Skip to navigation Skip to main content

Aiguille du Midi

Aiguille du Midi
© Pixabay
Aiguille du Midi
© Pixabay
Aiguille du Midi
© Pixabay
Aiguille du Midi
© Pixabay
Aiguille du Midi
© Pixabay
  • Adembenemend uitzicht op de Franse, Zwitserse én Italiaanse Alpen
  • Zet een stap boven het dal met 'a step in the void'
  • Verschillende wandelroutes vanuit Plan de l'Aiguille

Aiguille du Midi is een berg in de Franse Alpen en wordt het kleine broertje van de Mont Blanc genoemd. Met 3842 meter hoogte laat deze berg je tijdens een bezoek kennis maken met het ruige landschap van de Alpen. Wanneer je via verschillende kabelbanen de top hebt bereikt, heb je een prachtig uitzicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Daarnaast kun je ook nog kennis maken met de gerechten uit Savoie en zijn er prachtige wandelingen te maken!

Kabelbaan naar de top

De top van Aiguille du Midi kan bereikt worden door middel van een kabelbaan. Deze kabelbaan brengt je van het startpunt naar 2317 m hoogte op Plan de l’Aiguille. Vanaf hier kun je prachtige bergwandelingen maken of er is keuze uit verschillende bergactiviteiten. De tweede lift brengt je uiteindelijk naar de noordflank van Aiguille du Midi. Tijdens deze rit zweef je als ware over de Les Pélerins gletsjer. De voetbrug brengt je uiteindelijk naar de centrale piek waar je de lift kunt nemen naar 3842 m hoogte. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de regio.

Verschillende activiteiten

Maar er is meer te doen dan alleen een bezoekje aan de top van Aiguille du Midi. In de zomer biedt het ‘3842m’ restaurant de kans om in een unieke setting kennis te maken met de culinaire gerechten van Savoie. Degenen die geen hoogtevrees hebben, kunnen ‘a step in de void’ zetten. Hierbij sta je op een glazen plaat 1000 meter boven de afgrond. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Daarnaast kun je ook een rondje lopen over ‘The Pipe’. Dit zijn diverse platformen die ook gemaakt zijn van glas.

Prachtige wandelingen vanuit Plan de l'Aiguille

Uiteraard zijn er verschillende wandelingen mogelijk. Deze wandelroutes beginnen op de Plan de l’Aiguille. Hiervandaan is het mogelijk om via de Grand Balcon Nord naar Montevers te wandelen. Hier doet de gemiddelde wandelaar 2.5 uur over. Je kunt hier ook een afdaling te maken naar Chamonix. Dit kan via verschillende wandelroutes. Hierbij heb je de keuze uit Blaitière (2.5 uur), Plan du Trois (2,5 uur) of via Grand Bois (2 uur). Wanneer je geld wilt besparen op je liftticket, is het mogelijk om van Chamonix te wandelen naar Plan de l’Aiguille.

Tips

Aiguille du Midi heeft nog enkele tips op een rijtje gezet wanneer je een bezoekje komt brengen. Zij raden aan om warme kleding aan te doen en je in te smeren met zonnebrand. Vergeet uiteraard niet je zonnebril mee te nemen. De combinatie sneeuw en zon kan nog wel eens fel zijn voor je ogen. Honden zijn niet toegestaan en de toegang is vanaf 3 jaar.

(Foto's: © Indebergen.nl, © Pixabay)

Openingstijden

Maandag 08.10 - 16.30
Dinsdag 08.10 - 16.30
Woensdag 08.10 - 16.30
Donderdag 08.10 - 16.30
Vrijdag 08.10 - 16.30
Zaterdag 08.10 - 16.30
Zondag 08.10 - 16.30

Openingstijden zijn afhankelijk van het weer. Gesloten van 4 november tot 13 december.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers