Skip to navigation Skip to main content
Fietsenalpedhuez
© OT Alpe d'Huez / Cyrille-Quintard

Een camping bij de Alpe d’Huez is zo gevonden. Aan de voet van ‘de Nederlandse berg’ liggen tal van campings waar fanatieke wielrenners en families zich thuis voelen. Zowel in het dal als in Bourg d’Oisans vind je diverse campings voor een kampeervakantie bij de Alpe d’huez. Door de aanwezigheid van zwembaden en andere faciliteiten kan jong en oud zich hier vermaken. Wij hebben de mooiste campings voor een vakantie bij de Alpe d’huez op een rijtje gezet.

Campings bij de Alpe d’Huez

Wie op zoek is naar een camping bij de Alpe d’Huez kan zich diverse vragen stellen. Wil je direct aan de voet van de berg kamperen of is een andere bestemming in het dal ook prima? Daarnaast zijn er in de buurt van Alpe d’Huez familievriendelijke campings met zwembaden, maar ook campings waar het een stukje rustiger is. Doe je mee aan La Marmotte dan wil je misschien zo dicht mogelijk bij de start kamperen, in La Bourg d’Oisans. De overige campings bij de Alpe d’Huez vind je aan de doorgaande weg door het dal en in het plaatsje Allemond. Hieronder lichten we de mooiste campings bij de Alpe d’Huez voor je uit.

A la Rencontre du Soleil

Dichter bij de voet van Alpe d’Huez overnachten is niet mogelijk. Camping A la Rencontre du Soleil ligt letterlijk op het punt waar je je stopwatch indrukt wanneer je aan de beklimming van de Alpe begint. Het is een zeer verzorgde camping met veel bloemen, struiken en bomen. Er zijn niet alleen staanplaatsen (50) te huur, maar ook chalets (11) en stacaravans (12). Dat dit een 5-sterrencamping is wordt onderstreept door het mooie zwembad, de kinderclub en een bar-restaurant. Uit eigen ervaring kan ik je aanraden om hier de hamburger te bestellen!

Camping Le Colporteur

Camping Le Colporteur ligt in het centrum van Le Bourg d’Oisans. Zo kun je dus op loopafstand naar een restaurant gaan of door de straatjes van het dorp struinen. De camping heeft uitzicht op de Alpe d’Huez en een restaurant met bar is aanwezig. Ook een speeltuin, tv-kamer en speelkamer zijn aanwezig. Ben je toe aan een frisse duik dan kun je (gratis) gebruikmaken van het openbare zwembad aan de overkant van de straat (100 m). Er zijn niet alleen staanplaatsen op Camping Le Colporteur, maar ook huuraccommodaties in verschillende groottes.

Camping Le Château de Rochetaillée

Camping KOAWA Le Château de Rochetaillée ligt op de splitsing waar je afslaat naar Allemond. Het is een familievriendelijke camping met als centraal punt een oud landhuis waarin de receptie gevestigd is. In het andere natuurstenen huis op de camping vind je een restaurant, bar, campingwinkel en televisiekamer. Het (overdekte) zwembad beschikt over een glijbaan en kindergedeelte. Op camping Le Château de Rochetaillée zijn zowel staanplaatsen als huuraccommodaties (chalets, stacaravans en tenten) te huur.

Camping Belledonne

Camping RCN Belledonne ligt aan de weg van Allemond naar Le Bourg d’Oisans. Alles voor een geslaagde kampeervakantie met de hele familie is hier aanwezig. De ruime kampeerplekken bieden veel privacy en er zijn maar liefst twee zwembaden. Tijdens het hoogseizoen (juli-augustus, meivakantie, Alpe d’Huzes) is er een Nederlandssprekend animatieteam om de kinderen te vermaken. Wanneer jij een van de beroemde cols in de omgeving aan het beklimmen bent hoef je je dus geen zorgen te maken over de kinderen, die vermaken zich wel op camping Belledonne. Andere faciliteiten zijn een bistro met terras, campingwinkel, speeltuin en tafeltennistafels.  

Camping La Cascade

Camping La Cascade beschikt over alles waar een fijne camping bij de Alpe d’Huez aan moet voldoen. Goede ligging, verwarmd zwembad, animatie, snackbar, tafeltennistafel, het is hier allemaal aanwezig. Er zijn 118 staanplaatsen en diverse huuraccommodaties (chalets), maar massaal voelt het hier zeker niet aan. Grote kans dat je op deze camping ’s morgens wakker wordt met het geluid van de waterval op de achtergrond. Snel vers brood halen bij de receptie en je klaarmaken voor een fietstocht door de Oisans.

Camping La Piscine

Camping La Piscine is een van de bekendste campings aan de voet van de Alpe d’Huez. Wanneer je na de rotonde richting de berg fietst ligt deze aan de linkerkant van de weg. Zoals de naam van de camping al doet vermoeden beschikt deze over een groot zwembad van 25 meter lang en 11 meter breed. Wie ’s middags nog energie over heeft kan hier prima nog een aantal banen trekken. De staanplaatsen van 100m2 zijn voorzien van elektriciteit en water. Ook is er een groot aantal (47) chalets (2 tot 6 personen) te huur op Camping La Piscine.

Camping Ferme Noemie

Op zoek naar een kleinschalige camping bij de Alpe d’Huez? Camping Ferme Noemie zou zomaar aan je wensen kunnen voldoen. Rust, ruimte en vrijheid is hier gegarandeerd. De camping ligt in het gehucht Les Sables op vier kilometer afstand van Le Bourg d’Oisans. Een mooie afstand om de benen warm te rijden voor je aan de beroemde 21 bochten begint. Camping Ferme Noemie is eenvoudig van opzet, maar compleet. Naast 22 staanplaatsen, zijn er ook diverse appartementen te huur.

Camping le Grand Calme

Camping le Grand Calme ligt in het centrum van Allemond aan de voet van de stuwdam. Iedereen die La Marmotte of de Col du Glandon heeft gefietst kent deze dam. Het zijn de eerste serieuze hoogtemeters, waarvan er nog vele zullen volgen. De camping die wordt gerund door Chris en Fred is eenvoudig van opzet. Je kunt hier zowel je tent opzetten als een accommodatie huren. Voor een frisse duik kun je terecht bij het openbare zwembad of het Lac du Verney.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.