Wandelen in Fügen (Oostenrijk)

Wandelen in Fügen

Fügen maakt deel uit van het Zillertal en heeft een eindeloos netwerk aan wandelpaden. Je vindt hier ongeveer 400 kilometer aan routes op verschillende niveaus. Zo zijn er korte wandelingen over glooiende landschappen en leuke themapaden voor kinderen, maar ook intensieve langeafstandswandelingen die ervaring en doorzettingsvermogen vereisen. Een wandeltip is de Larchkopf. Je overbrugt tijdens deze 14 kilometer lange wandelroute in Fügen 860 hoogtemeters en bent zo’n 4,5 uur onderweg. Het is een afwisselende gemiddelde wandeling door bossen en over almen. Je wordt uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht over het Inntal vanaf de top van de Larchkopf. Naast het uitgebreide wandelnetwerk biedt Fügen ook mogelijkheden voor nordic walking.

Begeleide wandeltochten in Fügen

Wandelen in Fügen kan op diverse manieren. Zo kun je een meerdaagse wandeltocht langs leuke berghutten maken. Een andere optie is wandelingen maken onder leiding van een gids. Vanaf begin juni tot eind oktober zijn er begeleide wandeltochten te boeken. Ga met een gids op pad en laat je meer vertellen over de omgeving. Je kunt kiezen uit eenvoudige routes, maar ook uitdagende wandeltochten.

Wandelen in Fügen
(Foto: © Andi Frank)

Themaroutes voor de familie in Fügen

Beleef samen met je familie leuke avonturen op de themapaden in Fügen. Kinderen leren spelenderwijs meer over de omgeving. Tijdens je wandeling over de themaroutes kom je herbergen, hutten en restaurants tegen. Hier kun je lekker tot rust komen en genieten van lokale specialiteiten. Volg bijvoorbeeld “Putzi is op zoek naar het wondernootje”. Deze route bestaat uit 6 interactieve stations en leidt naar de speeltuin boven de Marienbegkapelle. Hier kunnen kinderen zich uitleven op onder andere glijbanen, de klimtoren en waterspeelplaats.

  • Fügen heeft 236 km aan wandelpaden, waarvan de meeste ook als fietspaden gebruikt kunnen worden.
  • Fügen heeft meer dan 15 km aan gemarkeerde Nordic Walking routes.
  • Er zijn verschillende wandeltochten uitgezet (beginners en gevorderden).
  • Klik hier voor een interactieve wandelkaart

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 236 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden 7 Aantal km's of nordic walking paden 48
GPS wandelroutes beschikbaar? Ja Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 8 Is er een huttentocht? Ja

Zomervakantie tips

Weer Fügen

Vandaag Morgen Overmorgen
-4° -3° -3°

Locatie

-->