De 10 mooiste uitzichten van de Alpen

Uitzicht in de Alpen

25 januari 2019

door Miranda in Algemeen

Indrukwekkende bergtoppen en prachtige panorama's; je vindt ze overal in de Alpen. Maar vanaf sommige bergen of plaatsen is het uitzicht nog net even specialer. Omdat je uitkijkt op die beroemde Alpenreus, of honderden meters de diepte in kunt staren. Wij hebben de 10 mooiste uitzichten van de Alpen voor je verzameld. En de meeste zijn zelfs zonder al te veel moeite te bereiken. Waar ben jij al geweest?

#1. Riffelsee, Zwitserland

Over het water uitkijken op de meest herkenbare berg van Zwitserland: de Matterhorn. De Riffelsee in Zermatt ligt op 2757 meter hoogte en is bereikbaar via de Gornergrat Bahn. Je hoeft slechts 10 minuten te lopen vanaf het Rotenboden station om dit waanzinnig mooie uitzicht te bereiken.

Riffelsee, Zwitserland
Uitzicht op de Matterhorn (Foto: Zermatt Tourism © Kurt Müller)

#2. Aiguille du Midi, Frankrijk

Vanaf de 3842 meter hoge Aiguille du Midi in Chamonix heb je een waanzinnig uitzicht op de hoogste berg van de Alpen: de Mont Blanc (4809 meter). Je bereikt de Aiguille du Midi via een kabelbaan en een spannende loopbrug. Wil je nog een extra avontuur, stap dan in de glazen kubus 'Step into the Void' en kijk naar beneden...

Aiguille du Midi, Frankrijk
Stap in de glazen kubus en ervaar ruim 1000 meter 'leegte' onder je voeten (Foto: Chamonix.net © Robert Pratta)

#3. Zugspitze, Duitsland

De 2962 meter hoge Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland en bereikbaar via een gondellift nabij Garmisch-Partenkirchen. Alleen al het ritje naar boven is de moeite waard. Het uitzicht boven is indrukwekkend en afwisselend. Op een mooie dag kun je tot 250 kilometer ver kijken!

Indrukwekkend uitzicht vanaf de hoogste berg van Duitsland (Foto © Markt Garmisch-Partenkirchen)

#4. Dachstein, Oostenrijk

De Dachsteingletscher is te bereiken via een bijzondere gondellift vanuit Ramsau am Dachstein: je kunt hier op het dakterras staan tijdens de rit naar boven. Eenmaal op ruim 2700 meter wacht je een geweldig uitzicht over de hoogste bergen van Oostenrijk en kun je een wandeling maken over de spectaculaire hangbrug.

Dachstein
Durf jij het aan? De loopbrug op de Dachsteiner Gletscher (Foto © dachstein.at)

#5. Jungfraujoch, Zwitserland

Het hoogste treinstation van Europa ligt op het Jungfraujoch op 3454 meter hoogte. Helaas zie je tijdens de treinrit naar boven weinig, aangezien de trein door een tunnel rijdt, maar eenmaal boven kijk je je ogen uit. Zowel het uitzicht als het ijspalleis zijn onvergetelijk.

Jungfraujoch, Zwitserland
Je doorkruist de bekende bergen Eiger en Mönch met de trein om op de top te komen (Foto © Junfrauregion)

#6. Kitzsteinhorn, Oostenrijk

Vanaf de 'Top of Salzburg' op de Kitzsteinhorn op 3029 meter kun je de hoogste berg van Oostenrijk zien: de Grossglockner. Maar ook de toppen van het nationaal park Hohe Tauern zijn prachtig. En als je er toch bent: breng meteen een bezoekje aan de Gipfelwelt3000.

Top of Salzburg
Het hoogste uitzichtspunt van Salzburg (Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

#7. Col Raiser, Italië

Vanaf de Col Raiser in Val Gardena heb je uitzicht op meerdere bekende bergtoppen van de Dolomieten: Puez, de Sellagroep en Sassolungo. Je kunt er heerlijk op het terras zitten of vanaf hier een van de wandeltochten lopen. Een gondellift vanuit St. Christina brengt je snel en comfortabel omhoog.

Col Raiser
Vanaf de Col Raiser kun je prachtig wandelen (Foto: ©indebergen.nl)

#8. Mutoas Muragl, Zwitserland

De uitzichtsberg Muottas Muragl op ruim 2400 meter hoogte bereik je met een bergtreintje. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht van Engadin. Je kijkt op de meren van St. Moritz, Silvaplana en ook de Bernina bergketen kun je vanaf hier zien liggen. Kun je geen genoeg krijgen van het uitzicht? Er is hier ook een hotel!

Mutoas Muragl
Zelfs op een dag met wolken prachtig: Mutoas Muragl (Foto: © Indebergen.nl)

#9. Titlis, Zwitserland

Op de gletscher Titlis (3020 meter) bij Engelberg kun je het hele jaar door van de sneeuw en het mooie uitzicht genieten. Je gaat met een draaiende gondel omhoog en kunt tevens een wandeling maken over de hoogste hangbrug van Europa.

Titlis
Met een draaiende gondel naar de top van de Titlis (Foto: © Engelberg-Titlis Tourismus AG)

#10. Eggishorn, Zwitserland

Het mooiste uitzicht op de imposante Aletsch Gletscher - de langste en grootste gletsjer van de Alpen - heb je vanaf het uitzichtspunt op de Eggishorn. Vanuit het dorpje Fiesch kun je met de kabelbaan omhoog richting deze 2926 meter hoge berg.

Eggishorn, Zwitserland
De enorme massa ijs van de Aletsch Gletscher (Foto: © Aletsch Arena)

Welke uitzichten zou jij nog aan dit rijtje willen toevoegen?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips