Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Katschberghöhe
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg
Oostenrijk

Vakantie Katschberghöhe

  • "Vakantiedorp voor families op 1641 meter hoogte"

  • Op de grens van Karinthië en Salzburger Lungau
  • Officiële trouwlocatie in de bergen
  • Familiebestemming

Katschberghöhe is een van de dorpen in de regio Katschberg. Het is eigenlijk het dorpje bovenaan de gelijknamige Katschberghöhe, de bergpas met een top op 1641 meter hoogte. Het is een echt vakantiedorp, met veel chalets en appartementen, enkele hotels en een vakantiepark, precies op de grens van Salzburg en Karinthië gelegen. Het dorp wordt ook wel simpelweg Katschberg genoemd.

In 1929 werd op de bergpas het eerste restaurant gebouwd. Toen de volgende eigenaar daarvan in 1956 het restaurant uitbreidde met een hotel, werd het een toeristische plek om je vakantie in de bergen door te brengen. Vanaf 1957 werden er ook liften gebouwd en werd de plek steeds groter en populairder.

Van winter- tot zomerbestemming

Het dorp Katschberghöhe werd net zoals veel Franse dorpen gebouwd als wintersportdorp. Dat betekent dat je hier geen eeuwenoude gebouwen tegenkomt, maar voornamelijk moderne accommodaties. In de loop der jaren heeft het dorp zich ook ontwikkeld als bestemming voor het zomertoerisme.

Veel te doen voor families

Katschberghöhe is leuk familiebestemming, waar je fijn kunt wandelen. Je kunt kiezen uit vlakke wandelingen of wandelingen waar je iets meer hoogtemeters overbrugt. Een voorbeeld van een vrij vlakke wandeling is de Gontal Rundwanderung, waarbij je 185 meter stijgt en daalt. De wandeling naar de Branttweineralm is wat zwaarder en overbrugt wat meer hoogtemeters, maar is ook goed te doen voor actieve families. Naast wandelen is er meer te doen voor families met kinderen. Zo kun je er zomerrodelen, ponyrijden, met de ‘stoomtrein’, naar het kinder theater en is er zelfs een complete kinderwereld. Bij ‘Kindererlebniswelt Katschhausen’ zijn er wippen, bruggen, glijbanen, een kinderboerderij, een waterwereld en nog meer leuke attracties.

Trouwen tijdens je zomervakantie in Katschberghöhe

Ook leuk is dat je tijdens je zomervakantie in Katschberghöhe kunt trouwen. Katschberg biedt de mogelijkheid om op 1850 meter hoogte te trouwen op de berg. Van juni tot augustus is de Gamskogelhütte een officiële trouwlocatie, waar je ook een fijn feestje kunt vieren en de huwelijksnacht kunt doorbrengen. Trouwen in de kerk is er ook mogelijk, in de Marienkapelle direct naast de berghut. Wil je liever in eigen land trouwen, dan is het ook een romantische plek voor een huwelijksaanzoek.

Weer in Katschberghöhe

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
9°C / 20°C

Vorstgrens

3883 meter

Regen

2 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
7°C / 20°C

Vorstgrens

4001 meter

Regen

0 mm
Toeristeninformatie voor Katschberghöhe
Name Tourismusregion Katschberg
E-mail urlaub@katschberg.at
Telefoon 630
Algemene Informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1042 km
Hoogte Dorp 1641
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart