Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - vojrjoi7st3vbk946s8c
© Bergbahnen Wildschönau, Shoot + Style
Oostenrijk

Vakantie Auffach

  • Gemoedelijk dorp met directe toegang tot een wandelparadijs
  • Familievriendelijke bestemming
  • Schatzbergbahn vertrekt vanuit het centrum
  • Groot netwerk aan wandelpaden

Auffach is een knus dorpje dat nog geen 950 inwoners telt. Het ligt aan het einde van een weg met kerkdorpjes en is het laatste plaatsje in de vallei Wildschönau. Het dorp kent ook wel de naam ‘Schatzberg-dorf’, wat het plaatsje te danken heeft aan de Schatzbergbahn die vanuit hier vertrekt. Kenmerkend voor het dorp is het houttransport waar het Oostenrijkse plaatsje vroeger bekend om stond en het bijbehorende houtmuseum. Auffach bestaat uit niet meer dan een verzameling aan boerenhuizen, chalets, enkele restaurants en hotels. Desalniettemin is het een ideale verblijfsplaats voor een ontspannen zomervakantie in de bergen, dankzij de directe toegang naar de bergtop.

In het centrum van Auffach neemt de gondel van de Schatzbergbahn je mee naar de top van de berg. Vanaf hier starten er prachtige wandelroutes over de groene alpenweiden van de Kitzbüheler Alpen. Er zijn ruim 300 kilometer aan wandelpaden en overal zijn gezellige berghutten te vinden voor een rustpauze onder het genot van een Tirools gerecht. Mooi om te wandelen is de route die naar de Joelspitze loopt. Deze begint bij het bergstation en geleidelijk wandel je tussen Wilschönau en het Alpbachtal bergopwaarts richting het uitkijkpunt tot een hoogte van 1964 meter. Hier kun je genieten van een schitterend uitzicht voordat je weer richting het dal wandelt.

Familievakantie in Auffach

Ook voor een vakantie met het hele gezin is Auffach een fijne bestemming. In het nabijgelegen dorpje Oberau bevindt zich een familiepark vol attracties voor zowel jong als oud. Er is onder andere een kinderachtbaan, een kartbaan, een trampoline, een 5D-bioscoop en een speeltuin. Ook een bezoekje aan het houtmuseum in het dorp zelf is de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je meer dan 3000 bijzondere uit hout gesneden objecten bewonderen. Bovendien start vanaf hier het ‘houtpad’, een gethematiseerde wandelweg waarbij je langs kenmerkende elementen en bezienswaardigheden van het plaatsje wandelt.

Weer in Auffach

Vandaag

Bewolkt en enige tijd regen

Bewolkt en enige tijd regen
0 / 6

Vorstgrens

1085 meter

Regen

6 mm

Morgen

Bewolkt en gestage regenval

Bewolkt en gestage regenval
-1 / 7

Vorstgrens

1186 meter

Regen

10 mm
Toeristeninformatie voor Auffach
Name Wildschönau Tourismus
E-mail info@wildschoenau.com
Telefoon 82550
Algemene informatie
Aantal inwoners 948
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 914 km
Hoogte dorp 875
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 10
Bars & cafés 3
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart