Skip to navigation Skip to main content

Schloss Ambras Innsbruck

Schloss Ambras
© Spalder Media Group
Schloss Ambras
© Spalder Media Group
Schloss Ambras
© Spalder Media Group
Schloss Ambras
© Spalder Media Group
Schloss Ambras
© Spalder Media Group
  • Oudste museum ter wereld
  • Unieke kunstverzameling
  • Prachtig gelegen boven Innsbruck

Net buiten Innsbruck ligt het Schloss Ambras dat gebouwd werd rond het jaar 1100. Vandaag de dag is het kasteel het oudste museum ter wereld en rondom ligt een prachtige tuin. Niet alleen het museum met haar unieke kunstcollectie en de Spaanse zaal is een bezoekje waard, maar ook een wandeling in de tuin is een absolute aanrader, hoewel dit officieel niet tot het museum Schloss Ambras Innsbruck behoort.

Ambrasse kunstcollectie in Schloss Ambras

Schloss Ambras kwam in 1363 in handen van de Habsburgers die het kasteel tot waar pronkstuk omtoverden dat het vandaag de dag nog steeds is. In het museum kun je onder andere de Ambrasse kunstcollectie van aartshertog Ferdinand II bewonderen in de ‘Wunderkammer’, ‘Rüstkammer’ en het ‘Antiquarium’. In de Habsburger portretgalerij in de bovenzaal kun je werken zien van bekende kunstenaars als Lukas Cranach, Tizian, van Dyck en Diego Velásquez. Wil je alles te weten komen over de kunstwerken, ga dan mee met een rondleiding met gids in het museum

Highlight: de Spaanse zaal

Naast de vele bijzondere kunstwerken, mag je tijdens je bezoek aan Schloss Ambras ook zeker de Spaanse zaal niet overslaan. Deze 43 meter lange zaal werd gebouwd tijdens de Renaissance van 1569 tot 1572 onder toeziend oog van aartshertog Ferdinand II. Het plafond bestaat uit handgesneden houten tegels in verschillende vormen en aan de muren zijn 27 volledige lengteportretten van Tiroolse heersers te zien. De zaal wordt nog steeds gebruikt voor bijzondere bijeenkomsten.

Logoschlossambras

Schloss Ambras Innsbruck

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 16,-
  • Prijs kinderen (19): 0,-

Openingstijden

Maandag 10.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag 10.00 - 17.00

In november is Schloss Ambras Innsbruck gesloten wegens werkzaamheden

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*