Skip to navigation Skip to main content

De beste wandelingen voor families in Katschberg Lieser-Maltatal

54400 - De beste wandelingen voor families in Katschberg Lieser-Maltatal (1)
© Katschberg, Anze Furlan

In de regio Katschberg Lieser-Maltatal ben je aan het juiste adres voor een bergvakantie met het hele gezin. Grote en kleine bergliefhebbers zullen zich meteen thuisvoelen in deze vakantieregio, gelegen op de grens van het zonnige Karinthië en Salzburgerland. In de verschillende dorpen en bergwereld daaromheen zijn meer dan genoeg activiteiten te beleven. Toch is er een ding waarvoor de meeste vakantiegangers hier komen: de prachtige wandelroutes. Je hebt hier de keuze uit een groot aantal routes voor jong en oud die je de mooiste plekjes van de regio laten zien. Benieuwd naar de absolute tips voor kinderen? Hieronder zetten we de beste wandelingen voor families in Katschberg Lieser-Maltatal voor je op een rijtje.

Wandelen met de familie in Katschberg Lieser-Maltatal

Hoe leuk al die activiteiten ook altijd zijn, er gaat niets boven een fijne wandeling in de bergen. Daarnaast is het ook de perfecte manier om de regio te ontdekken. Te voet kun je namelijk op de mooiste plekjes komen, die vaak met de auto niet te bereiken zijn. Ook in de regio Katschberg Lieser-Maltatal is dat het geval. Hier vind je tal van gemarkeerde wandelpaden die je langs de mooiste plekken van National Park Hohe Tauern en Biosphärenpark Nockbergen leiden. Speciaal voor families met kinderen zijn er familiewandelwegen, maar ook de themaroutes zijn leuk voor het hele gezin. Bij die laatste loop je vaak langs verschillende stations waar de kids spelenderwijs interessante informatie over de regio leren of even een beetje afwisseling tussen het wandelen door krijgen. Zo houd je de wandeldag voor hen leuk en afwisselend en zorg je ervoor dat ze zich niet zo snel zullen vervelen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de leukste wandelingen voor families in Katschberg Lieser-Maltatal vooral de themaroutes zijn. Hieronder lichten we er een aantal voor je uit.

Alle familiewandelingen in Katschberg Lieser-Maltatal

54400 - familiewandelroute in katschberg (1)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg

1. Bacherlebnisweg

Een absolute tip voor wandelen met families in Katschberg is de Bacherlebnisweg in natuurgebied Pöllatal. Dit natuurgebied is in 1973 aangelegd en is met een oppervlakte van 3168 hectare verreweg het grootste van Karinthië. Dwars door het park loopt de 6 km lange Bacherlebnisweg, een themawandeling voor jong en oud. Tijdens het wandelen kom je langs diverse stations die zorgen voor de nodige afwisseling onderweg. Zo zijn er stations waar je meer leert over de natuur rondom het Pöllatal, maar ook kunnen de kinderen spelen in het kristalheldere water en leuke puzzels oplossen. Ook de Schoberblickhütte en Kochlöffelhütte kom je onderweg tegen. Hier kun je genieten van de lokale lekkernijen, een bezoekje brengen aan de kinderboerderij of laat je kinderen zich even uitleven in een van de speeltuinen. In totaal is de Bacherlebnisweg zo'n 6 km lang en loopt langs de Lieser bergbeek.

Meer over de Bacherlebnisweg
54400 - lopen door de beek met de familie op de wandeling bacherlebnisweg (1)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg

2. Herzerlweg zur Gamskogelhütte

De Herzerlweg richting de Gamskogelhütte is een van de beste wandelingen voor families in Katschberg Lieser-Maltatal. Deze eenvoudige wandeling start bij vakantiepark Landal en leidt via een pad vol haarspeldbochten op de Katschberghöhe naar de Gamskogelhütte. De route is 1,5 km lang en stijgt 190 meter. In totaal ben je ongeveer 45 minuten onderweg. Hiermee is het de perfecte wandelroute om mee te beginnen tijdens je vakantie in Katschberg. Ook leuk om te weten is dat je bij de Gamskogelhütte ook de Marienkapel vindt, een kapelletje dat tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt voor huwelijken.

Meer over de wandeling naar de Gamskogelhütte

3. GPS Schatzsuche am Aineck - Schnitzeljagd

Als een echte avonturier op zoek naar de schat. Dat kan tijdens de GPS Schatzsuche am Aineck. Met behulp van een GPS-apparaat en de schatkaart wagen jullie je aan de Schnitzeljagd op de Aineck. Omdat dit niet een 'gewone' themawandeling is, maar eentje met GPS, is het ook leuk voor wat grotere kinderen en zelfs de ouders. Vinden jullie de juiste route naar de schat? Er zijn verschillende pakketten te boeken voor dit avontuur, allemaal inclusief lift omhoog, GPS-apparaat en schatkaart. Je kunt ze online boeken en afhalen bij het dalstation van de Aineckbahn.

Meer over de GPS wandeling in Aineck
54400 - op de aineck bereik je met de gondel eenvoudig wandelroutes voor families (1)
© Katschberg, Landal Greenpark

4. Spielepfad KatschTIERade

Spring jij net zo ver als een haas? Kun je net zo goed klimmen als een eekhoorntje? En ben je net zo slim als een vos? Je komt erachter tijdens de themawandeling over Spielepfad KatschTIERade. Deze loopt door het centrum van Katschberg en begint bij de speeltuin van Falkensteiner Hotel Cristallo. Langs de 2 km lange route kom je langs verschillende stations waar je kunt laten zien dat jij net zo goed bent als de dieren op de Katschberghöhe. Zo kom je langs een balansstation, klimmuur, bostelefoon en nog veel meer. De prestaties bij de verschillende stations langs de KatschTIERade kunnen de kids vastleggen op een speciale kaart, die te verkrijgen is bij het toerismebureau in Katschberg of de hotelreceptie. Bij het inleveren van de kaart ontvangen de kinderen dan een leuke beloning.

Meer over de KatschTIERade

5. Energie-Erlebnisweg Drachenmeile Trebesing

Themawandelingen bestaan er in allerlei soorten. De ene is opgezet om kinderen meer te leren over de flora en fauna van de regio, de ander vertelt een sprookje. De Drachenmeile Trebesing is een themawandeling is er een uit die laatste categorie. Deze vertelt het verhaal van een klein draakje met veel te grote poten dat wordt geboren in de Drachenschlucht. Je snapt wel, die combinatie zorgt voor een erg onhandig draakje. Zo onhandig zelfs, dat hij een rotsblok los trapt die zijn vriendin en familie begraaft. Onderweg op de Drachenmeile helpen de kids het draakje drie taken op te lossen om zo van zijn grote voeten af te komen. Op spelenderwijze leren ze hoe belangrijk het is om voor het milieu te zorgen en naar de natuur te luisteren.

Meer over de Drachenmeile Trebesing
54400 - op de drachenmeile wandelen families mee met het draakje (1)
© TVB Lieser-Maltatal

Meer tips voor een vakantie in Katschberg Lieser-Maltatal

Om een zomervakantie in de bergen leuk voor kinderen te houden, is het belangrijk om te zorgen voor genoeg afwisseling. Maak de ene dag een leuke (thema)wandeling met ze, ga de volgende dag voor een andere activiteit. Ook daarvan vind je er genoeg in de regio Katschberg Lieser-Maltatal. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Ponyalm in het Gontal. Hier kun je de paarden aaien en soms kun je zelfs een ritje maken op een van de pony's. Verder vind je hier een kinderboerderij, speeltuin en gezellige berghut. De Ponyalm is te bereiken via een wandeling, maar ook met een paardenkoets. Ook een ritje met de E-Tschu-Tschu-Bahn naar natuurgebied Pöllatal is een aanrader. Niet alleen is het ritje in de locomotief al een leuk uitje op zich, in het Pöllatal beleef je een heerlijke dag in de natuur. Andere tips voor een vakantie met het gezin in Katschberg zijn de zomerrodelbaan Katschi's Goldfahrt, Wateravonturenpark Fallbach en avonturenspeeltuin Katschhausen. En is het een dagje slecht weer? Dan biedt TheCage de uitkomst. Deze overdekte speelhal zorgt voor uren speelplezier voor jong en oud.

54400 - ritje op een pony bij de ponyalm in katschberg (1)
© Katschberg, Landal Greenpark


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Katschberg.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.