Skip to navigation Skip to main content
Schlitters
© Pixabay
Oostenrijk

Vakantie Schlitters

  • "Vakantiedorp aan het begin van het Zillertal"

  • Veelzijdige omgeving
  • Zwemmeer in het dorp
  • Perfect gelegen voor uitstapjes alle kanten op

Het vakantiedorp Schlitters ligt aan het begin van het Zillertal, vlak na de bekende tunnel die je het Zillertal inbrengt. Het is een familievriendelijk dorp op slechts 5 minuten rijden van het bekendere Fügen. In Schlitters zelf is niet heel veel te doen, maar in de omgeving des te meer. Wat je kunt verwachten tijdens je zomervakantie in Schlitters?

Schlitters heeft dankzij de ligging vooraan het Zillertal het voordeel dat het zeer gemakkelijk aan te rijden is. Het ligt op 924 kilometer van Utrecht en je rijdt dan bijna alleen maar over de snelweg. De ligging maakt ook dat je kunt kiezen voor activiteiten in het Zillertal en daarbuiten. Zo ligt Innsbruck slechts op een half uurtje rijden en de Achensee ligt met een kwartiertje rijden helemaal om de hoek.

Zomervakantie in Schlitters

Als je de zomervakantie in Schlitters wilt doorbrengen, dan heb je de keuze uit leuke familie-accommodaties. In het dorp zelf ligt een zwemmeer met uitzicht op een prachtige bergwereld voor de warme dagen. Direct daarnaast vind je ook een mooie speeltuin voor de kinderen. Voor kaasliefhebbers is de bergkaasmakerij Zillertal een fijne tip om kaassoorten te proeven en te kopen. Een bezoekje aan de waterval van Schlitters – de Öxlbach waterval - mag ook niet ontbreken.

Nooit uitgekeken in de omgeving van Schlitters

In Schlitters zelf ben je snel uitgekeken, maar in de omgeving is zo ontzettend veel te doen dat je het niet in een paar weken redt om alles te zien en doen. Een tip is zeker ook de Achensee. Om te watersporten, te relaxen op een strand, te zwemmen in het Atoll zwembad of te fietsen. Rondom de Achensee kun je ook prachtig wandelen. Een tip is de eenvoudige wandeling van het Rofan bergstation tot aan de Dalfazalm. Vanuit Schlitters is voor families de Spieljoch familieberg in het Zillertal erg dichtbij. Hier kun je ook zeer fijn wandelen, maar voor kinderen is de berg extra aantrekkelijk gemaakt. Zij kunnen spelen in het Bambini waterpark, bergkristallen zoeken in het Kristallpark of over het blotevoetenpad lopen. Ook mogelijk: met een kart de berg af, tokkelen, klimmen, klauteren in het hoogtouwenparkcours, en ga zo maar door. Wil je echt afkoelen? Dan rijd je het Zillertal helemaal door en ga je de Hintertuxer Gletscher op, waar de eeuwige sneeuw ligt. Leuk met de auto of motor: de Gerlos Alpenstraße rijden.

Weer in Schlitters

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
11°C / 28°C

Vorstgrens

3678 meter

Regen

0 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
16°C / 31°C

Vorstgrens

3864 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Schlitters
Name Zillertal Tourismus GmbH
E-mail info@zillertal.at
Telefoon 87187
Algemene Informatie
Aantal inwoners 1481
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 926 km
Hoogte Dorp 548
Aantal toeristenbedden 140
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 5
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart