Skip to navigation Skip to main content

7 familievriendelijke campings in Karinthië, Oostenrijk

Camping Am Goesselsdorfersee
© Kärnten Werbung Kärnten Werbung / Franz Gerdl

Kamperen is leuk en Karinthië is leuk. Dus waarom niet deze twee samenvoegen? Kamperen in Karinthië! Deze Oostenrijkse deelstaat staat bekend om z'n (haast) ontelbare hoeveelheid aan prachtige meren. Groot, klein, warm, koud, in Karinthië vind je het allemaal. Een voordeel van de grote hoeveelheid meren in Karinthië is dat er veel campings zijn die inspelen op de behoeften van families. Speeltuinen, glijbanen, watersporten, paardrijden en gezellige animatieteams. Plezier voor jong en oud op de leukste familiecampings van Karinthië.

Familievriendelijke campings in Karinthië: volop keuze

Karinthië is de meest zuidelijke en zonnigste deelstaat van Oostenrijk en beschikt over een flink aantal mooie meren. Aan veel van die meren liggen fijne campings. Dat klinkt als een perfecte combinatie voor een geslaagde kampeervakantie met het hele gezin, en dat is het ook. Er zijn kleinere knusse campings waar je back to basic gaat, maar ook grootschalige parken waar van alles te doen is voor jong en oud. Je kunt er met de eigen camper, caravan of tent naartoe, maar je kunt ook daar iets huren. Wil je dit thuis al allemaal geregeld hebben? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Worldwide Campers. Op dit camper deelplatform kun je allerlei campers huren. Hoe leuk is dat om te doen met de hele familie! En waar je dan kunt overnachten? In dit artikel hebben we enkele prettige familiecampings in Karinthië voor je uitgelicht.

1. Sonnenresort Maltschacher See

Sonnenresort Maltschacher See ligt, zoals de naam al doet vermoeden, direct aan de Maltschacher See. Deze camping is een resort geschikt voor jong en oud. Fitness, wellness, sauna, zwembad, bowling, sporten, animatie, tennis, tafeltennis en nog veel meer is hier te doen. Kinderen kunnen op deze camping in Karinthië terecht bij de Sonnenwolfi-kinderclub. Je kunt hier een staanplaats, bungalow of appartement huren.

  • Idyllische ligging aan Maltschacher See
  • Animatieprogramma’s voor alle leeftijden
  • Tal van sportieve mogelijkheden

2. Terrassencamping Ossiacher See

Karinthië staat natuurlijk bekend om de tientallen meren. Ben je op zoek naar een camping aan een meer? Dan zit je zeker goed in Karinthië! Kamperen aan de Ossiacher See is een van onze tips. Je kunt hier terecht bij de gelijknamige Camping Ossiacher See. Huur een plek voor je tent of caravan, of boek een stacaravan. Aan het meer ligt een fijn strand waar kinderen heerlijk in en aan het water kunnen spelen. Er zijn speeltoestellen en genoeg ruimte voor voetballen, volleyballen of tennis. Huur een bootje, ga minigolfen of paardrijden! De camping heeft een kleine supermarkt.

  • Direct aan de Ossiacher See
  • O.a. supermarkt, restaurant en entertainment
  • Staanplaatsen & accommodaties
Terrassen Camping Ossiacher See 4
© ANWB Camping

3. Ferienerlebniswelt Mössler

Ferienerlebniswelt Mössler bestaat uit twee campings: Schwimmbad Camping en Seecamping. Zoals de namen al verklappen heeft de eerste camping een zwembad en ligt de tweede camping aan een meer, om precies te zijn aan de Millstättersee. Beide campings bieden leuke voorzieningen voor kinderen. De Seecamping heeft een heerlijk strand aan het water, met een ligweide en speeltoestellen. Zowel op, in, als naast het water organiseert Mössler gave en gezellige activiteiten voor jong en oud.

  • Zwemmen in de Millstätter See
  • Genoeg te beleven voor kinderen
  • Supermarkt en heerlijk restaurant
Schwimmbad Camping Mössler
© Eurocampings

4. Camping Breznik

Camping Breznik-Turnersee ligt in het Jauntal, ten oosten van Klagenfurt. Het is een weids dal aan de voet van de Karawanken bergketen. Op de camping vind je niet alleen staanplaatsen, maar ook stacaravans en glampingtenten. Het is een echte familiecamping met animatie in de vorm van de Topi Club. Vanaf de camping loop je zo naar de Turnersee, een van de warmste zwemmeren van Oostenrijk. Leuke uitstapjes zijn de druipsteengrotten van Obir en het Vogelpark Turnersee met meer dan 1000 vogels.  

  • Aan een van de warmste meren van Oostenrijk
  • Uitgebreide familiecamping met animatie
  • Stacaravans en glampingtenten te huur
Campingplatz Breznik Original (F) Ute Zaworka (C) Kaernten Werbung
© Kärnten Werbung / Ute Zaworka

5. Camping Burgstaller

Tja, een camping aan een meer blijft toch een van de leukste plekken voor een kampeervakantie met kinderen in Karinthië. Vandaar nog een camping bij de Millstättersee: Komfort-Campingpark Burgstaller. Wat kinderen hier allemaal kunnen doen? Een treinritje maken over de camping, paardrijden, klimmen en van de glijbaan glijden, in het luchtkussenkasteel spelen, spetteren in het waterparadijs, voetballen, volleyballen, zeilen, surfen, zwemmen… Meer dan genoeg keuze toch?

  • Zeer bijzondere sanitairgebouwen
  • Levendige, kindvriendelijke camping
  • Strand aan de Millstättersee
Camping Burgstaller 1
© Allcamps

6. Camping Poglitsch

Ben je op zoek naar een kampeerplek voor het gezin bij een zwemmeer in Karinthië? Overweeg dan eens Camping Poglitsch in Faak am See! De camping biedt een eigen zwemmeer met een waterglijbaan, en het Faaker See-meer is ook vlakbij. Andere voorzieningen op de camping zijn onder meer het kinderspeelparadijs 'Faboland', een campingwinkel, een restaurant, sportfaciliteiten en ruime speeltuinen. Het hoogtepunt van het jaar bij Camping Poglitsch is de kinderolympiade.

  • Heerlijk zwemmeer met glijbaan
  • Kinderspeelparadijs 'Faboland'
  • Zelfbedieningsrestaurant, grill-restaurant en pizzeria

7. EuroParcs Presseggersee

Een van de fijnere vakantieparken in Karinthië is EuroParcs Presseggersee. Het park heeft verschillende type accommodaties en een leuk aanbod aan faciliteiten en activiteiten voor kinderen. De zustercamping Europarcs Hermagor-Nassfeld bevindt zich nabij en als bezoeker kun je ook van de faciliteiten hier gebruik maken: zo is er een speelhal, de Topi-Club voor kids t/m 12 jaar, een kinderboerderij, speeltuin, paardrijden, Go-Karts en meer. Bij EuroParcs Presseggersee kun je onder andere terecht bij het 1. Kärnten Erlebnispark, een leuk (klein) pretpark voor kinderen. Daarnaast vind je hier meerdere mogelijkheden aan en in het water.

  • Op loopafstand van de Pressegger See
  • Mooie accommodaties te huur
  • Verwarmd buitenzwembad met peuterbadje
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.