Skip to navigation Skip to main content

De 10 mooiste uitzichten van de Alpen

Aletschgletscher

Indrukwekkende bergtoppen en prachtige panorama's; je vindt ze overal in de Alpen. Maar vanaf sommige bergen of plaatsen is het uitzicht nog net even specialer. Omdat je uitkijkt op die beroemde Alpenreus, of honderden meters de diepte in kunt staren. Wij hebben de 10 mooiste uitzichten van de Alpen voor je verzameld. En de meeste zijn zelfs zonder al te veel moeite te bereiken. Waar ben jij al geweest?

1. Aiguille du Midi, Frankrijk

Vanaf de 3842 meter hoge Aiguille du Midi in Chamonix heb je een waanzinnig uitzicht op de hoogste berg van de Alpen: de Mont Blanc (4809 meter). Je bereikt de Aiguille du Midi via een kabelbaan en een spannende loopbrug. Wil je nog een extra avontuur, stap dan in de glazen kubus 'Step into the Void' en kijk naar beneden...

2. Riffelsee, Zwitserland

Over het water uitkijken op de meest herkenbare berg van Zwitserland: de Matterhorn. De Riffelsee in Zermatt ligt op 2757 meter hoogte en is bereikbaar via de Gornergrat Bahn. Je hoeft slechts 10 minuten te lopen vanaf het Rotenboden station om dit waanzinnig mooie uitzicht te bereiken.

Matterhorn Riffelsee

3. Dachstein, Oostenrijk

De Dachsteingletscher is te bereiken via een bijzondere gondellift vanuit Ramsau am Dachstein: je kunt op het dak van de gondel staan tijdens de rit naar boven. Eenmaal op ruim 2700 meter wacht je een geweldig uitzicht over de hoogste bergen van Oostenrijk en kun je een wandeling maken over de spectaculaire hangbrug.

4. Kitzsteinhorn, Oostenrijk

Vanaf de 'Top of Salzburg' op de Kitzsteinhorn op 3029 meter kun je de hoogste berg van Oostenrijk zien: de Großglockner. Maar ook de toppen van Nationaal Park Hohe Tauern zijn prachtig. En als je er toch bent: breng meteen een bezoekje aan de Gipfelwelt3000.

5. Zugspitze, Duitsland

De 2962 meter hoge Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland en bereikbaar via een gondellift nabij Garmisch-Partenkirchen. Alleen al het ritje naar boven is de moeite waard. Het uitzicht boven is indrukwekkend en afwisselend. Op een mooie dag kun je tot 250 kilometer ver kijken!

Zugspitze
© Spalder Media Group

6. Col Raiser, Italië

Vanaf de Col Raiser in Val Gardena heb je uitzicht op meerdere bekende bergtoppen van de Dolomieten: Puez, de Sellagroep en Sassolungo. Je kunt er heerlijk op het terras zitten of vanaf hier één van de wandeltochten lopen. Een gondellift vanuit St. Christina brengt je snel en comfortabel omhoog.

7. Jungfraujoch, Zwitserland

Het hoogste treinstation van Europa, ook wel Top of Europe genoemd, ligt op het Jungfraujoch op 3454 meter hoogte. Helaas zie je tijdens de treinrit naar boven weinig, aangezien de trein door een tunnel rijdt, maar eenmaal boven kijk je je ogen uit. Zowel het uitzicht als het ijspaleis zijn onvergetelijk.

Jungfrau
© Spalder Media Group

8. Muottas Muragl, Zwitserland

De uitzichtsberg Muottas Muragl op ruim 2400 meter hoogte bereik je met een bergtreintje. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht van Engadin. Je kijkt op de meren van St. Moritz, Silvaplana en ook de Bernina bergketen kun je vanaf hier zien liggen. Kun je geen genoeg krijgen van het uitzicht? Er is hier ook een hotel!

9. Titlis, Zwitserland

Op de Gletscher Titlis (3020 meter) bij Engelberg kun je het hele jaar door van de sneeuw en het mooie uitzicht genieten. Je gaat met een draaiende gondel omhoog en kunt tevens een wandeling maken over de Titlis Cliff Walk, een 100 meter lange hangbrug.

10. Eggishorn, Zwitserland

Het mooiste uitzicht op de imposante Aletschgletscher - de langste en grootste gletsjer van de Alpen - heb je vanaf het uitzichtpunt op de Eggishorn. Vanuit het dorpje Fiesch kun je met de kabelbaan omhoog richting deze 2926 meter hoge berg.

Aletschgletscher
© Spalder Media Group
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.