Skip to navigation Skip to main content

10 leuke campings in Zwitserland

Camping Bergen
© Spalder Media Group

Op zoek naar leuke campings in Zwitserland? Daarvan zijn er genoeg. Het land is absoluut een heerlijke bestemming voor een zomervakantie. En wat is er nou fijner dan vakantie vieren in de veelzijdige natuur op een camping in Zwitserland? Wakker worden te midden van ruige bergformaties, bloeiende alpenweiden en omringd door water: dat is toch op en top genieten? Ook tijdens een vakantie met kinderen is dit een uitstekende optie, maar natuurlijk ook alleen met je partner. Waar je lekker kunt kamperen en welke campings leuk zijn om naartoe te gaan? In dit blog vind je tien leuke campings in Zwitserland op een rij!

Op de camping in Zwitserland

Als je wilt kamperen, dan vormt Zwitserland een heerlijke basis voor zowel een rustige als sportieve zomervakantie. Het gevarieerde landschap leent zich hier goed voor, want waar je ook naartoe gaat, je bevindt je altijd midden in een prachtig landschap. Je kunt bijvoorbeeld naar een van de campings aan een bergmeer, zoals de Brienzersee, of je kunt in een groene omgeving vol natuur vertoeven. Ook qua campings zijn er veel mogelijkheden, van grote kampeerterreinen met veel faciliteiten voor families, tot kleinschalige plekken die een oase van rust vormen. Waar je ook naar op zoek bent tijdens je kampeervakantie, in dit lijstje met leuke campings in Zwitserland zit er ongetwijfeld ook eentje tussen die goed bij jou past.

1. Camping Lac des Brenets, Neuchâtel

Op Camping Lac des Brenets profiteer je van het beste van beide werelden: de bergen en het water. Tijdens een verblijf op deze camping in Zwitserland geniet je van uitzicht op de imponerende bergtoppen en begeef je je direct aan het meer van Les Brenets. Groot is het kampeerterrein niet, ideaal voor rustzoekers. Veel van de kampeerplaatsen liggen aan het water en vlak bij de camping is er verhuur van onder andere waterfietsen, bootjes en kano's. Ook zijn er tennisgelegenheden op de camping, dus verveling komt er absoluut niet aan te pas.

2. Camping Aaregg, Brienz

Centraal in Zwitserland, direct aan de Brienzersee bij het gelijknamige plaatsje Brienz, ligt de prachtige familiecamping Aaregg. Je kunt hier aan het water kamperen op een van de 180 kampeerplaatsen. Niet alleen kun je er met een eigen caravan, tent of camper staan, maar je kunt ook een volledig uitgerust huisje of bungalows huren die van alle gemakken voorzien is. Hier geniet je op luxe wijze van de mooie omgeving waar je logeert. Er is een restaurant, winkeltje, kinderbioscoop en een ruim opgezette kinderspeelplaats. En naast dat je er kunt genieten van de omgeving en de rust, nodigt het water uit voor het beoefenen van tal van watersporten.

3. Camping & Schwimmbad Mühleye, Visp

Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt deze leuke camping in Zwitserland over een zwembad. Een enorm buitenbad met glijbaan zorgt ervoor dat kinderen zich uitermate vermaken tijdens een kampeervakantie. De camping bevindt zich bij Rund um Visp in Wallis. Naast het zwembad wordt er ook een animatieprogramma voor kinderen georganiseerd en is er een peuterbad. Je kunt 's ochtends verse broodjes halen, er is een pizzeria, snackbar en twee restaurants. Alle ingrediënten om fijn te kamperen!

4. Camping Des Glaciers, La Fouly

Op een hoogte van 1600 meter aan de voet van een gletsjer vind je Camping Des Glaciers. Dit is absoluut een van de leukste campings in Zwitserland dankzij de unieke ligging en het is een geliefde plek voor onder andere wandelaars en bergbeklimmers. Wakker worden tussen het fraaie landschap van hoge bergtoppen en glooiende weiden van Val Ferret (een zijdal van het Mont Blanc-massief), hoe bijzonder klinkt dat? Ook voor bergbeklimmers in de dop is dit kampeerterrein een uitstekende keuze, want een van de speeltuinen op de camping beschikt over een grote klimmuur. En dat niet alleen, ook is er een parcours met zipline en kunnen kids spelen op een springkussen.

5. Camping Manor Farm,  Unterseen

Camping Manor Farm is een geliefde camping in Zwitserland en dat is niet voor niets. Met een prachtige ligging in Unterseen aan de Thunersee kun je hier ontspannen op een goed verzorgd kampeerterrein. Zonnen kan op maar liefst vier privé-strandjes en de mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten zijn er in overvloed. De camping beschikt over een paar restaurants en een beachbar, en kinderen kunnen zich vermaken op de sportvelden of in de speeltuin. En wil je eropuit? Dan is het een tip om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Interlaken.

6. Camping Eienwäldli, Engelberg

Een zomervakantie met kinderen in Zwitserland kun je goed doorbrengen op camping Eienwäldli bij Engelberg. Dit familievriendelijke kampeerterrein beschikt over een verwarmd binnenzwembad  met waterglijbaan en kinderbad. Op het terrein liggen ruime staanplaatsen die al dan niet (gedeeltelijk) in de schaduw liggen. Tijdens het hoogseizoen is er voor de kids een animatieteam aanwezig. Net buiten de camping, op slechts een kilometer afstand, vind je een golfbaan met 18 holes. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een camping in de buurt van een golfbaan in Zwitserland. Ondanks de faciliteiten voor kinderen, is het hier een heerlijke rustige plek om te kamperen. Ook zijn er op camping Eienwäldli maar liefst twee restaurants, een snackbar en een pizzeria. 

7. Camping Seehorn, Egnach

Camping Seehorn profiteert van een geweldige ligging aan de Bodensee, en beschikt over een ligweide waar je aan het water kunt genieten van het zomerse weer. Hier bevindt zich overigens ook het restaurant, waar je bij zonsondergang romantisch kunt genieten van je gerecht en de omgeving. Luxe sanitair, speciale familiebadkamers en een mooi verzorgd terrein zorgen hier voor het comfort.

8. Campofelice Camping Village, Locarno

Op en top luxe en comfort, dat is Campofelice Camping Village in Locarno. Het kampeerterrein ligt aan de noordoever van Lago Maggiore en is een van de mooiste campings in Zwitserland. Met een privéstrand dat zich over 400 meter uitstrekt, kun je hier in alle rust van het aangename klimaat genieten. De camping beschikt over alle voorzieningen waar je naar verlangt tijdens het kamperen en ook het aanbod voor kinderen is niet mis. Naast een groot aantal watersporten die je er kunt doen, is er een animatieprogramma, een aantal speeltuinen en worden er diverse sporten georganiseerd.

9. Camping Tariche, Saint-Ursanne

Camping Tariche ligt in het noorden van Zwitserland, aan de rivier de Doubs. Het is een kleine, gemoedelijke camping met ruim 50 plaatsen. Ook zijn er enkele huuraccommodaties. Met name natuurliefhebbers en rustzoekers voelen zich thuis op Camping Tariche. Op warme dagen biedt de Doubs verkoeling. Ook biedt de rivier de mogelijkheid om te kanovaren. De camping beschikt over een restaurant waar je de hele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

10. Camping Molignon, Evolène

Bij Camping Molignon bij Evolène bevind je je middenin de bergen van Wallis. Je wordt omgeven door machtige bergtoppen en direct vanaf de camping starten er divese wanelroutes. Jong en oud kan zich vermaken op deze camping met ruim 100 kampeerplaatsen. Er is een verwarmd zwembad met schuifdak en ook een speeltuin en tafeltennistafel zijn aanwezig. Avondje geen zin om te koken? Geniet van een Zwitserse kaasfondue bij het restaurant van Camping Molignon. 

Naast deze tien, zijn er natuurlijk nog veel meer leuke campings in Zwitserland! Neem eens een kijkje bij het aanbod van ANWB of bij Eurocampings voor nog meer inspiratie voor je volgende kampeervakantie in Zwitserland.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.