan 150 diersoorten
  • Ongeveer 25 minuten lopen vanaf Innsbruck

In de Alpenzoo in Innsbruck kun je dieren uit de Alpen en van over de hele wereld van heel dichtbij bewonderen. Ook vind je er een voorbeeldboerderij, waar je een kijkje kunt nemen in het leven op de boerderij en de dieren die er leven. Alpenzoo Innsbruck bevindt zich aan de voet van de Nordkette, vlak naast kasteel Weiherburg en heeft een prachtige ligging.

150 verschillende diersoorten

Tijdens een bezoek aan Alpenzoo Innsbruck word je op meerdere punten getrakteerd op spectaculaire uitzichten over Innsbruck en de omliggende bergwereld. In de dierentuin leven meer dan 150 verschillende diersoorten, waarvan het grootste gedeelte afkomstig is uit de Alpen en andere Oostenrijkse gebieden (meer dan 2000 dieren!). Alpenzoo Innsbruck vindt het belangrijk dat bezoekers een goed beeld krijgen over de leefwijze van de dieren en dat wordt dan ook zoveel mogelijk nagebootst als in de natuur. Een bezoek aan Alpenzoo Innsbruck is erg leerzaam en leuk voor jong en oud.

Nieuw bezoekersgedeelte adelaarsverblijf

Voor het 60 jarige jubileum van de Alpenzoo is het bezoekersgedeelte van het adelaarsverblijf gemoderniseerd. Ook de presentatie van de lange-afstandswandeling 'de Adlerweg' is opgefrist. De houten ruimte biedt niet alleen een ideaal uitzicht op de adelaars, ook binnen is er het nodige te zien. Naast een houten bank en een paneel met folders van de Adelaarsweg is er ook een houten kaart van Tirol. De bekende bergen staan allemaal op de kaart en de rode draad vertegenwoordigt de route van de Adlerweg. De Adelaarsweg is de bekendste lange-afstandswandeling van Tirol, heeft een lengt van 413 kilometer en bestaat uit 33 etappes.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 18.00
Zondag 09.00 - 18.00

Openingstijden gelden van april t/m oktober. November tot maart: 09.00 - 17.00 uur

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*