Skip to navigation Skip to main content
11265 - Zillertal Radweg: ontspannen fietstocht door het Zillertal
© Zillertal Tourismus

De Zillertal Radweg is een fietspad van ruim 30 kilometer door het dal, zonder veel hoogteverschil. Het Zillertal en de Zillertaler Alpen bieden een prachtige omgeving voor een fijne zomervakantie in de bergen. Het dal ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en is niet voor niets een populaire bestemming onder Nederlanders. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het dal makkelijk te bereiken. In de regio liggen meerdere leuke dorpen, zijn veel activiteiten te doen en bezienswaardigheden te bezoeken. Een van de activiteiten die je echt een keer gedaan moet hebben, is fietsen door het dal over de Zillertal Radweg. In dit weblog nemen we de fietsroute onder de loep.

Zillertal Radweg: een familievriendelijke fietstocht

Een van de meest toegankelijke fietsroutes in het Zillertal is zonder twijfel de Zillertal Radweg. Deze route is 30,5 kilometer lang en loopt helemaal door het Zillertal. Doordat het fietspad echt door het dal loopt en dus overwegend vlak is, overbrug je slechts 125 hoogtemeters. Dit maakt de Zillertaler Radweg zeer geschikt voor ongetrainde fietsers en families met kinderen. Natuurlijk is het afhankelijk van je tempo, maar gemiddeld doe je zo’n twee uur over de hele route. Dit betekent dat je een heel groot deel van het Zillertal in één dag op de fiets kunt ontdekken!

11265 - zillertal radweg
Foto: © Blickfang Photography

Het hele dal door op de fiets

De Zillertal Radweg start direct aan het begin van het dal, naast de rivier de Ziller en vlak bij Gasthof Landhaus. Onderweg kom je langs de dorpen Schlitters, Hart im Zillertal, Uderns, Ried im Zillertal, Kaltenbach, Aschau im Zillertal, Zell am Ziller, Hippach en Ramsau im Zillertal. De route eindigt in Mayrhofen. Natuurlijk kun je deze ook andersom fietsen. Het grootste deel van het fietspad loopt langs de rivier de Ziller. Tegelijkertijd krijg je een goede indruk van de dorpen en de omliggende bergwereld. Tussen Aschau en Hippach moet je nog enkele stukken over de autoweg, maar verder fiets je vooral op een afgescheiden fietspad, meestal asfalt en kleine stukken grind. Veilig en rustig dus! En heb je aan het eind geen zin om terug te fietsen? Geen probleem, je kunt namelijk met de trein terug! Ook is het mogelijk om bij de treinstations een fiets te huren. Let op: start je vanaf het begin van het dal, dan fiets je geleidelijk 125 hoogtemeters omhoog. Wil je liever afdalen, start dan je route in Mayrhofen en fiets terug naar het begin van het dal.

11265 -
Foto: © Zillertal Tourismus

Bezienswaardigheden in het Zillertal

De Zillertaler Radweg kun je natuurlijk in één ruk afleggen. Wat echter ook leuk is, is om de route te verdelen over de hele dag! Onderweg kun je stoppen bij verschillende bezienswaardigheden, activiteiten en (natuurlijk) horecagelegenheden. Vlak bij Mayrhofen kun je de zuivelboerderij Erlebnis Sennerei Zillertal bezoeken. En ben je met kinderen op pad, dan kan een bezoekje aan het Sparreboskasteel niet missen! Dit speelpark bereik je vanuit Zell am Ziller gemakkelijk met de zomerlift. Leuk voor zowel jong als oud is de FeuerWerk & HolzErlebnisWelt in Fügen. Hier leer je meer over de rijke houtgeschiedenis van het dal.

 

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.