Skip to navigation Skip to main content

Kaiserliche Hofkirche

Kaiserliche Hofkirche
© TVB Innsbruck, Roger Rovira
Kaiserliche Hofkirche
© TVB Innsbruck, Edi Groeger
Kaiserliche Hofkirche
© TVB Innsbruck, Franco Coccagna
Kaiserliche Hofkirche
© TVB Innsbruck, Franco Coccagna
Kaiserliche Hofkirche
© TVB Innsbruck, Monz
  • Graf van Keizer Maximilian I
  • 28 grote bronzen beelden
  • Sierlijke gotische kerk

De naam van de Kaiserliche Hofkirche doet vermoeden dat deze onderdeel is van de Kaiserliche Hofburg. Dit is echter niet het geval. De kerk hoort bij het aangrenzende Franziskaner klooster en is tussen 1553 en 1563 gebouwd. De gotische kerk ligt op een steenworp afstand van de Hofburg en bevat het graf van keizer Maximiliaan I. De Kaiserliche Hofkirche oogt van buiten rustig, strak en wit. De binnenkant is druk versierd, met marmeren zuilen en een sierlijk plafond.

Keizer Maximilian I en de Kaiserliche Hofkirche

Het marmeren graf in de Kaiserliche Hofkirche wordt geflankeerd door 28, meer dan levensgrootte, bronzen beelden. De beelden zijn van familie en bekende personages van de Keizer. Het is een mannelijke wacht die de kerk de bijnaam Schwarzmanderkirche geeft. Gek genoeg staan er ook 8 dames en is de sarcofaag leeg. De keizer zelf ligt in Wenen, maar die kerk was niet stevig genoeg om zijn ‘bewakers’ te huisvesten. Naast het graf van Maximilian I is er het graf van aartshertog Ferdinand. Een sierlijke Zilveren Kapel én een meer dan 450 jaar oud Ebert orgel. De kerk is momenteel in gebruik als museum, je kunt er bijvoorbeeld Duitse les volgen.

Innsbruck Card

De Innsbruck Card is ideaal voor iedereen die op vakantie gaat naar Innsbruck. Met deze pas is toegang tot de Hofkirche gratis, maar dat is niet het enige. De pas biedt ook gratis toegang tot de bergliften (Innsbrucker Nordkette), hop-on hop-off bus en andere bezienswaardigheden. Denk aan de Kaiserliche Hofburg Innsbruck en de Swarovski Kristallwelten. Ook geniet je van allerlei andere extra's en kortingen. De Innsbruck Card is te koop voor 24, 48 en 72 uur.

Innsbrucklogo

Kaiserliche Hofkirche

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 8,-

Kinderen en jongeren onder de 19 jaar hebben gratis toegang. 

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.00 uur
Dinsdag 9.00 - 17.00 uur
Woensdag 9.00 - 17.00 uur
Donderdag 9.00 - 17.00 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag 12.30 - 17.00 uur
Zondag 12.30 - 17.00 uur

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*