Skip to navigation Skip to main content

7 redenen voor een zomervakantie in de regio Wilder Kaiser

Wilder Kaiser Ortsansicht Going Drohne Sommer
© Mathäus Gartner

Het gevarieerde landschap bij de Wilder Kaiser in Tirol biedt tal van mogelijkheden om heerlijk in de natuur te zijn. Of je nu samen komt, met je gezin of met de hond, je kunt er samen op uit trekken en in je eigen tempo tal van leuke dingen ondernemen vanuit de dorpen Going, Ellmau, Scheffau en Söll. Hou je van een ontspannen vakantie? Of mag het juist wat actiever en uitdagender? Dan zijn dit 7 redenen waarom je naar de regio Wilder Kaiser op vakantie wilt.

1. Je bent er bij het mooiste bergmeer van Tirol: de Hintersteinersee

Het is een goede gewoonte om aan het begin van je vakantie even tijd voor jezelf te nemen om in alle rust te ‘landen’ op je vakantieplek. De Hintersteinersee bij Scheffau is daar de ideale plek voor. Dit spiegelende bergmeer met het azuurblauwe water is uitgeroepen tot het mooiste bergmeer van Tirol. Je kunt er meedoen aan yogalessen, een rondje om het helderblauwe meer wandelen of een begeleide sessie van het uit Japan overgewaaide bosbaden (shinrin-yoku) uitproberen. Na een dagje aan het water en met het prachtige uitzicht ben je helemaal klaar voor wat meer actie.

2. Je kunt er in je eigen tempo en op je eigen niveau wandelen

De regio Wilder Kaiser is een gecertificeerde wandelregio, die niet alleen in Tirol en heel Oostenrijk, maar zelfs op Europees niveau onderscheidt met het gevarieerde aanbod aan wandelroutes én de perfecte service daar omheen. De wandelroutes zijn er van licht tot zwaar hoog alpien, heel goed gemarkeerd en waar nodig beveiligd. Zo kun je vanaf het begin van je vakantie de bergen in om te wandelen, en gedurende je vakantie desgewenst voor een steeds pittigere route kiezen. Met de KaiserJet wandelbus kom je makkelijk vanuit de dorpen naar de startpunten en weer terug.

Poelvenradrunde Wilder Kaiser Soell
© Mathäus Gartner

3. In het dal kun je heerlijk ontspannen e-biken

Fietsen in de bergen is in de regio Wilder Kaiser voor iedereen goed te doen. Er liggen mooie fietsroutes door het dal, waar je op een e-bike in rustig en gemoedelijk tempo van kunt genieten. Het klimmen in deze routes is tot een minimum beperkt. Alleen al de route langs de vier dorpen Going, Ellmau, Scheffau en Söll brengt je langs kabbelend water, bosranden en alpenweides. Wie van langere routes houdt, kan een ronde om de Hohe Salve fietsen, of, nog langer, rondom het hele Wilder Kaiser gebergte. In totaal omvat het fietsnetwerk hier meer dan 350 km, waarvan een deel natuurlijk ook hoger de bergen ingaat. Op een (e-)mountainbike kun je zelfs tot boven op de top van de Hohe Salve (1892 meter) komen. In de regio Wilder Kaiser kun je jezelf op de fiets dus zo veel uitdagen als je zelf wilt.

4. Je kunt er avontuurlijke bergwandelingen maken

De Wilder Kaiser steekt met kop en schouders boven de rest van het landschap uit. Hoe ongenaakbaar het gebergte misschien ook lijkt, een bergwandeling over de flanken is er goed te doen. Er zijn meerdere routes die naar ongeveer halve hoogte van het massief gaan, en daar eindigen bij een berghut. Vanaf het terras heb je dan waanzinnig uitzicht over de hele regio, terwijl je van een stevige huttenmaaltijd geniet. Die ervaring wil je echt niet missen. Als je vooraf reserveert is het mogelijk om in de berghutten in de Wilder Kaiser te overnachten.

5. Je kunt samen met een gids de imposante Wilder Kaiser beklimmen

Wie over goede conditie beschikt en absoluut geen hoogtevrees heeft, kan samen met een gids een van de toppen van de Wilder Kaiser beklimmen, bijvoorbeeld de Scheffauer. Vanaf de berghutten gaan de toproutes veelal door losliggend gesteente, steile doorgangen en over smalle paden. Je komt niet meer langs berghutten en zult dus zelf een rugzak met de nodige proviand moeten meenemen. Eenmaal op de top word je beloond met een prachtig en indrukwekkend rondom panorama. De terugweg gaat via dezelfde route.

Beklimming van de Scheffauer: voor echte bergliefhebbers zeker een reden om naar de regio Wilder Kaiser op vakantie te gaan!

6. Je ervaart er de pure vrijheid

De frisse berglucht, het prachtige uitzicht, de authentieke dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. In de Wilder Kaiser is er geen haast en voel je je zo vrij als een vogel. Dat kun je ook letterlijk nemen en je vakantiebestemming eens vanuit vogelperspectief bekijken! Vanaf meerdere plekken in de regio Wilder Kaiser, waaronder de Hohe Salve, kun je een tandem-paraglidevlucht doen. Na de start zorgt de piloot ervoor dat jij comfortabel van het uitzicht kunt genieten, ontspannen hangend in je tuigje. En hij zorgt er natuurlijk ook voor dat je weer veilig landt.

7. Je eet er de lekkerste gerechten

Lekker eten hoort er gewoon bij in je vakantie. In de regio Wilder Kaiser hoef je je daar geen zorgen over te maken. De knusse terrasjes op de dorpspleinen van Going en Ellmau vragen er gewoon om, om lekker in het zonnetje te gaan zitten met een Tiroolse lekkernij, terwijl de bars en restaurants in Söll met elkaar wedijveren om de gezelligste sfeer. Fijnproevers vinden in Scheffau alles van hun gading, want hier zijn de koks erin gespecialiseerd om de meest verfijnde gerechten op je bord te toveren. Kies dus zeker iedere avond een ander restaurant in een van de dorpen en laat je verrassen door de verse, Tiroolse gerechten met een originele of internationale twist.

Kaiserschmarrn bij de Wilder Kaiser
© Stefan Leitner

Wil je meer weten over de regio Wilder Kaiser?

In deze special lees je meer over de vier dorpen en accommodaties in deze blog vind je meer activiteiten die je er tijdens je vakantie zeker wilt doen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Wilder Kaiser.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.