Skip to navigation Skip to main content

Stedentrip Genève: hoogtepunten die je moet zien

52371 - Stedentrip Genève: hoogtepunten die je moet zien
© Switzerland Tourism

Wil je graag op citytrip maar twijfel je nog over de bestemming? Ontdek dan de op één na grootste stad van Zwitserland: Genève. Van gezellige, nauwe straatjes in de binnenstad tot fraaie parken aan het indrukwekkende meer van Genève. In dit weblog geven we je verschillende hoogtepunten die je op je stedentrip in Genève kunt beleven.

Genève: een veelzijdige stad

In het meest westelijke puntje van Zwitserland ligt de op één na grootste stad van dit prachtige land: Genève. Met een grote diversiteit aan inwoners, een rijke historie en talrijke natuurschoonheden is Genève een veelzijdige stad die je zeker eens bezocht moet hebben. De geschiedenis opsnuiven in de nauwe straatjes rondom het eeuwenoude Place du Bourg du Four, ontspannen wandelen langs de oevers van het beroemde meer van Genève of heerlijk vertoeven in de talrijke parken. Genève heeft voor ieder wat wils. Benieuwd naar de mooiste hoogtepunten van Genève? Lees hieronder dan snel verder!

Het wereldberoemde meer van Genève

Ga je op stedentrip naar Genève, dan mag een wandeling langs het wereldberoemde meer van Genève niet ontbreken op je lijstje. Met je gezicht in de zon is het namelijk puur genieten aan dit historische meer. Naast dat het één van de grootste meren van West-Europa is, is het absolute hoogtepunt hier de gigantische fontein Jet d’Eau. Deze fontein is maar liefst 140 meter hoog en spuit zo’n 500 liter water per seconde omhoog met een snelheid van 200 kilometer per uur. Tip: breng in de avond een bezoekje aan de Jet d’Eau en geniet tot in de late uren van het indrukwekkende verlichte schouwspel!

52371 -
Jet d’Eau is een waar schouwspel om te zien in Genève (Foto: © Switzerland Tourism)
Jet d’Eau is een waar schouwspel om te zien in Genève (Foto: © Switzerland Tourism)

Stadsparken

Genève is een groene stad en staat mede bekend om haar grote aanbod aan fraaie parken. Voornamelijk langs de oevers van het indrukwekkende meer van Genève liggen talrijke stadsparken, waar je kunt genieten van prachtige flora en fauna. Het grootste park van Genève, dat ook aan de waterkant van het meer van Genève ligt, is Parc La Grange. Naast zijn indrukwekkende omvang, wordt dit prachtige park ook gekenmerkt door zijn eindeloos grote rozentuin. Een ideale afwisseling op je stedentrip na een bezoek aan de gezellige maar drukke straatjes van de binnenstad.

Cathédrale Saint-Pierre

Midden in het hartje van de stad in de buurt van het eeuwenoude Place du Bourg du Four staat de grootste kathedraal van Genève: Cathédrale Saint-Pierre. Deze authentieke kerk werd voor het eerst gebouwd in 1160 en diende oorspronkelijk als een rooms-katholieke kathedraal. Later werd het hervormd tot de thuisbasis van de protestantse leider Johannes Calvijn. Dit imposante gebouw kent een rijke geschiedenis en is door de jaren heen een aantal keer veranderd van stijl. Loop je hier tijdens je citytrip maar liefst 157 trappen omhoog, dan word je beloond met een adembenemend uitzicht over de oude stad van Genève. Bovendien kun je hier ook een bezoekje brengen aan twee verschillende musea: een interessant archeologisch museum en het Internationaal Museum van de Reformatie.

52371 -  (1)
Het hele jaar door geniet je op de Cathédrale Saint-Pierre van een magisch uitzicht over Genève (Foto: © Switzerland Tourism)
Het hele jaar door geniet je op de Cathédrale Saint-Pierre van een magisch uitzicht over Genève (Foto: © Switzerland Tourism)

VN-complex

Genève heeft haar grote diversiteit aan inwoners voornamelijk te danken aan de verschillende internationale organisaties die hier grondvesten. Zo bevindt ook het VN-complex zich in het hartje van de stad. Op New York na, is Genève de belangrijkste zetel van de Verenigde Naties. Tijdens een rondleiding kun je hier de enorme conferentiezalen bewonderen waar zich talrijke vredesonderhandelingen hebben afgespeeld. Ook al ben je niet heel erg geïnteresseerd in politiek, een bezoekje aan dit indrukwekkende gebouw mag niet ontbreken tijdens je stedentrip in Genève.

Zomer Auteur Female5

Over Luna

Luna telt de dagen af tot ze weer in de bergen is. Ze is gek van de Alpen in de wintermaanden, maar doet ook graag allerlei sportieve activiteiten in de overige jaargetijden. Als het maar in de bergen is!