8x handig om mee te nemen tijdens het kamperen

8x handig om mee te nemen tijdens het kamperen

9 februari 2017

door Yvonne in Kamperen

Tijdens het kamperen willen we allemaal het liefst de hele vakantie prachtig weer. Een strakblauwe lucht, mooi zonnetje en een zacht briesje. Ook zou het prettig zijn als de tent in één keer staat en niet kapot gaat. Verder willen we natuurlijk ook allemaal het liefst een mug-vrije vakantie. Toch? Helaas is er een kans dat er toch iets gebeurt waar je van tevoren geen rekening mee hebt gehouden of wat voor wat ongemak kan zorgen. Om dit te voorkomen heb ik een aantal dingen op een rij gezet die handig zijn om mee te nemen tijdens het kamperen!

#1. Bamboe of rubber matjes

Wat moet je sowieso meenemen tijdens het kamperen? Een rubber of bamboe matje! Mocht de bodem onder je tent wat hard of bobbelig zijn dan kun je het matje onder je luchtbed leggen. Ook kun je het matje meenemen naar het strand, het zwembad of de speeltuin.

Bamboe matjes
Bamboe matjes (Foto: © Flickr cc 2.0, - Jeremy Brooks )

#2. Anti-muggen

Niets zo vervelend als aan het eind van de vakantie onder de jeukende rode bulten zitten! Wat kun je nou allemaal meenemen om dit te voorkomen? Citronella kaarsen kunnen handig zijn bij het weghouden van muggen als je buiten zit. Neem wat waxinelichtjes of fakkels mee. Verder kun je de slaapruimte van je tent het beste zoveel mogelijk dichthouden. Ben je met de caravan? Hang een hor voor de ingang! Neem ook anti-muggenspray of –lotion mee zoals Deet. Smeer je hier aan het begin van de avond al mee in. Laatste tip: zorg dat je niet in de buurt van stilstaand water gaat staan, hier zijn veel muggen!

#3. Kleine bezem of stoffer en blik

We kennen het allemaal wel, tijdens het kamperen loop je allerlei soorten blaadjes, gras, aarde en takjes je tent en caravan binnen. Toch even fijn als je snel de bezem over de vloer kunt halen zodat je niet met je blote voeten in de viezigheid staat. Een stoffer of bezempje is aan het eind van de vakantie ook handig voor het schoonmaken van de tent. Even snel het ergste stof en vuil van je tent afvegen, dat scheelt thuis weer in de schoonmaak!

#4. Waslijn en wasknijpers

Badkleding of schone was, die wil je even ergens kunnen uithangen, dus vergeet niet om een waslijn en wat wasknijpers mee te nemen! Mocht het ineens hard waaien of slecht weer zijn, dan kun je ook je waslijn gebruiken als extra scheerlijn voor je tent. Wasknijpers zijn ook handig voor het dicht houden van bijvoorbeeld een zak brood of pak koffie.

#5. Verlichting

Niets zo vervelend als ’s avonds in het donker je spullen niet kunnen vinden. Of midden in de nacht naar het toilet moeten en je kan het wc-papier niet vinden! Zorg dat je twee zaklampen meeneemt, één voor in de slaapruimte en één bij de ingang van de tent of caravan. Zit je veel buiten voor je tent of caravan? Neem dan een gaslampje mee of een lichtsnoer met gezellige lampjes. Ook handig: de ikea verkoopt gezellige buitenlampjes op zonne-energie, die je makkelijk aan een boom kunt hangen.

verlichting
Ikea lamp op zonnecellen en een lichtsnoer (Foto: © Ikea)

#6. Reparatiemateriaal

Slecht weer, een scheerlijn kapot of de stroom valt uit? Zorg ervoor dat je een handige opbergdoos mee hebt met gereedschap en materiaal. Denk hierbij aan ductape, kabelbinders, touw, een Zwitsers zakmes, (opgeladen) powerbank, een hamer en extra haringen.

#7. Dekens en doeken

Een fleecedeken, hamamdoek en/of sarong, altijd handig om mee te nemen! ’s Nachts kan het toch wat frisser zijn dan je misschien hebt ingeschat. Een fleecedeken komt dan handig van pas. Een hamamdoek of sarong kan je snel en makkelijk omslaan voor als je toch nog even naar de campingwinkel moet. Op het strand of aan het meer kun je de doeken gebruiken om op te liggen. Ook komt het op sommige campings voor dat je wel erg dicht op je buren staat. Hang de waslijn op en gebruik de doek als scheidingswand.

#8. Tegen de regen

Natuurlijk hopen we allemaal op de hele vakantie blauwe lucht en zon, maar helaas gaat het niet altijd zo. Bekijk voor de vakantie het weerbericht en pak genoeg spullen in die de regenachtige dagen comfortabel kunnen maken. Denk hierbij aan regenlaarzen, paraplu, poncho en zeil voor onder de tent. Eventueel kun je ook een partytent, tarp, luifel of schuurtent meenemen. Ook belangrijk: vermaak voor in de tent!

Heb jij nog tips? Laat het achter in een reactie!

Zomervakantie tips