7 mooie bergmeren in Tirol

7 mooie bergmeren in Tirol

6 maart 2017

door Florien in Tips

Bergmeren hebben iets magisch. De één ligt verscholen tussen de bergen en de ander is groots en nadrukkelijk aanwezig. Het water is troebel of kraakhelder en afhankelijk van het weer, is de kleur iedere keer anders. Je kunt er uren naar blijven kijken! Oostenrijk heeft duizenden meren. Het ene meer kun je alleen vanaf een afstandje bekijken en in het andere meer kun je ook zwemmen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn stuk voor stuk mooi en bijzonder. In dit weblog licht ik 7 bergmeren in Tirol voor je uit.

#1. De Wildalmmeren

De Kitzbüheler Alpen bieden veel mooie wandeltochten. Eén daarvan is een wandeling op de Schafsiedel, een 2447 meter hoge berg. Het is een middelzware wandelroute van zo’n 7,6 kilometer, die je aflegt in ongeveer 6,5 uur. Eenmaal boven word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht op bergen van de Hohe Tauern. Vergeet je zwemspullen niet mee te nemen, want onderweg kom je 3 Wildalmmeren tegen. Stuk voor stuk prachtige bergmeren. Uiteraard moet je wel een beetje tegen de kou kunnen, want het water is behoorlijk fris! In ieder geval ideaal om even af te koelen van de wandeling. Klik hier voor meer informatie over de wandeling >

#2. De Salfeinssee

De Salfeinssee is een prachtig meer met een indrukwekkend bergpanorama op de achtergrond. Fotocamera mee, want dit natuurschoon wil je hoe dan ook vastleggen! De ruige bergtoppen, de groene bergweides rondom het meer en de reflectie van de zon op het heldere water, maken dit meer nog mooier. Ook de Salfeinsee is te bereiken met een wandeling. Vanuit Innsbruck en omgeving rijd je gemakkelijk naar parkeerplaats Senderbach in Grinzens. Vanuit daar kun je starten aan een 16 kilometer lange wandelroute met als hoogtepunt de Salfeinsee.

De weerspiegeling van de bergtoppen in het water is prachtig! (Foto: © Flickr, cc 2.0 Leon Hart)

#3. Durlaßboden-Stausee

Tijdens een wandeling in de bergen van Gerlos zie je dit meer al liggen. Als het zonnetje hoog bovenaan de hemel staat en reflecteert op het kraakheldere water, dan schittert het meer je vanaf een afstandje tegemoet. De Durlaßboden-Stausee is een stuwmeer met een oppervlakte van zo’n 1 km². Zomers loopt de temperatuur op naar een graad of 21 en is het er goed vertoeven. Je kunt zwemmen in het meer, leuke watersporten beoefenen en er zijn mogelijkheden voor een barbecue. Tip: je kunt ook een wandeling maken rondom het meer. Halverwege kun je onder het genot van een koud drankje even uitrusten bij Gasthof Finkau. Een ander mooi plekje is de Seestüberl. Hier geniet je van vers gevangen forel uit het meer. Klik hier voor 5 leuke tips in Gerlos >

#4. Blindsee

Tijdens mijn reis naar Ischgl in december, landden we op München en reden we vanaf daar via een prachtige bergweg richting het dorp. Onderweg stopten we voor het uitzicht op de indrukwekkende Zugspitze. Daar, verscholen tussen de bergen en bomen, ligt de groene Blindsee. Ondanks de grauwe kleuren van de winter kan ik niet stoppen met kijken. De donkere kleuren hebben iets magisch en het lijkt me fantastisch om het meer ook in haar zomerse kleuren te leren kennen. Thuis Google ik wat foto’s en inderdaad: in beide jaargetijden is de Blindsee fantastisch!

blindsee
De Zugspitze staat trots op de achtergrond van het meer (Foto: © Oliver Soulas, Tirol Werbung)

#5. Wildsee

Vlakbij het plaatsje Fieberbrunn, verscholen tussen haar huisbergen de Wildseeloder en de Henne, vind je op een hoogte van 1847 meter de Wildsee. Het meer ligt in een oude vulkanische krater en is niet heel erg groot. Toch kan het meer op sommige plaatsen wel 11 meter diep zijn. Naast het meer ligt het Wildseeloderhaus. In deze authentieke berghut kun je terecht voor een heerlijke Tiroler maaltijd en na het eten heb je de mogelijkheid om met een kano het meer te verkennen.

de wildsee
Je kunt prachtige wandeltochten maken naar de Wildsee (Foto: © Robert Pupeter, Tirol Werbung)

#6. Rinnensee

Hoog in de bergen, verscholen tussen restjes eeuwige sneeuw, vind je de Rinnensee. Hoe warm het in de dalen ook kan zijn, hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Zwemmen zit er bij dit meer niet in, want daarvoor is het meer veel te koud! Even voelen met het puntje van je teen of een plens water in je gezicht, is wel mogelijk. Je bereikt dit meer met een uitdagende wandeling van zo’n 3 uur. Je start bij de Franz Senn Hütte op 2145 meter. Eenmaal bij het meer aangekomen, kun je even uitrusten en genieten van al het moois. De omliggende bergtoppen reflecteren in het water en om je heen is het een oase van rust.

#7. Drachensee

Oostenrijk is prachtig en dat bewijst dit meer nog eens extra goed. Midden tussen de imposante bergtoppen, op een hoogte van 1917 meter, ligt de Drachensee. In het midden is het meer donkerblauw van de diepte, maar hoe meer je aan de buitenkant komt, hoe lichter het water wordt. Vlak naast het meer ligt de gezellige berghut Coburger Hütte. Je kunt er overnachten, maar ook genieten van een welverdiende pauze. Er loopt een uitdagende mountainbike- en wandelroute naar het meer.

Drachensee
De Drachensee is een prachtig meer!(Foto: © Hans Herbig, Tirol Werbung)

Wat is jouw favoriete meer in Tirol? Laat het ons weten in een reactie!

Zomervakantie tips