Skip to navigation Skip to main content
Fügen
© Tourismusverband Erste Ferienregion im Zillertal, becknaphoto
Oostenrijk

Vakantie Fügen

  • Perfect voor mensen die van een actieve vakantie houden!
  • Voldoende wandel- en fiets mogelijkheden
  • Eén van de grootste dorpen van het Zillertal
  • Een fijne bestemming voor families met kinderen

Fügen ligt op een hoogte van 550 meter, aan het begin van het Zillertal in Tirol. Fügen is een gezellig dorp en behoort qua inwonersaantal tot één van de grootste dorpen van het dal. Er zijn genoeg restaurants, cafés en accommodaties beschikbaar. Ook vind je er meerdere leuke winkels, waar je niet alleen terecht kunt voor mode, maar ook voor lokale producten en ambacht. Fügen wordt omgeven door bergen en heeft alles in huis voor een actieve vakantie in de natuur.

De geschiedenis van Fügen gaat terug naar de bronstijd. Wel is het zo dat de officiële benaming van het dorp pas opduikt in de 12e eeuw. Hout is een belangrijk onderdeel van de historie van het dorp en dat is iets dat je al merkt bij aankomst. Niet alleen valt de enorme houtzagerij Binderholz meteen op, je ruikt het ook overal. Niet gek, want dit is een van de grootste houtzagerijen van Europa! Fügen is eeuwenlang het belangrijkste industriële centrum van het Zillertal geweest en toch is dit niet vanwege het hout, maar vanwege de mijn in de Fügenberg (15e eeuw). Het erts dat men hier won, werd gebruikt voor kanonskogels en harnassen in diverse oorlogen en conflicten.

Wandelen in Fügen

Als je gaat wandelen in Fügen, dan heb je toegang tot ruim 400 kilometer aan wandelpaden. Dit aantal geldt voor de gehele vakantieregio Fügen-Kaltenbach en kan gemakkelijk worden uitgebreid met de overige 1000 kilometer van het Zillertal. In en rondom Fügen liggen wandelroutes voor alle niveaus. Enkele tips voor wandelen in Fügen zijn:

- Rondwandeling Spieljoch - Kellerjoch: moeilijk, 10,5 km en 665 hoogtemeters.
- Rondwandeling naar de mijn op de Spieljoch (#19): middelzwaar, 4,9 km en 295 hoogtemeters.
- Rondwandeling Marienberg Kirche: makkelijk, 4,3 km en 145 hoogtemeters.
- Bergstation Spieljoch - Fügen: middelzwaar, 10,3 km en 10 hoogtemeters.
- Goglhofrunde: middelzwaar, 7,3 km en 569 hoogtemeters.

Wandelen Fugen
Tourismusverband erste Ferienregio im Zillertal
Er zijn voldoende wandelmogelijkheden in Fügen

Bergliften in de zomer

Tijdens een vakantie in Fügen kun je gebruik maken van de Spieljochbahn I&II. Deze gondel brengt je comfortabel en snel naar een hoogte van 1855 meter. De gondel is dagelijks geopend van begin juni tot midden oktober van 09.00 - 16.00 uur. Ben je in het bezit van de Zillertal Active Card, dan kun je ook gebruik maken van de andere bergliften van het Zillertal.

Waterpret en ontspanning in Erlebnistherme Zillertal in Fügen

Fügen is een dorp vol hoogtepunten. Eén daarvan is de Erlebenistherme Zillertal. Als je vanaf de snelweg het dorp inrijdt, dan zie je het grote wellnessgebouw al liggen. Iets dat meteen opvalt is de enorme glijbaan. Met een lengte van 134 meter behoort deze glijbaan tot een van de langste van West-Oostenrijk. In de Erlebnistherme Zillertal zijn meerdere zwembaden aanwezig. Er is een golfbad, een zoutwaterbad en een avonturenbad. Ook zijn er sauna’s, zonnebanken en andere wellnessfaciliteiten aanwezig. Zomers is ook het buitenbad geopend. Er is een brede ligweide aanwezig en op een oppervlakte van ruim 1,700 m² vinden zwemmers van alle leeftijden allerlei leuke wateractiviteiten.

De Spieljoch: dé belevenisberg van Fügen


De Spieljoch is dé belevenisberg van Fügen. Vanaf hier heb je toegang tot meerdere wandelroutes. Een tip is de Barfußweg, oftewel het blotenvoetenpad. Dit pad ligt vlakbij het bergstation van de Spieljochbahn. Maar ook de wandeling naar het dal of naar de Speichersee is aan te raden. Naast wandelen vind je hier ook een Flying Fox, een klimroute, een fijne speelplaats voor kinderen en de hoogstgelegen openbare mijn van Europa. De Spieljoch is bereikbaar met de Spieljochbahn I&II.

Tips in Fügen

- Met de Zillertal Active Card kun je iedere dag één keer heen en weer met een geopende berglift naar keuze. Daarnaast Maak je gratis gebruik van de zwembaden, het OV (met uitzondering op de stoomtrein) en je geniet van aantrekkelijke kortingen.
- In de vakantieregio Fügen-Kaltenbach liggen maar liefst 250 kilometer aan mountainbiketrails en fietspaden.

Weer in Fügen

Vandaag

Stevige buien met een enkele keer onweer

Stevige buien met een enkele keer onweer
9 / 21

Vorstgrens

2619 meter

Regen

2 mm

Morgen

Pittige bui met hagel en onweer

Pittige bui met hagel en onweer
8 / 23

Vorstgrens

2872 meter

Regen

1 mm
Lamarkalm
Waidoffen
Onkeljoch
Therme Fügen
Toeristeninformatie voor Fügen
Name Erste Ferienregion im Zillertal - Büro Fügen
E-mail info@best-of-zillertal.at
Telefoon 62262
Algemene informatie
Aantal inwoners 4097
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 927 km
Hoogte dorp 550
Aantal toeristenbedden 1952
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 4
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 14
Bars & cafés 9
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart