Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de mooiste campings aan het Meer van Annecy

Camping Meer Van Annecy
© Spalder Media Group

Campings aan het Meer van Annecy vind je in diverse soorten en formaten. Er zijn grootschalige familiecampings direct aan het meer, maar ook gemoedelijke kampeerplekken met minder plaatsen. Kamperen aan het meer van Annecy is al jaren populair. Het Lac d’Annecy ligt in de Haute-Savoie, heeft een oppervlakte van 27,59 km² en wordt omringd door een prachtige bergwereld waar allerlei activiteiten mogelijk zijn. Rondom het meer van Annecy liggen allerlei campings waar jong en oud een hele fijne vakantie zullen beleven. Wij hebben de mooiste campings bij het meer van Annecy voor je op een rijtje gezet. 

Kamperen aan het Meer van Annecy

Het meer van Annecy is een fijne bestemming voor een kampeervakantie in Frankrijk. Het meer is ontstaan door smeltwater uit de late IJstijd, heeft een lengte van 14,6 kilometer en is op z’n breedst 3,3 kilometer. Naast zwemmen, is het ook mogelijk om watersporten te beoefenen. Je kunt onder andere suppen, kajakken en zeilen. Rondom het meer van Annecy liggen allerlei campings. Er zijn campings met zwembad, kleinschalige campings en campings voor families met kinderen. Ook zijn er leuke plaatsjes die je vanaf hier kunt bezoeken, waaronder de stad Annecy aan de noordoever van het meer.

Wandeling met uitzicht op het Meer van Annecy
© Spalder Media Group
Bootjes op het Meer van Annecy
© Spalder Media Group
Fietsen op de Promenade cyclable de lac d'Annecy
© Spalder Media Group
Zwemmen in het Meer van Annecy
© Spalder Media Group
Historische centrum van Annecy
© Spalder Media Group

1. Camping Sandaya La Nublière

Camping Sandaya La Nublière ligt aan de zuidoever van het meer van Annecy. De camping heeft drie sterren en beschikt over een eigen strand met grasveld. Naast ruime staanplaatsen kun je hier ook stacaravans, chalets en bungalowtenten boeken. Er zijn zelfs stacaravans met airco! Qua faciliteiten vind je hier onder andere een sportveld, recreatieruimte, snackbar, winkeltje en restaurant. Vlakbij de camping ligt een klein haventje waar surfplanken, zeilboten en waterski’s te huur zijn. Daarnaast kun je in de omgeving raften en zijn er een aantal prachtige wandelroutes.

2. Camping L'Ideal, Lathuile

Camping L'Ideal ligt op loopafstand van het meer van Annecy en beschikt onder andere over een groot zwembadcomplex met (5!) glijbanen. Voor kinderen is er op deze camping van alles te doen! Het animatieteam zorgt dat de kids zich geen moment hoeven te vervelen. Ook is er op de camping een restaurant en een bakker waar je iedere ochtend terecht kunt voor vers brood. Het animatieteam verzorgt onder andere gezellige disco-avonden, waarbij karaoke niet wordt overgeslagen. Verder is er voor de kleintjes een mooie speeltuin en een minigolfbaan.



3. Camping La Ravoire, Doussard

Camping La Ravoire ligt aan de zuidwestoever van het meer van Annecy en is ideaal voor families met kinderen. Deze viersterrencamping beschikt over 130 kampeerplaatsen, stacaravans voor 4 tot 6 personen en chalets voor 4 tot 6 personen. Er is een groot binnen- en buitenzwembad met glijbanenpark. Kinderen kunnen daarnaast spelen op het sportveld of in het luchtkasteel. Qua horeca is er een bar en ook is er een snackbar waar friet, lasagne, pizza en Tartiflette verkrijgbaar is. In de omgeving van de camping kun je fiets- en wandeltochten maken.





4. Camping Le Verger Fleuri, Lathuile

Camping Le Verger Fleuri ligt op tien minuten lopen van het meer van Annecy. Het is een authentieke camping, zonder al te uitgebreide voorzieningen. Een paar speeltuinen, een pingpongtafel en een 'huiskamer' zijn er natuurlijk wel. Aan de bar van de camping zit je goed voor een kopje koffie of een glas wijn. Wie wil wil kamperen aan het meer van Annecy op een rustige camping, zit goed bij Le Verger Fleuri.



5. Camping La Ferme de la Serraz, Doussard

Camping La Ferme de la Serraz ligt net iets van de oever van het Meer van Annecy, op loopafstand (2 km). De camping ligt in een glooiende, groene omgeving en biedt uitzicht op het meer en de bergen. Camping La Ferme de la Serraz is een gemoedelijke camping met staanplaatsen aan rechte paden. Naast deze plaatsen kun je tenten en stacaravans huren. Op de camping hangt een echte familiesfeer. Er zis een openluchtzwembad, diverse speelplaatsen en in het restaurant kun je een aantal lokale specialiteiten proeven, maar ook kiezen voor internationale gerechten.

Uitzicht op het Meer van Annecy
© Spalder Media Group



Meer campings aan het Meer van Annecy

Zit jouw camping aan het meer van Annecy er niet tussen? In de omgeving liggen nog veel meer campings die aan jouw wensen kunnen voldoen. Hieronder een aantal organisaties waarbij je campings aan het meer van Annecy kunt boeken.



Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.