Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Biberwier: rondje om de Blindsee (1093 meter)

53285 - Wandelen Biberwier: rondje om de Blindsee (1093 meter)
© Spalder Media Group

Op zo'n drie kilometer afstand van Biberwier ligt de Blindsee. Het op 1093 meter gelegen meer is zeer helder en heeft een prachtige kleur. Er wordt hier gezwommen en met vergunning ook gedoken. En als je in de buurt bent, is een wandeling rondom de Blindsee zeker een aanrader. Het rondje om het meer is een korte en makkelijke wandeling, maar is ook uit te breiden naar langere varianten. Vergeet bij goed weer je zwembroek niet voor een verfrissende duik!

Wandelen Biberwier: rondom de Blindsee

Duur 1,25 uur
Hoogtemeters mag geen naam hebben
Afstand circa 3,5 km
Ondergrond bosgrond, stenen en kiezels
Niveau makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Startpunt wandeling rondom de Blindsee

Je kunt de wandeling rondom de Blindsee het gemakkelijkst starten vanaf de parkeerplaats bij het zwemmeer. Die is eenvoudig te bereiken met de auto. Als je vanuit Biberwier komt, volg je de Fernpaßstraße richting Nassereith. Vlak nadat je de Weißensee gepasseerd bent aan je linkerhand, vind je aan de rechterkant een kleine weg. Direct bij de ingang staat een slagboom. Tegen een betaling van een paar euro kun je daar doorheen en dat is ook meteen je parkeergeld voor de hele dag. Na de slagboom volgt een smalle slingerweg door de bossen, die uiteindelijk bij de parkeerplaats uitkomt. Van daaruit kun je de wandeling starten.

De route rond de Blindsee

De wandeling rond de Blindsee verloopt over een smal pad langs het meer, dat op de meeste plekken vlak langs de oever loopt. Een routebeschrijving zoals we die normaal schrijven is voor deze wandeling dus overbodig. Zoals bij elk rondje kun je ervoor kiezen om de ronde met de klok mee of tegen de klok in te lopen. Wij liepen de route met de klok mee. De ondergrond van de wandeling is bosgrond, waarbij je boomstro

53285 -
Het enige punt in de wandeling waar je jezelf kunt vasthouden aan staaldraad. Zoals je ziet is dat niet per se nodig.
53285 -  (1)
Het meer vanaf iets hoger gezien. Zo hoog kom je niet bij de wandeling rondom het meer.
53285 -  (2)
Als je zelf een sup meebrengt, kun je suppen op het meer.
53285 -  (3)
De Blindsee is een echt bergmeer zoals je ziet.
53285 -  (4)
Hier zie je goed hoe het pad rondom het meer is. Vrij smal, wat boomwortels en steentjes.
53285 -  (5)
Even relaxen onderweg en genieten van het uitzicht.
53285 -  (6)
Direct achter dit boothuisje ligt de parkeerplaats en dus het startpunt van de wandeling.

Omhoog naar Rasthaus Zugspitzblick

Na zo'n drie kwartier gelopen te hebben is het mogelijk om in plaats van de ronde helemaal te volgen, af te slaan naar Rasthaus Zugspitzblick. Dat ligt niet aan het meer, maar een goed stuk daarboven (1216 meter). Als je bij het restaurant wilt komen, volg je de borden daarnaartoe. Dat betekent dat je ongeveer 15 minuten aan het klimmen bent over een vrij steil bospad. De ontspannende wandeling is dan ineens niet meer zo ontspannen, maar het is het uitzicht wel waard. Bij het Rasthaus Zugspitzblick kun je wat eten en drinken. Verwacht echter geen gezellige traditionele berghut, maar een wegrestaurant. Het ligt namelijk aan de Fernpaßstraße, wat betekent dat er regelmatig bussen toeristen langskomen om van het uitzicht te genieten. Wij hebben de klim wel gedaan en wat gegeten. Het eten was prima, de service niet zoals je in de rest van de regio gewend bent. Om de wandeling af te maken, volg je dezelfde weg terug naar beneden en ga je het oeverpad weer op. Het is ook mogelijk om de wandeling te starten bij het Rasthaus, want ook hier kun je de auto parkeren. Besef dan wel dat je de laatste 15 minuten van je wandeling flink aan het klimmen bent.

53285 -  (7)
Weer naar beneden vanaf Rasthaus Zugspitzblick

Zonnebaden en zwemmen

De Blindsee is naast bij wandelaars tevens zeer geliefd bij zonaanbidders die af en toe een duik willen nemen. Direct bij de parkeerplaats vind je een strandje, waar je de hele dag kunt zonnebaden met goed weer. Het maximaal 25 meter diepe bergmeer heeft zeer helder water en is tevens een bekend zwemmeer in de regio. Het is na de Heiterwanger See het grootste zwemmeer in de Tiroler Zugspitz Arena. Het kan er op hete dagen in het hoogseizoen dan ook gezellig druk zijn.

Kort samengevat: een hele ontspannende wandeling rond een super mooi meer, met de mogelijkheid tot een inspannende klim en een duik achteraf.

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!