Skip to navigation Skip to main content
Lago Maggiore
© Spalder Media Group

Het Lago Maggiore is een prachtig grensoverschrijdend meer. De noordkant ligt in Zwitserland en de rest in Italië, in de provincies Piemonte en Lombardije . Omgeven door prachtig blauw water, mooie bergen en groene natuur vind je rondom het Lago Maggiore de mooiste plekjes. Dit meer biedt ook een fantastische bestemming voor een vakantie op de camping met de familie. We hebben een aantal mooie familiecampings aan het Lago Maggiore voor je op een rijtje gezet.

Met de familie kamperen aan het Lago Maggiore

Niets zo gezellig als in de zomer kamperen met de hele familie aan het Lago Maggiore. Gezamenlijk de tent opzetten of de caravan uitpakken, boodschappen doen bij het campingwinkeltje en ontspannen aan het water. Ook aan het Lago Maggiore is er een ruime keus aan campings die activiteiten organiseren en faciliteiten hebben voor kinderen. Denk hierbij aan de mooiste zwembaden, boottochtjes, waterfietsen en disco-avonden.

1. Camping Village Isolino

Aan de westoever van het Lago Maggiore vind je Camping Village Isolino, bij het dorpje Fondotoce. Deze grote camping beschikt over 450 ruime staanplaatsen met elektriciteit, geschikt voor caravan, camper en tent. Daarnaast kun je ook een stacaravan of bungalow huren. De faciliteiten van Camping Village Isolino zijn uitgebreid. Natuurlijk vind je hier een ligstrand aan het Lago Maggiore. Daarnaast zijn er meerdere zwembaden met glijbanen, een riante supermarkt, een restaurant/pizzeria, bar en bar bij het zwembad. Voor kinderen is er animatie, ze kunnen paardrijden, een circusvoorstelling bijwonen, fietsen, suppen en nog veel meer.

Boek hier een verblijf op Camping Village Isolino

 

Camping Village Isolino
© Pixabay
Camping Village Isolino ligt direct aan de oever van het Lago Maggiore

2. Camping Village Lago Maggiore

Bij Camping Village Lago Maggiore ben je verzekerd van plezier met het hele gezin! Deze camping vind je aan de zuidkant van het Lago Maggiore, bij het dorp Dormelletto. Je kunt hier heerlijk afkoelen op het strand of bij het fijne zwembad. Op Camping Village Lago Maggiore kun je kamperen met een caravan of tent maar ook een appartement huren. Op de camping vind je een restaurant en pizzeria, animatie voor de kinderen, en je kunt onder andere een kayak huren.

Boek hier een verblijf op Camping Village Lago Maggiore

 

3. Camping Lido di Monvalle

Aan de zuidoostkant van het Lago Maggiore vind je Camping Lido di Monvalle, bij het gelijknamige dorp Monvalle. Deze camping is wat kleiner, simpeler en rustiger dan de andere campings in dit rijtje, maar daarom niet minder leuk. Ontspannen doe je hier op de fijne ligweide. Voor kinderen is er een speeltuin, beachvolleybal en je kunt hier een kano huren.

Meer informatie over Camping Lido di Monvalle


4. Camping Village Conca d'Oro

Ook Camping Village Conca d'Oro ligt aan de westoever van het Lago Maggiore, vlakbij Camping Village Isolino. Met een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore kun je hier genieten van de beste campingfaciliteiten. Je vindt hier 250 staanplaatsen voor caravans, campers en tenten. Zowel zon- als schaduwplekken zijn mogelijk. Verder vind je hier 'Mama's Restaurant' en wijnwinkel, een café, snackbar, supermarkt en animatie.

Boek hier een verblijf op Camping Village Conca d'Oro

 

5. Continental Camping Village

Deze camping ligt niet direct aan het Lago Maggiore, maar aan het naastgelegen Lago Mergozzo, op een paar honderd meter van het Lago Maggiore. De camping ligt naast de gelijknamige golfbaan en is absoluut het soort luxere camping dat in alle gemakken voorziet. Op deze camping vind je een riant zandstrand, zwembad en personeel dat Nederlands spreekt. Een voordeel van de ligging is dat het niet aan het drukke en grote Lago Magiorre ligt. Op het Lago Mergozzo zijn motorboten niet welkom. Je kunt hier tafeltennissen, fietsen huren en meer. De staanplaatsen op de camping zijn riant en je kunt hier overnachten met de tent, caravan en camper.

Boek hier een verblijf op Continental Camping Village

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.