5 familievriendelijke campings in Karinthië

5 familievriendelijke campings in Karinthië

12 februari 2018

door Yvonne in Kamperen

Kamperen is leuk en Karinthië is leuk. Dus waarom niet deze twee samenvoegen? Kamperen in Karinthië! Deze Oostenrijkse deelstaat staat bekend om z'n (haast) ontelbare hoeveelheid aan prachtige meren. Groot, klein, warm, koud, in Karinthië vind je het allemaal! Een voordeel van deze vele meren is dat er veel campings zijn die inspelen op de behoeften van families. Speeltuinen, glijbanen, watersporten, paardrijden en gezellige animatieteams. Plezier voor jong en oud op de leukste familiecampings van Karinthië.

#1. Camping Juritz, Feistriz im Rosental

Iets ten zuiden van de Wörthersee en Klagenfurt vind je Camping Juritz, aan de Feistritzer Stausee. Het kleine centrum van Freistriz im Rosental biedt een aantal winkeltjes en restaurants. De camping ligt op een rustige locatie, omgeven door natuur. Verwacht hier ruime staanplaatsen, groene grasvelden en kleurrijke planten. Voor kinderen zijn de voorzieningen riant. In het 'belevenispark' van Camping Juritz vind je een buitenzwembad (welke wanneer nodig overdekt kan worden), tafeltennis, volleybalveld en een speeltuin met trampoline. Daarnaast organiseert het animatieteam leuke activiteiten en uitjes.

#2. Ferienerlebniswelt Mössler, Döbriach / Millstättersee

Ferienerlebniswelt Mössler bestaat uit twee campings: Schwimbad Camping en Seecamping. Zoals de namen al verklappen heeft de eerste camping een zwembad en ligt de tweede camping aan een meer, om precies te zijn aan de Millstättersee. Beide campings bieden leuke voorzieningen voor kinderen. De Seecamping heeft een heerlijk strand aan het water, met een ligweide en speeltoestellen. Zowel op, in, als naast het water organiseert Mössler gave en gezellige activiteiten voor jong en oud.

Bekijk hier meer campings in Karinthië >

#3. Camping Arneitz, Faak am See

Camping Arneitz biedt een avontuurlijke ervaring op de camping. Deze camping aan de Fakersee heeft een geweldige speeltuin voor kinderen! Glijbanen, klimtoestellen, waterpret, animatie en een speelhal. Plezier staat hier absoluut op nummer één. Naast de speeltuin organiseert Camping Arneitz op zondag een speciale sprookjeswandeling over de camping. Daarnaast is er voor de kinderen genoeg te doen in, op en bij de Faakersee en kunnen ze onder andere een ritje maken met een tractor.

camping karinthie
Gezellige samen tafelvoetballen! (Foto: © Camping Arneitz)

#4. Komfort-Campingpark Burgstaller, Döbriach

Tja, een camping aan een meer blijft toch één van de leukste plekken voor een kampeervakantie met kinderen. Vandaar nog een camping bij de Millstättersee: Komfort-Campingpark Burgstaller. Wat kinderen hier allemaal kunnen doen? Een treinritje maken over de camping, paardrijden, klimmen en van de glijbaan glijden, in het luchtkussenkasteel spelen, spetteren in het waterparadijs, voetballen, volleyballen, zeilen, surfen, zwemmen… Meer dan genoeg keuze toch?!

camping karinthie
Een ritje over de camping met de trein (Foto: © Komfort-Campingpark Burgstaller)

#5. Schluga Camping Hermagor / Pressegger See

Zeker één van de fijnere campings in Karinthië. Schluga maakt onderscheidt tussen Camping Hermagor (met spa) en de Seecamping aan de Pressegger See. Beide campings hebben riante staanplaatsen, verschillende typen accommodaties en een leuk aanbod aan faciliteiten en activiteiten voor kinderen. Schluga Camping Hermagor biedt een speelhal, de Topi-Club voor kids t/m 12 jaar, een kinderboerderij, speeltuin, paardrijden, Go-Karts en meer. Bij de Seecamping kun je onder andere terecht bij het 1. Kärnten Erlebnispark, een leuk (klein) pretpark voor kinderen. Daarnaast vind je hier meerdere mogelijkheden aan en in het water.

Welke camping in Karinthië is jouw favoriet?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips