Skip to navigation Skip to main content
Meer Van Annecy (1)
© Spalder Media Group

Zomervakantie aan het Meer van Annecy is al jaren populair. Je vindt hier alles voor een heerlijke vakantie: campings, uitstapjes, activiteiten en een prachtig landschap. Het heldere water is felblauw van kleur en heerlijk om in te zwemmen of om op te varen. Het Lac d’Annecy wordt omgeven door bergen en het is een van de meest bekende plekken van Frankrijk om te paragliden. In dit artikel vind je tips, uitstapjes en campings voor een zomervakantie aan het Meer van Annecy.

Vakantie aan het Meer van Annecy

Het Meer van Annecy ligt in het zuidwesten van het Franse departement Haute-Savoie, is 14,6 kilometer lang en maximaal 3,2 kilometer breed. Het is een van de bekendste meren van Frankrijk en zeer populair voor een zomervakantie. Je vindt hier tal van mogelijkheden op het gebied van cultuur, sport en avontuur. De bekendste plaats aan het meer, aan de noordoever, is Annecy. Dit stadje staat bekend als de ‘Parel van de Franse Alpen’ en het ‘Venetië van de Alpen’. Je vakantie aan het Meer van Annecy is niet compleet zonder door het oude stadscentrum met geplaveide straatjes, grachten en pastelkleurige huizen te hebben gewandeld.

Centrum van Annecy
© Spalder Media Group

Activiteiten Meer van Annecy

Op en rond het Meer van Annecy kun je tal van activiteiten ondernemen. Fietsen, wandelen, watersport, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder hebben we een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet:

 

Wandelen

Rond het Meer van Annecy kun je prachtig wandelen. Wandel over de vlakke paden rond het meer of ga direct de bergen in om hoogtemeters te maken en van het uitzicht te genieten. Tips zijn de Gorge du Fier, Lus van Mont Veyrier (10 km), de watervallen van Talloires (5 km) en La Tourette, naar het hoogste punt bij het meer (8 km, 926 hoogtemeters).

 

Fietsen

Voor recreatieve fietsers is het prima mogelijk om rond het Meer van Annecy te fietsen. Dit pad (Promenade cyclable de lac d'Annecy) is 38 kilometer lang en overbrugt met 38 kilometer niet al te veel hoogteverschil. Wielrenners vinden hier ook genoeg uitdaging. De beklimmingen van Semnoz, Col de la Forclaz en Col de Leschaux starten direct bij het meer.

 

Watersport

Het Lac d’Annecy is een droom voor watersporters. De gemiddelde temperatuur van het (zeer heldere!) water is in de zomer 24 °C. Alle vormen van watersport zijn hier toegestaan. Zo kun je hier onder andere wakeboarden, surfen, zeilen, waterskiën en duiken.

 

Paragliden

Dankzij de gunstige wind en het landschap is het Meer van Annecy een van de beste plekken om te paragliden in Frankrijk. Vertrekpunt is de Col de La Forclaz. Er worden tandemvluchten aangeboden om het meer vanuit een wel heel bijzonder perspectief te kunnen aanschouwen.

Wandeling met uitzicht op het Meer van Annecy
© Spalder Media Group
Bootjes op het Meer van Annecy
© Spalder Media Group
Fietsen op de Promenade cyclable de lac d'Annecy
© Spalder Media Group
Zwemmen in het Meer van Annecy
© Spalder Media Group
Historische centrum van Annecy
© Spalder Media GroupTips voor families

Voor families valt er rond het Meer van Annecy genoeg te ondernemen. Allereerst zijn er natuurlijk de stranden en het water. Lekker spelen in, op en rond het meer, zo kunnen ze zich wel even vermaken! Ga suppen, huur een bootje of maak een rondvaart over het meer. Houden de kids van avontuur dan is het klimpark bij Talloires een aanrader. Ook kun je in de omgeving diverse boerderijen bezoeken om te zien hoe de lokale kazen worden gemaakt.

Bezienswaardigheden Meer van Annecy

Wie tijdens een zomervakantie aan het Meer van Annecy een uitstapje wil maken heeft tal van mogelijkheden. Zo ligger er rond het meer diverse kastelen (Château d'Annecy, Château du Menthon en Château de Duingt) en tal van pittoreske dorpjes zoals Talloires en Veyrier-du-Lac. Ook uitstapjes naar Genève of hoogtepunten in de Franse Alpen (zoals Chamonix) behoren tot de mogelijkheden.

Ingang La Nublière Meer van Annecy
© Spalder Media Group

Campings aan het Meer van Annecy

Rond het Meer van Annecy liggen tal van campings. Je vindt hier zowel grote familiecampings als kleinschaligere kampeerplekken. Sommige campings liggen direct aan het meer, terwijl anderen op de flanken liggen van de bergen en een prachtig uitzicht bieden. Hieronder hebben we een aantal campings aan het Meer van Annecy voor je op een rijtje gezet:

Liever in een vakantiehuis of hotel overnachten aan het Meer van Annecy?

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.