Skip to navigation Skip to main content

7 fijne campings in de buurt van de Wörthersee

Woerthersee
© Karnten Werbung / Gert Perauer

De Wörthersee ligt in Karinthië en is met een oppervlakte van 19,39 km² het grootste meer van de deelstaat. Het meer ligt tussen Villach en Klagenfurt, op een hoogte van 439 meter. De temperatuur van het water bereikt zomers een aangename temperatuur van 25°C. Je kunt hier niet alleen heerlijk zwemmen en luieren aan de oevers, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen. Rondom de Wörthersee liggen allerlei fijne campings. Een aantal aan de oevers van het meer, een aantal iets verder daar vanaf. In dit weblog heb ik zeven fijne campings aan de Wörthersee voor je op een rijtje gezet.

Kamperen rond de Wörthersee

Rondom de Wörthersee kun je een heerlijke vakantie in Oostenrijk beleven. Direct aan de Wörthersee is het aanbod van campings beperkt. In de directe omgeving en aan nabijgelegen meren is een camping gelukkig zo gevonden. Tentje mee, wandelschoenen aan en er lekker op uit met het hele gezin! En neem ook je fietskleding mee, want rondom de Wörthersee vind je tal van fietsroutes. Na een inspannende wandeling of fietstocht is er niks lekkerders dan een verfrissende duik in de Wörthersee. Dus vergeet je zwemspullen niet! 's Avonds is het tijd om heerlijk te ontspannen op de camping. Lekker zelf koken of gaan jullie toch liever uiteten? Wat jullie ook kiezen, daarna duiken jullie met een goed gevulde buik je slaapzak in. Op naar de volgende heerlijke dag in de omgeving van de Wörthersee!

1. EuroParcs Wörthersee

EuroParcs Wörthersee ligt aan de zuid-westoever van de Wörthersee op 250 meter van het meer. Je vindt hier 150 kampeerplaatsen, stacaravans en wijnvaten om te overnachten. Daarnaast is er de mogelijkheid om een appartement (tot vijf personen), slaapkamer (twee personen) en vakantiehuis (vijf personen) te boeken. Bij de camping is een fijn strand met zonneterras en strandcafé. De kampeerplaatsen van EuroParcs Wörthersee zijn gedeeltelijk op terrassen gelegen, waardoor je vanaf bepaalde plaatsen een prachtig uitzicht hebt op het meer en de omliggende bergwereld.

2. Camping Klagenfurt am Wörthersee

Camping Klagenfurt am Wörthersee ligt aan de oostelijke baai van het meer en biedt een schitterend uitzicht op het water en de bergen. Het centrum van Klagenfurt ligt op 10 minuten afstand. Deze grote camping heeft 370 campingplaatsen. Zowel gezinnen als stellen voelen zich hier thuis. Camping Klagenfurt am Wörthersee biedt faciliteiten als een winkel, minigolfbaan, biertuin, speeltuinen en een heerlijk zandstrand.

 

Handig om te weten: honden zijn toegestaan, de camping is toegankelijk voor mindervaliden en je krijgt de Wörthersee Plus Card gratis bij een verblijf.

3. Camping Reautschnighof

Op 10 km afstand van de Wörthersee ligt camping Reatschnighof. Deze gemoedelijke camping ligt aan de kleine Rauschelesee, in een rustige en groene omgeving. Je verblijft hier op de boerderij van de familie Sima. De campingplaatsen zijn ruim en bieden voldoende schaduw. Voor gezinnen met kinderen zijn er genoeg faciliteiten en leuke speelplaatsen.

 

Handig om te weten: tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de broodjesservice.

Seenschleife Woerthersee
© Karnten Werbung / Gert Perauer

4. Camping Valentinitsch

Camping Valentinitsch ligt aan de Keutschacher See, op vier kilometer afstand van de Wörthersee. Deze camping is ideaal voor families en biedt tal van faciliteiten. Je vindt hier ruime campingplaatsen, appartementen en twee pensions. Er is een klein, maar gezellig café met terras. Ook heb je vanaf hier direct toegang tot het water.

 

Handig om te weten: in de omgeving kun je wandelen, fietsen, paardrijden, golfen, mountainbiken en tal van watersporten beoefenen.

5. Relaxcamping Maltschacher Seewirt

Zo'n tien kilometer ten noorden van de Wörthersee ligt de Maltschacher See. Aan de oevers van dit meer ligt Relaxcamping Maltschacher See. Je kampeert hier direct aan het water! De camping beschikt over zo'n zestig kampeerplekken en ook zijn er enkele huuraccommodaties. Jong en oud voelt zich hier thuis. Tijdens de vakantieperiodes is er een animatieteam en er zijn diverse sportfaciliteiten. In het nabijgelegen hotel zit een fijn restaurant waar je ook terecht kunt voor vers brood. 

6. Strandcamping Brückler Nord

In tegenstelling tot aan de Wörthersee, liggen er aan de Keutschacher See wel diverse campings. De camping heeft een eigen strand en biedt niet alleen staanplaatsen, maar ook een pension en stacaravans. Het is een ideale camping voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Op Strandcamping Brückler Nord is een snackbar aanwezig en ook kun je op de camping terecht voor vers brood.

7. Camping Reichmann

Camping Reichmann ligt aan de nabijgelegen Keutschacher See. Je vindt hier ruime campingplaatsen, een bed & breakfast en een aantal stacaravans. Op de camping zijn tal van activiteiten mogelijk, zoals voetbal, beachvolleybal en tafeltennis. Ook is er een restaurant aanwezig. Dit restaurant biedt naast lunch en diner ook ontbijt.

 

Handig om te weten: de camping biedt speciale plaatsen voor extra grote campers.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.