Skip to navigation Skip to main content

Meer van Genève

Meer van Genève
© Pixabay
Meer van Genève
© Pixabay
Meer van Genève
© Pixabay
  • Rijke geschiedenis
  • Prachtige wijngaarden
  • 584 vierkante kilometer groot

Op de Frans-Zwitserse grens vinden we één van de grootste meren van West-Europa, het meer van Genève. Dit meer is maar liefst 584 vierkante kilometer groot en ligt ingesloten tussen Jura en de Alpen. De omliggende steden zitten vol leven en zijn gezellige wijndorpjes.

Geschiedenis Meer van Genève

Het meer van Genève kent een rijke geschiedenis die voortkomt vanuit de middeleeuwen. Toen werd er aan de oever van dit meer een kasteel gebouwd, genaamd Chillion. Dit kasteel werd later beter bereikbaar gemaakt door de Romeinen die daar leefde. Daarnaast woonde Calvijn in de 16e eeuw in Genéve en ging hij regelmatig op dit meer zeilen.

Waterrecreatie

Het meer van Genéve biedt vele recreatiemogelijkheden. Bewonder de wijngaarden vanaf het water terwijl je met een rondvaartboot over het meer vaart. Of kies ervoor om het heft in eigen hand te nemen, door te zeilen, windsurfen, waterskiën, wakeboarden, duiken of surfen.

Waterfontein Jet d'Eau

Het absolute hoogtepunt van het meer is de Jet d’ Eau, een 140 meter hoge waterfontein. Deze is gelegen op de plek waar het meer van Genève overgaat in de Rhône. De fontein spuit maar liefst 500 liter water per seconde omhoog met een snelheid van 200 kilometer per uur. Rondom de fontein zijn twaalf lampen geplaatst waardoor je ook tijdens de avonduren van deze prachtige fontein kunt genieten.

Contactgegevens

Openingstijden

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*