L’Alpe d’Huez: activiteiten die je hier naast fietsen óók kunt doen

5 maart 2019

door Thijs in Bestemmingen

Dat ene familielid dat gek is van wielrennen moet en zal de Alpe d’Huez beklimmen. L’Alpe d’Huez wordt hierdoor zomers overspoeld door wielrenners, maar zij nemen ook gezinsleden mee die niet fietsen. Gelukkig hoeven de niet-fietsers zich hier niet te vervelen. In dit weblog 9 activiteiten die je naast fietsen ook in L’Alpe d’Huez kunt doen.

#1. Zwemmen

Wanneer je op een van de campings in het dal overnacht heb je vaak al de beschikking over een zwembad. Mocht dit niet het geval zijn, dan biedt een van de openbare zwembaden uitkomst. L'Alpe d'Huez beschikt over een binnen- en een buitenbad, in Bourg d’Oisans is tevens een buitenzwembad.
Kosten Bourg d’Oisans: € 6,-
Meer informatie over het zwembad in Bourg d'Oisans >

Het buitenzwembad van L'Alpe d'Huez (Foto: © Oisans Tourisme)

#2. Kanoën

In Bourg d’Oisans is het mogelijk om te kanovaren op het riviertje ‘La Rive’. Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom en van te voren reserveren is verplicht. Een kanotocht duurt tussen de 45 en 90 minuten.
Kosten: € 15,- volwassene, € 10,- kind
Meer informatie over kanoën in Bourg d'Oisans >

#3. Raften

Is kanovaren jou te tam, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan raften. Vanuit St. Christophe en Oisans en La Bérarde kun je gaan kajakken en raften op de rivier Le Vénéon. De rivier doorkruist het natuurpark des Écrins en bevindt zich in een schitterende omgeving.
Kosten: vanaf € 25,-
Meer informatie over raften bij L'Alpe d'Huez >

#4. Klimpark

Een klimpark vormt een uitdaging voor jong en oud. Even buiten Bourg d’Oisans, op zo’n 15 minuten van het centrum, bevindt zich een klimpark met 4 verschillende parcours en in totaal 78 obstakels. Tokkelen, klimmen, balanceren, het gaat hier allemaal gebeuren!
Kosten: € 20,- volwassene, € 10,- kind
Meer informatie over het klimpark in Bourg d'Oisans >

In Bourg d'Oisans bevindt zich een klimpark (Foto: © L'Oisans sur la branche)

#5. Palais des Sports

Rond het Palais des Sports in het centrum van Alpe d’Huez kunnen tal van activiteiten worden ondernomen. Van zaalsporten tot beachvolleybal en midgetgolf. Ook bevindt zich hier een klimmuur, fitnesscentrum en indoor speelparadijs.
Meer informatie over het Palais des Sports in L'Alpe d'Huez >

#6. Zomerrodelen

Een bestemming zoals Alpe d’Huez heeft vanzelfsprekend ook een zomerrodelbaan. De rodelbaan bevindt zich in de Bergers sector en is extra speciaal door het feit dat je er een virtual reality masker kunt dragen.
Kosten: € 7,- per keer
Meer informatie over de rodelbaan in L'Alpe d'Huez >

#7. Paardrijden

Dichterbij de natuur kun je niet komen. Op de rug van een paard trek je het ruige landschap rond L’Alpe d’Huez in. Zo bereik je plekken waar je anders nooit had kunnen komen. Wandelen met ezels is hier in de omgeving ook mogelijk.
Meer informatie over paardrijden rond L'Alpe d'Huez >

#8. Paintball

Wanneer je met een grote groep op vakantie bent rond L'Alpe d'Huez kan het leuk zijn om te gaan paintballen. In het Forêt des Auberts kun je dagelijks terecht om het gewapend met een paintballgun tegen je vrienden en familie op te nemen.
Kosten: € 30,- volwassene (1 uur, 350 ballen), € 10,- kind (1 uur, 100 ballen)
Meer informatie over paintball in Bourg d'Oisans >

#9. De bergen in

Ook tijdens de zomermaanden zijn diverse bergliften geopend. Ga bijvoorbeeld naar de Pic Blanc op een hoogte van maar liefst 3330 meter! Het uitzicht vanaf hier is adembenemend.
Kosten: € 18,- (DMC 1+2+Pic Blanc)
Meer informatie over de zomerliften in L'Alpe d'Huez >

Het uitzicht vanaf de Pic Blanc is adembenemend (Foto: © Laurent Salino / OT Alpe d'Huez)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips