Zillertaler Radweg: ontspannen fietstocht door het Zillertal

Zillertaler Radweg: ontspannen fietstocht door het Zillertal

29 oktober 2017

door Yvonne in Fietsen/MTB

Het Zillertal en de Zillertaler Alpen bieden een prachtige omgeving voor een fijne vakantie in de bergen. Het dal ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en is niet voor niets een populaire bestemming onder Nederlanders. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het Zillertal makkelijk te bereiken. Het Zillertal biedt meerdere leuke dorpen, vele activiteiten en bezienswaardigheden. Eén van de activiteiten die je echt een keer gedaan moet hebben, is fietsen door het dal: de Zillertaler Radweg

Zillertaler Radweg, familievriendelijke fietstocht

Eén van de of misschien wel de meest toegankelijke fietsroutes in het Zillertal is de Zillertaler Radweg. Deze route is zo’n 30,5 kilometer lang en loopt helemaal door het Zillertal. Doordat de route echt door het dal loopt, overbrug je weinig hoogtemeters (slechts 125). Dit maakt de Zillertaler Radweg zeer geschikt voor ongetrainde fietsers en families met kinderen. Natuurlijk afhankelijk van het tempo, maar je doet zo’n 2 uur over de hele route. Dit betekent dat je (bijna) het hele Zillertal in één dag op de fiets kunt ontdekken!

Zillertaler Radweg, Fietsen Zillertal
Fietsen met het hele gezin, genieten! (Foto: © Zillertal Tourismus GmbH, Daniel Geiger)

Het hele dal door op de fiets

De Zillertaler Radweg start direct aan het begin van het dal, naast de rivier de Ziller en vlakbij Gasthof Landhaus. Onderweg kom je langs de dorpen Schlitters, Hart im Zillertal, Uderns, Ried im Zillertal, Kaltenbach, Aschau im Zillertal, Zell am Ziller, Hippach en Ramsau im Zillertal. De route eindigt in Mayrhofen. Natuurlijk kun je deze ook andersom fietsen. Het grootste deel van de route loopt langs de rivier de Ziller. Tegelijkertijd krijg je een goede indruk van de dorpen en de omliggende bergwereld. En heb je aan het eind geen zin om terug te fietsen? Geen probleem, je kunt namelijk met de trein terug! Ook is het mogelijk om bij de treinstations een fiets te huren.

Zillertaler Radweg, Fietsen Zillertal
Stop ook onderweg bij bezienswaardigheden en horecagelegenheden (Foto: © Zillertal Tourismus GmbH, blickfang-photographie.com)

Bezienswaardigheden in het Zillertal

De Zillertaler Radweg kun je natuurlijk in één ruk afleggen. Wat echter ook leuk is, is om de route te verdelen over de hele dag! Onderweg kun je stoppen bij verschillende bezienswaardigheden, activiteiten en (natuurlijk) horecagelegenheden. Vlakbij Mayrhofen kun je de zuivelboerderij Erlebenis Sennerei Zillertal bezoeken. En ben je met kinderen op pad, dan kan een bezoekje aan het Sparreboskasteel niet missen! Dit speelpark bereik je vanuit Zell am Ziller gemakkelijk met de zomerlift. Leuk voor zowel jong als oud is de FeuerWerk & HolzErlebnisWelt in Fügen. Hier leer je meer over de rijke houtgeschiedenis van het dal.

Heb jij de Zillertaler Radweg al wel eens gefietst?

Zomervakantie tips