Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Kelchsau
© Kitzbüheler Alpen - Ferienregion Hohe Salve
Oostenrijk

Wandelen in Kelchsau

Wandelen in en rondom Kelchsau is een belevenis.
Er zijn onnoemelijk veel routes en mogelijkheden voor fanatieke en gelegenheidswandelaars in de omgeving.
De routes zijn met zorg uitgezet en getest.

Wandelvakantie in Kelchsau

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de bergwereld rondom Kelchsau. Dit dorp ligt in een rustig zijdal van Hopfgarten en biedt alles wat je nodig hebt tijdens een heerlijke wandelvakantie. Wandel naar de top van de Lodron op 1926 m of ga voor een eenvoudige wandeling met het hele gezin. Daarnaast is de verbinding met Hopfgarten ideaal, zodat je ook eenvoudig de Hohe Salve kunt bereiken.

Tips voor wandelen in Kelchsau

Vanuit Kelchsau heb je toegang tot het wandelnetwerk van de Kitzbüheler Alpen, bestaande uit ruim 2500 km uit wandelroutes. Hiervan ligt een deel rondom het dorp. Een paar tips zijn:
- Hörbrunn-rundweg. Deze start bij Salvenaland Hopfgarten en loopt langs de Kelchsauer Ache naar Hörbrunn en vanaf daar loop je door het bos over de Glantersberg. Het is een vrij pittige wandeling van zo'n 4 uur, maar je kunt hem inkorten. Dan begin je bij Hof Oberformegg aan de route terug naar Hopfgarten.
- Wandel naar Gasthof Wegscheid, een eenvoudige wandeling met culinaire stops. Eerst kom je langs de Niederkaseralm, waar je traditionele kaasproducten kunt proeven, en eindigt bij Gasthof Wegscheid, ook bekend om de heerlijke gerechten die ze serveren.
- Wandel van Gasthof Wegscheid naar de Neue Bamberger Hütte. Je kunt vanuit Kelchsau het eerste stuk met de auto doen en dan vanaf de parkeerplaats bij het gasthof je wandeling beginnen. Het is een middelzware wandeling van ongeveer 3,5 uur, waarbij je echt kunt genieten van de stilte van de natuur. Je wandelt eerst door het bos, maar komt uiteindelijk boven de boomgrens uit en wandelt dan verder over een bergweg. Een prachtige wandeling die zeker de moeite waard is!

Wandelen in Kelchsau(Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Mirja Geh / Eye 5)

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 5
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?