Skip to navigation Skip to main content
Biberwier
Oostenrijk

Vakantie Tiroler Zugspitz Arena

  • Aan de voet van de Zugspitze
  • Klimmen kan in Bichlbach en zomerrodelen in Biberwier
  • Wandel- en klimparadijs voor bergliefhebbers

De Tiroler Zugspitz Arena ligt tegen de Duitse grens, aan de voet van de Zugspitze. Dit is de hoogste berg van Duitsland, maar hij ligt ook deels in Oostenrijk. Onderaan deze berg en in de regio rondom vind je 7 heerlijke Oostenrijkse bergdorpen. Verblijf in Berwang, Biberwier, Bichlbach, Ehrwald, Heiterwang, Lermoos en Namlos en je hebt toegang tot de prachtige bergwereld van de Tiroler Zugspitz Arena. Wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of een dagje cultureel genieten, aan niets ontbreekt het je.

In de Tiroler Zugspitz Arena beleef je een heerlijke bergvakantie. De Zugspitze zorgt voor een eindeloos wandel- en fietsnetwerk en een bezoekje aan de top is een leuk uitje voor het hele gezin. Vanuit Ehrwald brengt de Tiroler Zugspitzbahn je in 10 minuten naar boven. Hier vind je, naast een werelds uitzicht, een panoramarestaurant, belevenismuseum ‘Faszination Zugspitze’ en toegang tot de werkelijke top van de berg. In het restaurant kun je heerlijk eten en het museum laat onder andere een tentoonstelling zien met foto’s van de berg in uiteenlopende weercondities. Ook lees je hier het verhaal over de eerste beklimming van de top door Josef Naus in 1820 en de bouw van de Zugspitzbahn.

Accommodaties bij reispartners in Tiroler Zugspitz Arena

Wandelen in de Tiroler Zugspitz Arena

De Zugspitze

De Zugspitze is met een hoogte van 2.962 meter de hoogste berg van de Tiroler Zugspitz Arena en van Duitsland. Vanaf de top kijk je uit op de vele bergtoppen van vier verschillende landen. Bij helder weer kun je wel 250 km ver kijken en zie je de bekenden Alpengigantan als de Grossglockner (3.798 m), de Wildspitze (3.768 m) en de Piz Bernina (4.049 m). Op de flanken van de Zugspitze vind je de eeuwige sneeuw op drie gletsjers. Eén van deze gletsjers, de Zugspitzgletscher, is te bereiken met de Gletscherbahn. Zelfs in hartje zomer ligt hier nog genoeg sneeuw. Leen daarom bij restaurant Sonnalpin gratis een sleetje en zoef van de berg af! Je kunt de top vanuit Duitsland en Oostenrijk bereiken. Vanuit Duitsland pak je de tandradbaan en de Eibsee-kabelbaan, vanuit Oostenrijk de Tiroler Zugspitzbahn.

Tiroler Zugspitz Arena voor families

De Tiroler Zugspitz Arena is een vakantie regio voor iedereen van groot tot klein. Zo kunnen de jonge bergbeklimmers vast oefenen in Kletterwald Bichlbach, een groot klimpark met 5 spannende parcours, meer dan 60 klimelementen en een 90 meter lange Flying Fox. Daarnaast ligt in Biberwier de langste zomerrodelbaan van Tirol. Deze is 1.300 meter lang en bevat 40 bochten. Gegarandeerd plezier voor jong en oud! Ook net buiten de regio vind je nog een aantal leuke dingen. Zo kun je bijvoorbeeld de langste voetgangershangbrug ter wereld bezoeken, Highline 179. Deze hangt tussen Reutte en Heiterwang, is 406 meter lang en biedt een fantastisch uitzicht op de regio. Met openingstijden tussen 08:00 en 22:00 kun je hier ook de zonsondergang aanschouwen.

Rodelbaan in Biberwier

Wandelen en klimmen in de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is een geliefde wandelregio. Afwisselde routes en hoge toppen zorgen ervoor dat veel wandelaars en klimmers hier naartoe komen. Zo zijn er meer dan 150 verschillende wandelroutes. De grootste uitdaging vind je natuurlijk op de Zugspitze. Je kunt namelijk ook naar de top lopen in plaats van de lift te pakken. Als je ervoor kiest om naar de top te wandelen, vertrek dan vroeg. Deze tocht is ongeveer 14 km lang en je bent ongeveer 9,5 uur onderweg naar de top. Daarnaast is het ook mogelijk om naar de top te klimmen via een klettersteig. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar de top te klimmen. Een redelijk eenvoudige klim start in Ehrwald en loopt over de flank naar de top. In totaal ben je hier ongeveer 3,5 uur mee bezig. Dit is alleen mogelijk met de juiste klimuitrusting.

Fietsen in de Tiroler Zugspitz Arena

Ook fietsers hebben meer dan genoeg keuze in de Tiroler Zugspitz Arena. Van gezellige en eenvoudige routes tot spectaculaire tochten naar de top, het fietsnetwerk in deze regio is enorm gevarieerd. De Arena Runde is een echte aanrader. Dit is een lichte panorama tocht door de hele Tiroler Zugspitz Arena. De route is 41,5 km lang en overbrugt zo’n 480 hoogtemeters. In totaal ben je ongeveer 3,5 uur bezig. Een wat lastigere route loopt vanuit Bichlbach naar de Bichlbacher Alm. Deze is zo’n 18 km lang waarbij je ruim 670 meter stijgt. Hier ben je ongeveer 3 uur mee bezig.

Fietsen in de Tiroler Zugspitz Arena

Tips

- Bij slecht weer is een bezoekje aan het zwembad in Ehrwald een leuk alternatief. Dit is het grootste overdekte zwembad van de regio.
- Een ochtend of middag midgetgolfen is altijd gezellig. Dit kan in Bichlbach, Ehrwald en Berwang.
- Bezoek het panoramarestaurant op de top van de Zugspitze voor het mooiste uitzicht op de omgeving.
- Bezoek de natuur in het speel- en dierenpark in Bichlbach. Hier kun je dicht bij de dieren komen en sommige mag je zelfs aaien.

Dorpen in de Tiroler Zugspitz Arena

In de Tiroler Zugspitz Arena liggen een aantal dorpen. Bekijk het overzicht van deze dorpen hieronder en klik op de link voor meer informatie.