Skip to navigation Skip to main content

Ossiacher See: dit zijn de mooiste campings

Camping Ossiacher See 1
© Karnten Werbung / Franz Gerdl

Campings aan de Ossiacher See zijn er in diverse soorten en maten. Heerlijk om te kamperen aan zo'n prachtig meer! Lekker uitwaaien aan, in of op het water, heerlijk! Een meer biedt leuke activiteiten, prachtige natuur en vaak een ruime keus aan campings. De Ossiacher See ligt vlakbij Villach. Dit meer is het op drie na grootste meer van Karinthië. Lees hieronder meer over de mooiste campings bij de Ossiacher See.

Een overzicht van campings bij de Ossiacher See:

 

Campings met een Kärnten Qualitätssiegel

Het Kärnten Qualitätssiegel is een keurmerk van de provincie Karinthië. Naast hotels en restaurants kunnen ook campings dit keurzegel krijgen. Er wordt onder andere gekeken naar de ligging van de camping en de kwaliteit van de service. Rondom de Ossiacher See zijn vier campings die dit keurmerk hebben gekregen.

Familiecampings bij de Ossiacher See

Ga je met de kinderen kamperen aan de Ossiacher See? Dan wil je natuurlijk dat er voor de kinderen veel te doen is. Een aantal campings bieden erg leuke faciliteiten en activiteiten. Denk hierbij aan speeltuinen, een kinderstrand, animatie, mini-disco, speelruimtes, sportvelden en kano- en fietsverhuur. Campings met een speciaal kinderprogramma zijn deze.

Camping direct aan de Ossiacher See
© Karnten Werbung / Franz Gerdl
Seecamping Hoffmann

Kleine, maar fijne campings Ossiacher See

Natuurlijk zit niet iedereen te wachten op een grote en drukke familiecamping. Het is ook erg prettig om op een kleine en rustige camping te verblijven. Geen groepen schreeuwende kinderen en chaos bij het campingwinkeltje. Rust en ontspanning, heerlijk! Op zoek naar een kleine en rustige camping? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze campings.

Campings direct aan de Ossiacher See

Kamperen aan een meer staat natuurlijk gelijk aan leuke activiteiten in en om het water. Rondom de Ossiacher See liggen veel campings, waarvan een groot deel een eigen strand heeft. Hoe makkelijk is dat? Na het ontbijt pak je je spullen en loop je zo naar het strand. Heerlijk ontspannen aan het water en even afkoelen in het water. Een aantal leuke campings met een eigen strand zijn de volgende.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.