Skip to navigation Skip to main content

5 fijne campings in de Franse Alpen

52471 - 5 fijne campings in de Franse Alpen
© Indebergen.nl

Na een prachtige wandeling voor je tentje genieten van de stokbroodjes met Franse kaas en uitkijken op een imposante bergwereld... Klinkt heerlijk toch?! Er zijn tal van campings in de Franse Alpen waar je dit gevoel kunt ervaren. Met zwembad en geschikt voor kinderen of toch wat kleiner, zodat je in alle rust van je vakantie kunt genieten. De keuze is enorm en om je een beetje te helpen, hebben we hieronder een aantal fijne campings in de Franse Alpen voor je op een rijtje gezet.

1. Camping L'Île de la Comtesse

Camping L'Île de la Comtesse is een heerlijke familiecamping in de Franse Alpen. De camping ligt net onder het dorpje Murs-et-Gélignieux, tegen het meer van Cuchet. Met 112 staanplaatsen is dit een middelgrote camping. Je vindt er speciale natuur- en comfortplaatsen en plekken aan de rivier de Rhône. Op de camping heb je toegang tot een buitenzwembad, het meer met grasstrand, een speeltuin en verschillende sportvelden waar kinderen zich dagen kunnen vermaken. En wil je toch een dagje de camping af? Bezoek dan de waterval van Glandieu, attractiepark Walibi Rhône Alpes of dierenpark Des Fauves. Naast families zul je hier ook veel fietsers vinden. De legendarische Tour de France-col le Grand Colombier ligt in de omgeving van de camping, net als vele andere prachtige en uitdagende fietsroutes.

 

Bekijk Camping L'Île de la Comtesse

2. Camping Le Lac du Lit du Roi

Camping Le Lac du Lit du Roi is een terrascamping in Massignieu-de-Rives, met een indrukwekkend uitzicht op het Lac du Lit du Roi en de bergen daarachter. De camping heeft 128 plaatsen en ligt aan het Lac du Lit du Roi. Het is zelfs mogelijk om een plaats direct aan het meer te boeken. Families zullen zich meteen thuisvoelen op deze camping in de Franse Alpen, waar kinderen zich uit kunnen leven in de speeltuin of op de sportvelden. Voor de nodige verfrissing kun je een duik nemen in het zwembad op de camping, maar ook in het meer kun je zwemmen. In de omgeving vind je verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de abdij van Hautecombe, Château de Montrottier of Château de Clermont. En ben je na een dagje cultuur toe aan wat inspanning, maak dan een mooie wandeling bij de Gorges du Fier of klim naar de top van de Grand Colombier. Boek Camping Le Lac du Lit du Roi >

 

Bekijk alle campings in de Franse Alpen via de ANWB

3. Camping La Farigoulette

Camping La Farigoulette ligt aan de rand van de Franse Alpen, middenin een dennenbos en aan de oever van het meer Saint-Laurent du Verdon. Je vindt hier alle mogelijkheden voor een sportieve familievakantie in de natuur. Kanoën, kajakken, suppen, waterfietsen, zwemmen of gewoon een boottochtje maken, het kan allemaal op het meer bij deze camping in de Franse Alpen. Daarnaast beschikt de camping zelf over een zwembad, inclusief peuterbad, speeltuinen en verschillende sportvelden waar regelmatig toernooitjes worden georganiseerd. Voor natuurliefhebbers is een bezoekje aan het regionale natuurpark van Verdon een echte aanrader. Dit natuurpark staat bekend als een van de mooiste canyons van Europa. Het landschap is werkelijk sprookjesachtig. Kortom, genoeg sportieve activiteiten in de omgeving!

 

Bekijk Camping La Farigoulette

52471 - camping franse alpen met bergmeer
(Dit is een stockfoto en hoort niet bij een van de genoemde campings)

4. Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac ligt direct aan het meer en is daarmee ideaal voor liefhebbers van watersport. Deze camping in de Franse Alpen beschikt over een eigen buitenzwembad (overdekt bij slecht weer), een speeltuin, verschillende sportvelden en de mogelijkheid om fietsen te huren. Voor kinderen worden er de hele zomer door sporttoernooien georganiseerd, dus vervelen zul je je hier niet snel. In de directe omgeving van de camping vind je de mooiste natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Daarnaast is er ook genoeg keuze aan culturele uitstapjes. Bezoek de Franse stad Marseille, het lokale museum van Veynois of Château de Montmaur.

 

Bekijk Camping Les Rives du Lac

5. Camping des Princes d'Orange

Camping des Princes d'Orange is gelegen tegen een rotsachtige berghelling en is een aanrader voor wandelaars en klimmers. In de directe omgeving vind je verschillende uitdagende wandelroutes, klimmogelijkheden en kun je een klettersteig doen. Op de camping zelf is ook van alles mogelijk. Met een buitenzwembad, waterglijbaan, trampolines, speeltoestellen, opblaasbare toren en overdekte klimwand hoeven kinderen (en volwassenen) zich hier geen moment te vervelen. De camping ligt ten zuiden van het dorpje Orprierre, wat ook zeker een bezoekje waard is. Orprierre kent een rijke geschiedenis, waarvan de eerste berichten uit de 14e eeuw dateren. Vanaf deze camping in de Franse Alpen heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende bergwereld, ideaal voor dat echte 'kamperen in de bergen'-gevoel!

 

Bekijk Camping des Princes d'Orange

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.