Skip to navigation Skip to main content
Aschau Im Zillertal
© TVB Fügen-Kaltenbach, Wörgötter&friends
Oostenrijk

Vakantie Aschau im Zillertal

  • Een rustige plek in het hart van het Zillertal
  • Meer dan 1000 km aan wandelpaden
  • Perfecte ligging in een omvangrijk dal
  • Het hele jaar door kamperen midden in de natuur

Aschau im Zillertal is een goede keuze wanneer je je zomervakantie besluit door te brengen in de bergen. Het dorpje in Tirol telt ongeveer 1900 inwoners en beschikt over een eigen treinstation. Sinds 1902 rijdt daar de Zillertalbahn, een historische stoomtrein. Het rustige Oostenrijkse dorp heeft een ideale ligging in het Zillertal en het gebied kan dan ook prima worden verkend door middel van een rit met de stoomtrein of met de bus. In het plaatsje staat het charmante lokale kerkje ‘Zu unserer Lieben Frau vom Siege’, dat wordt gezien als een van de mooiste plekken van het dorp. Aschau is het enige dorp in het dal dat aan beide oevers van de Ziller grenst.

Gelegen midden in het Zillertal met veel omliggende dorpjes, is Aschau im Zillertal dan ook een ideaal startpunt van waaruit vele excursies te doen zijn. Zo kun je een uitstapje maken naar de kaasmakerij in Fügen, kun je gaan vissen in het Bochra-meer en is er een klimcentrum waar je met het hele gezin een gezellige dag kunt beleven. Het plaatsje Aschau draagt deze naam sinds de Middeleeuwen dankzij het prachtige landschap van rivieren en bossen. Hoewel het plaatsje zelf klein is, kun je vanuit deze plek veel activiteiten ondernemen door de goede ligging in het omvangrijke gebied van het Zillertal. Vanuit het dorp is er toegang tot de Zillertaler Höhenstraße, een van de mooiste wegen van Oostenrijk. Met de auto, bus of fiets kan de omgeving via deze weg worden verkend en de route brengt je naar een hoogte van 2020 meter, waar een overweldigend uitzicht staat te wachten.

Familievakantie op de camping in Aschau

Wat ontzettend leuk is voor een zomervakantie met het hele gezin, is dat je in Aschau midden in de schitterende natuur kunt kamperen. De camping Aufenfeld is het gehele jaar geopend en is vooral voor kinderen een heerlijke plek. Zij kunnen zich vermaken op de verschillende speelplaatsen die de camping te bieden heeft, maar er zijn ook veel familieactiviteiten mogelijk. Zo is er gelegenheid om te gaan mountainbiken, kun je gaan zwemmen of natuurlijk een mooie wandelroute uitstippelen om te genieten van de geweldige omgeving.

Weer in Aschau im Zillertal

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
9 / 21

Vorstgrens

2615 meter

Regen

2 mm

Morgen

Regenbuien, soms met hagel, ook zon

Regenbuien, soms met hagel, ook zon
8 / 23

Vorstgrens

2865 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Aschau im Zillertal
Name Erste Ferienregion im Zillertal
E-mail info@best-of-zillertal.at
Telefoon 2218
Algemene informatie
Aantal inwoners 1732
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 941 km
Hoogte dorp 567
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 12
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart