Skip to navigation Skip to main content

Brienzer Rothornbahn

Brienzer Rothornbahn
© Brienz Rothorn Bahn AG
Brienzer Rothornbahn
© Spalder Media Group
Brienzer Rothornbahn
© Spalder Media Group
Brienzer Rothornbahn
© Spalder Media Group
  • Laatste stoombergtrein op een tandradbaan van Zwitserland
  • Adembenemend uitzicht op de Rothorn
  • Verschillende wandelroutes vanaf de top

De Brienz Rothorn Bahn vind je in de regio Interlaken in Zwitserland. Het is de laatst overgebleven tandradbaan met een ouderwetse stoomtrein. De stoomlocomotief brengt je op een hoogte van 2244 meter waarna je een prachtig uitzicht hebt over het meer van Brienz en de vallei die aan de andere kant van de berg is gelegen. De stoomritten kunnen gemaakt worden van juni tot oktober.

Geschiedenis van de Rothornbahn

De stoomlocomotief komt uit het jaar 1892 en is gebaseerd op het systeem van Roman Abt, beter bekend als de pionier van de berg spoorlijnen in Zwitserland. De stoomlocomotief heeft niet alle jaren naar de top van de Rothorn gereden. De spoorweg sloot aan het begin van de 1e wereldoorlog en opende pas weer in het jaar 1931. Momenteel is de Brienz Rothorn Bahn de enige tandradbaan in Zwitserland waarbij gebruikt wordt gemaakt van stoomlocomotieven.

Prachtig uitzicht op meerdere gebieden

In ongeveer een uur komen de rode panoramawagens aan op de eindbestemming Rothorn Kulm. Je begint op een hoogte van 566 meter en eindigt uiteindelijk na 7.6 km op een hoogte van 2244 m. Wanneer je het hoogste punt hebt bereikt, heb je een prachtig uitzicht op de Berner Alpen, de Brienzersee en het Grimselgebied. Daarnaast heb je ook een fantastisch zicht op de Pilatus en de Hohgant. Wie trek heeft gekregen van de treinrit, kan een hapje eten in het restaurant dat zich bevindt op de Brienzer Rothorn. Er is uiteraard ook een mogelijkheid om te verblijven in Berghaus Rothorn Kulm. Tijdens je verblijf maak je gegarandeerd een memorabele zonsopgang en -ondergang mee!

Mogelijkheid tot wandeltochten

Het is ook mogelijk om te voet terug te lopen vanaf de top van de Brienzer Rothorn. Hierbij is er een keuze uit verschillende wandeltochten waarbij je kunt wandelen naar het tussenstation Planalp, richting Brünig of zelfs naar Kemmeribodenbad. De laatste wandeltocht is meer voor de intensieve wandelaars weggelegd. Tijdens de wandeling kan je genieten van de rust en de omgeving. Het enigste wat deze rust af en toe verstoort, is het gepuf en gesjok van de stoomtrein.

Brienzerrothornbahn

Brienzer Rothornbahn

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 92.-

Prijzen zijn gebaseerd op een retour van Brienz - Rothorn. Kortingen zijn mogelijk met een Halbtaxabo, Generalabo GA of Swiss (Travel) Pass.

Openingstijden

Maandag 07.36 - 18.40
Dinsdag 07.36 - 18.40
Woensdag 07.36 - 18.40
Donderdag 07.36 - 18.40
Vrijdag 07.36 - 18.40
Zaterdag 07.36 - 18.40
Zondag 07.36 - 18.40

Openingstijden zijn gebaseerd op de eerste trein die gaat vanaf Brienz en de laatste trein die vertrekt vanaf Rothorn. Zie de website voor meer informatie.

Schrijf een beoordeling

Laatste beoordelingen van onze bezoekers