Skip to navigation Skip to main content
Kelchsau
© TVB Kitzbüheler Alpen, Dabernig Hannes
Oostenrijk

Vakantie Kelchsau

 • "Geniet in alle rust van de natuur"

 • Authentieke Oostenrijkse sfeer
 • Veel mooie wandelroutes
 • Verschillende wateractiviteiten mogelijk

Kelchsau ligt op een hoogte van 820 meter, in een zijdal van het Brixental. Het is een klein, idyllisch en traditioneel dorp. Kenmerkend zijn de oude huizen die zomers versierd zijn met de meest kleurige bloemen. Verwacht in Kelchsau geen drukte en hordes toeristen, maar een rustige omgeving en veel natuur.

Kelchsau is te bereiken via een kronkelige weg vanaf Hopfgarten im Brixental. Hoe verder je het zijdal binnenrijdt, hoe wilder de natuur en hoe mooier het wordt. Langs de weg stroomt de Kelchsauer Ache en bereiken de bergen links en rechts hoogtes tot wel 2500 meter. In het almgebied van de kurzer en langer Grund kun je meer dan 20 bergtoppen beklimmen.

Wandelen in Kelchsau

Vanauit Kelchsau heb je toegang tot een aantal mooie wandelroutes voor alle niveaus. Kies voor romantische wandelingen in het dal, of zoek iets meer uitdaging op in de bergen. Zomers heeft men in de vakantieregio Hohe Salve een speciaal wandelprogramma. Van maandag tot en met vrijdag kun je iedere dag deelnemen aan een georganiseerde wandelroute. Een gecertificeerde gids laat je tijdens zo’n wandeling alle mooie plekjes van Kelchsau en Wilder Kaiser - Brixental zien. Tips voor wandelen in Kelchsau zijn:

 • De Ölbank Rundweg: een mooie rondwandeling van 14,3 kilometer. De wandeling is middelzwaar en overbrugt 892 hoogtemeters.
 • De top van de Lodron: de wandeling start in Kelchsau en leidt naar het kruis op de top van de Lodron (1926 meter). De wandeling heeft een lengte van 9 kilometer en overbrugt 1238 hoogtemeters.
 • Een wandeling naar Almkäserei Niederkaser: een gemakkelijke wandeling naar een kaasboerderij waar men al generaties lang kaas maakt. De route heeft een lengte van 5,5 kilometer en overbrugt 554 hoogtemeters. Vanaf hier kun je ook verder wandelen naar de Krondhorn (2444 meter hoogte: 7,9 km wandelen en 1318 hoogtemeters).

Een oud bruggetje over de rivier in Kelchsau
Wandel door de prachtige omgeving (Foto: © Hannes Dabernig)

Bergliften in de zomer

Er zijn zomers geen bergliften geopend in Kelchsau. Wil je toch van de bergliften gebruik maken, dan zijn de onderstaande dorpen het dichtst bij:

 • Hopfgarten: Salvenbahn gondel I&II (dagelijks 09.00 - 17.00 uur). Deze lift gaat naar de top van de Hohe Salve (1829 m). Vanaf hier kun je allerlei wandelingen maken en een bezoek brengen aan de bergbeleveniswerelden Hexenwasser en de Filzalmsee.
 • Brixen im Thale: Gondelbahn Hochbrixen (dagelijks 09.00 - 17.00 uur). Deze gondelbaan brengt je naar de Filzalmsee.
 • Söll: de Gondelbahn Hochsöll, de Gondelbahn Hohe Salve en de Keat (dagelijks 09.00 - 17.00 uur). Alle drie de bergliften gaan naar verschillende stations op de Hohe Salve.
 • Westendorf: Alpenrosenbahn I&II (dagelijks 08.30 - 17.00 uur). Deze lift gaat naar de top van de Nachtsöllberg. Hier kun je allerlei wandelingen maken en vind je avonturenpark Alpinolino.

Een oud houten huis met bloemen in Kelchsau
Er staan prachtige oude huizen in Kelchsau (Foto: © Hannes Dabernig)

Weer in Kelchsau

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
20°C / 33°C

Vorstgrens

4296 meter

Regen

3 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
17°C / 25°C

Vorstgrens

4116 meter

Regen

4 mm
Toeristeninformatie voor Kelchsau
Name Infobüro Kelchsau, Ferienregion Hohe Salve
E-mail kelchsau@hohe-salve.at
Telefoon 7100
Algemene Informatie
Aantal inwoners 700
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 909 km
Hoogte Dorp 800
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 1
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart