Skip to navigation Skip to main content
Tirol
Oostenrijk

Vakantie Tirol (Oostenrijk)

Vakantie Tirol, “het hart van Oostenrijk” staat garant voor een heerlijke tijd. Prachtige meren, hoge toppen en natuurparken, dit maakt Tirol een zeer populair gebied voor de vakantie. Tirol heeft prachtige dalen met ongerepte natuur om door te wandelen en te fietsen. Ook ligt in Tirol een groot deel van het Nationaal Park Hohe Tauern waar voor jong en oud activiteiten te vinden zijn.

Innsbruck, toeristen- en studentenstad biedt prachtige uitstapjes voor tijdens de vakantie. Tirol heeft naast de stad Innsbruck nog vele andere dorpen en steden die een bezoek waard zijn. Enkele populaire bestemmingen zijn Ellmau, Kirchberg, Kitzbühel en Mayrhofen. Winkelen, golfen of fietsen, elke regio biedt weer andere mogelijkheden. Vakantie Tirol, genoeg mogelijkheden voor ieder type vakantieganger.

Vakantie Tirol: Bike Trail Tirol

Een van de allermooiste mountainbikegebieden van de Alpen bevindt zich in Tirol. De Bike Trail Tirol loopt als een cirkel door Tirol en is met 1000 kilometer de langste mountainbikeroute van de Alpen. Op zoek naar een mountainbike avontuur voor de vakantie? Tirol biedt 32 etappes met de Bike Trail Tirol. Het maakt niet uit waar je begint of eindigt. Voor de minder fanatieke fietsers zijn er ook genoeg opties tijdens de vakantie. Tirol biedt veel mogelijkheden om een e-bike te huren. De grootste e-bike regio ter wereld, Kitzbüheler Alpen, beschikt over meer dan 1000 kilometer aan e-bike routes.

Adventure Park Tirol, vakantie voor het hele gezin

Het avonturenpark Adventure Park Tirol staat garant voor avontuur voor het hele gezin tijdens de zomervakantie! Tirol biedt hier het grootste touwenparcours van de deelstaat, slechts 15 minuten ten zuiden van Innsbruck. Het touwparcours bestaat uit 130 verschillende onderdelen waar je door, over, onder en langs klimt, klautert, zwaait en abseilt. Voor de kleineren is er een parcours op een lager en makkelijker niveau dan de ouderen (en groteren). Liever ontspannen en toekijken tijdens de vakantie? Tirol houdt ook met jou rekening en vermaak kan je vinden in de Kraxl hut en biertuin in het Adventure Park Tirol.

De Tiroler Schnapsroute tijdens je vakantie in Tirol

Altijd al benieuwd geweest naar de productie van de Tiroler Schnaps? Dit destillaat van fruit (appels, peren, pruimen en kersen) is eeuwenoud en kan je overal in Tirol terugvinden. Met een groep vrienden op vakantie? Tirol en de Tiroler Schnapsroute is een must see! Ga langs de 37 distilleerderijen en proef de heerlijke schnaps. Alle aangesloten brouwerijen voldoen aan hoge kwaliteitseisen waardoor je verzekerd bent van een proeverij van kwaliteit. Een van de brouwerijen is de Schnapsbrennerei Spitaler in Zillertaler. In 2013 hebben zij een “Gault Millau” ontvangen voor de beste brandewijn van de wereld.