Skip to navigation Skip to main content
Geneve
© Switzerland Tourism/André Meier
Zwitserland

Vakantie Genève

  • Culturele bestemming waar je het stadse leven beleeft tussen een bergenlandschap
  • Oude binnenstad met historische gebouwen
  • Unieke musea om te bezoeken
  • In nog geen vijf minuten met de kabelbaan naar de bergtop

De stad Genève heeft met haar levendige hart ontzettend veel te bieden aan vakantiegangers die vertier komen zoeken tijdens een zomervakantie in Zwitserland. De stad heeft op cultureel en culinair vlak tal van mogelijkheden en dient tegelijkertijd als poort naar de Alpen. De oude binnenstad kenmerkt zich door typerende historische panden en in combinatie met moderne horecagelegen, winkels en attracties, heerst er een prettige dynamiek. Genève is gelegen aan het gelijknamige meer en de rivieren Rhône en Arve lopen dwars door de stad. En met een bergwereld in het bereik, ervaar je hier het stadse leven midden in de natuur.

Een bezienswaardigheid die niet mag missen tijdens een wandeling door de stad is de St. Peters kathedraal, een prachtig bouwwerk met eveneens een prachtig uitzicht vanaf de top. Het is eenvoudig om de stad te voet te ontdekken en daarbij mag het pittoreske straatje Rue Etienne Dumont in de oude binnenstad niet worden overgeslagen. Vanaf dit straatje kun je de kathedraal bereiken en loop je langs tal van andere historische monumenten. Ook de Jardin à l'anglaise is de moeite van het bezoeken waard. Duizenden bloemen staan hier ’s zomers te bloeien en er is onder andere een enorme klok van bloemen te bewonderen. Voor degenen die geen genoeg krijgen van cultuur, herbergt Genève een paar unieke musea waar je onder andere de kunst van het maken van Zwitserse horloges en de geschiedenis van het Rode Kruis kunt ontdekken.

In de natuur met uitzicht op Genève

Omgeven door een bergwereld, kan een vakantie in de stad prima gecombineerd worden met activiteiten in de natuur. Een panoramisch uitzicht over de stad en het meer van Genève, heb je vanaf de top van de berg Salève. Dit bergplateau ligt ten zuiden van de stad en ligt eigenlijk in Frankrijk, maar een rit naar de top is zo gemaakt. In nog geen vijf minuten vervoert een kabelbaan je naar de top tot een hoogte van 1100 meter. Niet alleen kun je vanaf hier uitkijken over de stad en omgeving, ook is het een perfect startpunt voor natuurwandelingen, mountainbiketochten of om te gaan paragliden.

Toeristeninformatie voor Genève
Name Visit Geneva
E-mail info@geneve.com
Telefoon 9097000
Algemene informatie
Aantal inwoners 200500
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 951 km
Hoogte dorp 375
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 6
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 20
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 100
Bars & cafés 50
Bioscoop 19
Concertzaal
Discotheken 21
Casino
Theater
Ballonvaart