Skip to navigation Skip to main content
Fulpmes
© Spalder Media Group
  • "Een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur"

  • Een ideale bestemming voor families met kinderen
  • Ontdek bergwereld Schlick 2000 en de rest van het Stubaital
  • Prachtige wandelingen, fietstochten en klimroutes mogelijk

Fulpmes ligt op een hoogte van 937 meter, middenin het Stubaital in Tirol. Het dorp ligt aan de voet van bergwereld Schlick 2000 en biedt vanuit meerdere punten een schitterend uitzicht op de bergen. Fulpmes is een ideale bestemming voor families met kinderen en actieve vakantiegangers. In het dorp en in de omgeving zijn tal van sportieve en recreatieve activiteiten mogelijk. Gezinnen, wandelaars, klimmers, mountainbikers en andere bergliefhebbers zullen hier een hele fijne vakantie beleven.

Fulpmes wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1286. Nog niet officieel als Fulpmes, maar als Vultmeis. Namen die daarna ook nog volgen, zijn Wultmeins en Vulpes. Fulpmes heeft in de loop der eeuwen een belangrijke rol gespeeld in de ijzerwinning- en industrie. Tegenwoordig is Fulpmes vooral populair vanwege de vele activiteiten die er mogelijk zijn. Het hele jaar door trekken vakantiegangers naar het dorp om van alle mogelijkheden te kunnen genieten.

Wandelen in Fulpmes

Fulpmes, maar eigenlijk het gehele Stubaital, is een ideale bestemming voor een wandelvakantie. In de bergen en in het dal ligt een uitgebreid netwerk aan goed gemarkeerde wandelpaden voor alle niveaus. Er zijn onder andere huttentochten, themawandelingen en rondwandelingen mogelijk. Ook zijn er een aantal speciale wandelroutes voor families. Tips voor wandelen in Fulpmes zijn:

- De WildeWasserWeg: deze wandeling mag je echt niet overslaan. In drie etappes, die allemaal op één dag te wandelen zijn, ontdek je de waterwereld van het Stubaital en breng je een bezoek aan de Grawa Waterval. De wandeling is 10 km lang en middelzwaar van niveau.
- De Seven Summits: deze zeven bergen zijn voor de inwoners van het Stubaital de meest belangrijke. In zeven verschillende wandelroutes kun je ze allemaal bewonderen. De bergen hebben allemaal een eigen verhaal en onderweg geniet je van schitterende uitzichten. Nadat alle zeven wandelingen zijn voltooid, kun je een prijs ophalen bij de lokale VVV. Let op: de wandelingen zijn verschillend van niveau.
- De Stubaier Höhenweg: dit is het meest hooggelegen wandelpad van het Stubaital. In zeven etappes wordt er van berghut naar berghut gewandeld. De route biedt indrukwekkende uitzichten op het dal en de omringende bergwereld. De wandeling is zwaar van niveau en heeft een lengte van 56,8 kilometer (4646 meter klimmen, 4514 meter dalen).

Wandelen in het Stubaital
Je kunt heerlijk wandelen in de omgeving van Fulpmes (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

Fietsen, mountainbiken en e-biken in Fulpmes

Vanuit Fulpmes heb je toegang tot de ruim 720 kilometer aan fietspaden, wielrenroutes en mountainbiketrails in het Stubaital. Daarbij kunnen zo'n 13.000 hoogtemeters worden overwonnen. Alle routes zijn aangelegd volgens het mountainbikemodel van Tirol en zijn goed bewegwijzerd. Natuurlijk kan er met de e-bike bijna overal worden gefietst, maar er zijn ook acht speciale e-bike routes aangelegd. Maak je er een echte fietsvakantie van, dan kun je ervoor kiezen om te overnachten in speciale fietshotels. Hier zijn fietsenstallingen en materiaal voor onderhoud en schoonmaak van de fiets aanwezig. Daarnaast is het mogelijk om met een gids op stap te gaan en kunnen er fietsen in het dorp gehuurd worden.

Een familievakantie in Fulpmes

Fulpmes staat bekend als een kindvriendelijke bestemming. Vanuit het dorp heb je vrijwel direct toegang tot de bergwereld Schlick 2000. Families kunnen hier een aantal themawandelingen maken, waaronder de Baumhausweg. Deze eenvoudige wandelroute heeft een lengte van vijf kilometer en neemt je onderweg mee langs vijf boomhutten met elk een ander thema. Een andere tip is de BIG Family Stubai zomerclub. Voor kinderen van vijf tot en met dertien jaar is hier een speciaal zomerprogramma, waarbij de kleintjes spelenderwijs kennis maken met de natuur. Op een warme of regenachtige dag is een bezoek aan het StuBay Freizeitcenter aan te raden. Niet alleen bevat dit complex meerdere binnenzwembaden, er is ook een buitenzwembad met grote ligweide, speeltuin en beachvolleybalveld aanwezig.

Boomhuttenpad Fulpmes
Het boomhuttenpad is een wandeling voor de hele familie (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

Bergliften in de zomer

Zomers kun je vanuit Fulpmes gebruik maken van de Kreuzjochbahn I&II. Vanaf het midden- en het bergstation kun je allerlei mooie wandel- en mountainbiketochten maken of aan andere activiteiten deelnemen. De Kreuzjochbahn I&II is geopend van begin juni tot begin oktober van 09.00 uur tot 17.00 uur. In een aantal dagen voor en na de zomeropening is de lift alleen tot het middenstation geopend. Daarnaast zijn er een aantal bergliften in de andere dorpen geopend.

Tips voor een vakantie in Fulpmes

- In Fulpmes spreekt men met een dialect. Als je goed luistert, kun je een rollende ‘R’ in de woorden horen. Dit is anders dan elders in Tirol.
- Maak een ritje in de Stubaitalbahn. Deze elektrische tram verbindt al meer dan 100 jaar Fulpmes met Innsbruck.
- Verblijf je in één van de partneraccommodaties in Fulpmes, dan krijg je de Stubai Super Card gratis bij je verblijf. Met deze kaart geniet je van aantrekkelijke kortingen, mag je gratis van bepaalde bergliften gebruik maken en kun je één keer per week gratis rodelen. Verblijf je niet bij een partneraccommodatie, dan kun je deze kaart kopen.
- Bezoek zomers de ijsgrot en het uitzichtplatform ‘Top of Tyrol’ op de Stubaier Gletscher. Tot begin juni kan hier zelfs nog geskied worden!
- Bezoek het uitzichtplatform StubaiBlick op Schlick 2000 en wandel de 1 km lange panoramaweg.
- In Fulpmes, maar eigenlijk in het gehele Stubaital, liggen een grote hoeveelheid klimroutes en klimparcoursen. Ook ligt hier het Adventure Park. Dit park behoort tot het grootste bosklimpark in Tirol en bestaat uit 13 verschillende klimparcoursen. Een bezoek aan dit park is niet alleen leuk voor actieve klimmers, maar ook voor families met kinderen.
- Tijdens een verblijf in Fulpmes krijg je bij een overnachting een gratis gastenkaart. Deze kaart biedt aantrekkelijke kortingen en een aantal gratis extra's.

Weer in Fulpmes

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
18°C / 32°C

Vorstgrens

4290 meter

Regen

1 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
16°C / 23°C

Vorstgrens

3857 meter

Regen

6 mm
Krinnenkopf
Panoramasee
Toeristeninformatie voor Fulpmes
Name Tourismusverband Stubai Tirol
E-mail info@stubai.at
Telefoon 1881200
Algemene Informatie
Aantal inwoners 4281
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 903 km
Hoogte Dorp 937
Aantal toeristenbedden 1249
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 3
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 13
Bars & cafés 3
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart