Skip to navigation Skip to main content

Aletschgletscher

Aletschgletscher
© Spalder Media Group
Aletsch Gletscher 1
© Spalder Media Group
Aletsch Gletscher 2
© Spalder Media Group
Aletsch Gletscher 3
© Spalder Media Group
  • Grootste gletsjer van de Alpen
  • Staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst
  • Dagelijks gletsjertochten

De Aletschgletscher is met 11 miljard ton ijs de grootste gletsjer van de Alpen. Je weet dan ook niet wat je ziet als je deze gigantische ijsplaat betreedt in de Aletsch Arena in Zwitserland. Een belevenis die je nog lang zult bijblijven. De omliggende uitkijkpunten op de Moosfluh, Bettmerhorn en Eggishorn geven je de gelegenheid om over de gletsjer uit te kijken.

Gletsjertochten op de Aletschgletscher

Tijdens een wandeling over de 22,6 kilometer lange Aletschgletscher kun je deze van dichtbij bekijken. Hierbij zal de berggids een veilige weg over het ijs kiezen waarbij je de mooiste plekjes bezoekt. Daarnaast zal de gids leuke weetjes over de gletsjer en de omgeving vertellen. Je kunt deze wandeltochten dagelijks maken vanaf de Riederalp, de Bettmeralp en de Fiesch-Eggishorn.

Grootste gletsjer van de Alpen

Ondanks de enorme grootte is de Aletschgletscher niet meer zo groot als dat hij was. Net als vele andere gletsjers smelt hij door de opwarming van de aarde. Zo was deze in 1860 nog zo’n 3 kilometer langer en was de ijslaag toen nog ongeveer 200 meter dikker. Ook de komende jaren zal de gletsjer blijven smelten. Onderzoekers stellen zelfs dat deze op ten duur in zijn geheel zal gaan verdwijnen, maar dat duurt nog honderden jaren. De Aletschgletscher blijft dan ook een bijzonder natuurfenomeen en staat niet voor niks op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Aletsch

Aletschgletscher

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 49 CHF
  • Prijs kinderen (16): 24,50 CHF

Prijzen Fiesch - Eggishorn (retour)

Openingstijden

Maandag 08.55 - 16.55
Dinsdag 08.55 - 16.55
Woensdag 08.55 - 16.55
Donderdag 08.55 - 16.55
Vrijdag 08.55 - 16.55
Zaterdag 08.55 - 16.55
Zondag 08.55 - 16.55

Openingstijden Eggishorn kabelbaan

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*