Vignet Oostenrijk 2019

Oostenrijkse snelweg

20 mei 2019

door Florien in Algemeen

Het Vignet Oostenrijk 2019 is verplicht voor alle motorvoertuigen (tot 3500 kilo) die op de Oostenrijkse snelwegen rijden. Niet alleen als je op vakantie gaat naar het land, maar ook wanneer je via Oostenrijk naar bijvoorbeeld Italië rijdt. Uitzonderingen zijn de zogeheten ‘Sondermautstrecken’. Op deze wegen is geen vignet nodig en moet apart tol betaald worden. Je kunt het vignet vooraf aanschaffen, maar ook onderweg of digitaal. In dit weblog lees je alles wat je moet weten over het vignet Oostenrijk 2019.

Waarom heb je een vignet nodig in Oostenrijk?

Op bepaalde Oostenrijkse wegen geldt sinds 1997 tolplicht. Je hoeft gelukkig niet om de zoveel kilometer te stoppen bij een tolpoortje. Dit gaat automatisch met het vignet Oostenrijk 2019. De tolplicht geldt voor alle motorvoertuigen die niet zwaarder dan 3500 kilo wegen. Zwaardere voertuigen, zoals campers en vrachtwagens, betalen tol via de speciale ‘GO-box’ die zij vooraf kunnen aanvragen op de website van ASFiNAG, de beheerder van de Oostenrijkse wegen. 

Vignet Oostenrijk kopen langs de snelweg
Ook langs de snelweg kun je het Vignet Oostenrijk 2019 kopen

Vignet Oostenrijk 2019: ook digitaal

Een fijne verandering sinds december 2017 is dat het vignet ook digitaal verkrijgbaar is. Goed nieuws voor iedereen die de sticker helemaal zat was. Geen sticker meer op het voorraam, maar een digitaal vignet dat gekoppeld is aan het kenteken van je auto. De prijs is hetzelfde als het fysieke vignet. Ook is het niet meer nodig om voor elke auto een apart vignet aan te schaffen. Het digitale vignet is namelijk te gebruiken voor drie verschillende kentekens. Het digitale vignet is online te bestellen via: www.asfinag.nl

Belangrijke informatie over het digitale vignet Oostenrijk 

Als je ervoor kiest om het digitale vignet online aan te schaffen, dan geldt het recht van 14 dagen bedenktijd. Daarom is het digitale vignet pas na 18 dagen geldig. Zorg er dus voor dat je op tijd bent met de aanschaf ervan. Ook is het sinds medio 2018 mogelijk om het digitale vignet bij een aantal tolstations en verkoopkantoren van ASFiNAG aan te schaffen en bij automaten van een aantal tankstations (vlakbij de grens). Kies je voor één van deze opties, dan vervalt de termijn van 18 dagen en is het vignet Oostenrijk direct geldig.

Ook interessant:

Wat kost het vignet Oostenrijk 2019?

Het vignet Oostenrijk 2019 is verkrijgbaar voor 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Het voordeel van het jaarvignet is dat je 2 maanden extra cadeau krijgt en dat dit vignet dus 14 maanden geldig is. Kies je voor een sticker vignet, dan kun je dat vooraf in Nederland aanschaffen, maar ook onderweg bij een aantal tankstations vlakbij de grens. Hieronder vind je de prijzen van website ASFiNAG. Deze zijn €2,95 goedkoper dan wanneer je het vignet bij de ANWB koopt. Op deze website zijn zowel het digitale als het fysieke vignet online te bestellen. 

Prijzen auto’s
10 dagen 2 maanden1 jaar
€ 9,20€ 26,80€ 89,20
Prijzen motoren
10 dagen 2 maanden1 jaar
€ 5,30€ 13,40€ 35,50

Vignet oostenrijk
Oostenrijks vignet voor 10 dagen
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips