Skip to navigation Skip to main content

Voor deze geweldige herfstervaringen wil je naar de vakantieregio Hohe Salve

Wandern Herbst Buchacker Höhenstein
© Kitzbüheler Alpen Region Hohe Salve / Mathäus Gartner

Als de bomen op de Hohe Salve en de omliggende Kitzbüheler Alpen van groen naar geel-goud verkleuren, weet je dat het niet lang meer duurt voordat de herfst aanbreekt in de regio Hohe Salve in Tirol. Juist in het najaar zijn er tal van bijzondere activiteiten en events, die je niet wilt missen. Van buitengewone wandelervaringen tot onvergetelijke boerenfeesten: we hebben de mooiste herfsttips voor je verzameld.

Wandel in een lang weekend de KAT-Walk ‘Auszeit’

De KAT-Walk (Kitzbüheler Alpen Trail) is een lange-afstandwandeling die in 6 etappes door de Kitzbüheler Alpen voert. De ‘Auszeit’ variant omvat de eerste 3 etappes, en start vanuit de regio Hohe Salve door de ruige zijdalen Kelchsau, Windautal en Spertental. Bij de lokale VVV kun je een wandelarrangement voor deze variant boeken, waarbij je bagage voor je wordt vervoerd én je overnachtingen worden geregeld. Een heerlijke manier om in de herfst een lang weekend te wandelen door prachtige natuur!

Almabtrieb: kijk hoe de koeien terugkomen van de alpenweides

Almabtrieb in Hopfgarten, Kelchsau en Itter op 30 september 2023

De tweede helft van september staat de hele vakantieregio Hohe Salve traditioneel in het teken van de Almabtrieb. Deze boerentraditie, waarbij de koeien van de hooggelegen alpenweides terug naar het dal worden gebracht, is dè grote en geliefde herfsthappening. Feestelijk getooid met bloemen en enorme bellen gaat de stoet van koeien en hun boeren door het dorp, waarbij de schnaps en het bier rijkelijk vloeien. Stalletjes met zelfgemaakte Tiroler lekkernijen, handwerk, drank en muziek zorgen voor een onvergetelijke sfeer in de straten van Hopfgarten, Kelchsau en Itter.

Informatie Almabtrieb 2023 Hopfgarten en Kelchsau >>

Informatie Almabtrieb 2023 Itter >>

KAT-walk lange afstandswandeling etappe 1-3 door regio Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen Region Hohe Salve / Mathäus Gartner

Familiedag met Elsa de IJskoningin op de Hohe Salve

Familiedag Hohe Salve en Kleine Salve op 15 oktober 2023

Als je in de herfst met kleine kinderen op vakantie kunt, dan is de familiedag op de Hohe Salve en Kleine Salve op 15 oktober een evenement waar ze bij willen zijn! ’s Morgens opent iJskoningin Elsa de familiedag met een concert op de Hohe Salve. Daarna is er een heuse meet & greet met haar. Tussen de Kleine Salve en Hohe Salve is er de hele dag van alles te beleven voor kinderen, waaronder schminken en knutselen, maar ook wandelen met alpaca’s. Vervelen is er niet bij! De tickets van de gondels vanuit Hopfgarten en Itter zijn deze dag voor jong en oud voor de halve prijs en er rijdt een gratis bus tussen de gondelbanen heen en weer.

Haagalm Herfst Wandelen
© Kitzbüheler Alpen Region Hohe Salve / Maximilian Gierl

Wandelen met ezels en lama’s

In Hopfgarten im Brixental kun je elke woensdag in oktober een wandeling maken in het gezelschap van ezels en lama’s. De wandeling gaat over de Penningberg aan de overzijde van het dal, een prachtig stukje natuur met bossen en weiden. De schuwe lama’s en knuffelgrage ezels zorgen ervoor dat je direct kalmeert en helemaal in het nu komt, zodat je optimaal van al het fraais in de omgeving kunt genieten.

Romantisch de zonsondergang tegemoet wandelen

Met het warm gekleurde licht en de prachtige, bonte bergen is de zonsondergang in de bergen in de herfst extra indrukwekkend. In Itter kun je met de laatste gondel omhoog en een avondwandeling naar de top van de Kleine Salve maken, om daar van de zonsondergang te genieten. Na afloop wandel je terug naar het dal. De gondel van Itter is in oktober nog ieder weekend geopend.

Wandeling bij zonsondergang in de regio Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen Region Hohe Salve / Maximilian Gierl

Culinaire wandelingen naar interessante bio-boerderijen

Zin om de lekkerste lokale specialiteiten te proeven en te kopen? Vanuit Wörgl kun je tijdens de herfst dagelijks met een gids via een prachtige route naar de bio-boerderij Pinnersdorf wandelen, waar de boer een rondleiding over de traditionele boerderij verzorgt. In Kelchsau kun je vrijdags met een gids een almwandeling naar kaasmakerij Niederkaser maken, waar een uitgebreide proeverij wordt gehouden.

Wandelsnack tijdens een herfstwandeling in de regio Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen / Mathäus Gartner

Leuke gratis extra’s in de herfst!

Gratis wandelrugzak voor treinreizigers

Boek je je vakantie via de lokale VVV en reis je voor je herfstvakantie met de trein naar je accommodatie in de vakantieregio Hohe Salve? Dan mag je een gratis wandelrugzak ophalen bij de VVV!

Kinderen tot 15 jaar in de herfst gratis entree bergbanen en bergbeleveniswerelden in regio Hohe Salve

Ben je tussen 23 september en 5 november in de vakantieregio Hohe Salve? Bij de bergbanen in de regio zijn het dan FamilienHerbstWochen: kinderen tot 15 jaar krijgen een gratis kabelbaan beleveniskaart bij 1 betalende volwassene. Daarmee is voor hen de toegang tot de bergbanen én de 7 bergbeleveniswerelden gratis! En dat betekent dagenlang vakantieplezier op de berg voor jong en oud.

Over de regio Hohe Salve

De regio Hohe Salve ligt in de Kitzbüheler Alpen in Tirol. In deze regio, bekend van o.a. de stad Wörgl en de plaatsen Hopfgarten im Brixental en Itter, ligt de mooiste uitzichtsberg van Tirol, de Hohe Salve. Vanaf de top op 1829 meter hoogte heb je een prachtig rondom panorama op tal van drieduizenders.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen regio Hohe Salve.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.