Skip to navigation Skip to main content

Spieljoch

Spieljoch 2
© Spieljoch / Andi Frank
Spieljoch 3
© Wörgötter&Friends
Spieljoch 4
© Spieljoch / Andi Frank
Spieljoch 5
© Spieljoch / Andi Frank
Spieljoch 1
© Spieljoch / Andi Frank
  • Belevenisberg voor de hele familie
  • Hoogstgelegen mijn van Oostenrijk
  • Afdalen met een step van de berg

Op de ‘belevenisberg’ Spieljoch bij Fügen valt van alles te beleven! Tal van wandelroutes, een blotevoetenpad, klimroute en Flying Fox zijn slechts een kleine greep uit wat deze berg in het Zillertal te bieden heeft. De Spieljochbahn brengt je comfortabel naar een hoogte van 1865 meter waarna het avontuur kan beginnen!

Tal van activiteiten voor kids

Op de Spieljoch hoeven kinderen zich geen seconde te vervelen! Zodra jullie bovenkomen met de lift zullen ze direct naar de grote speeltuin en de kinderboerderij rennen. Nadat ze hier hun eerste energie zijn kwijtgeraakt is het tijd om kennis te maken met klimmen. De Spieljoch beschikt over een klimwand waar kinderen vanaf 4 jaar met de kliminstructeur mogen gaan klimmen (€ 9,-). Kinderen die wel houden van een beetje actie moeten zeker gaan afdalen met de hoogstgelegen Flying Fox van Tirol (€19,- incl. klettersteig). Avontuurlijke families kunnen terug naar het dal met een monsterroler, een step met brede banden.

Hoogstgelegen openbare mijn van Oostenrijk

Middels een 45 minuten durende wandeling vanaf het bergstation bereik je de Julisstollen, de hoogstgelegen openbare mijn van Oostenrijk. De meer dan 400 jaar oude mijn ligt op een hoogte van 1850 meter en dagelijks vinden er rondleidingen plaats (€ 6,50). Je komt van alles te weten over de geschiedenis van de mijn en onderweg zie je onder meer ijzererts, koper, mineralen, kobalt en pyriet.

Wandelen op de Spieljoch

Op de flanken van de Spieljoch ligt een uitgebreid aanbod van wandelroutes. Zo is er direct bij het bergstation het blotevoetenpad, waarbij je over diverse ondergronden wandelt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld naar de Speichersee (1,5 uur) of naar het dal (4 uur) wandelen. Ook de rondwandeling over de Onkeljoch (3,5 uur) en de Kellerjoch (5 uur) zijn echte aanraders. Wandelaars vinden op de Spieljoch tal van mogelijkheden.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 16.30 uur
Dinsdag 09.00 - 16.30 uur
Woensdag 09.00 - 16.30 uur
Donderdag 09.00 - 16.30 uur
Vrijdag 09.00 - 16.30 uur
Zaterdag 09.00 - 16.30 uur
Zondag 09.00 - 16.30 uur

Openingstijden van de Spieljochbahn

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers