Skip to navigation Skip to main content

Hohe Salve (berg)

Hohe Salve 1
Hohe Salve 2
Hohe Salve 3
Hohe Salve 4
Hohe Salve 5
  • Uitstapje voor de hele familie
  • Prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser
  • Tip: Bergbelevenispark Hexenwasser

De Hohe Salve bij Söll en Hopfgarten staat te boek als een van de mooiste panoramabergen van Tirol. Alleen al voor het uitzicht op de Wilder Kaiser kom je naar deze prachtige plek. Rond de 1829 meter hoge top van de Hohe Salve valt van alles te beleven. Wandelen, paragliden, mountainbiken of ravotten in het bergbelevenispark Hexenwasser. Je bereikt de Hohe Salve door vanuit Söll de 8-persoons gondel te nemen en vanuit Hopfgarten de Salvenbahn I+II.

Wandelen op de Hohe Salve

Wanneer je bovenkomt op de Hohe Salve springt direct het kerkje in het oog. De bedevaartskerk van Johannes de Doper (Salvenkirche) is het hoogstgelegen kerkgebouw van Oostenrijk en een bezoek hieraan kan prima gecombineerd worden met fraaie wandelingen. Rond de top loopt het zonnewijzerpad (30 min) langs 15 stations, waarbij je meer leert over de geschiedenis van de tijdsmeting en de zonnestanden. Ook de merenwandeling (2,5 uur), de rondwandeling (3 uur) en Kapellenwandeling (3 uur) zijn echte aanraders. De Hohe Salve vormt ook een prima startpunt voor wandelingen dieper de Wilder Kaiser in.

Uitstapje voor de hele familie

De Hohe Salve is een berg voor de hele familie en daar zijn diverse uitstapjes goede voorbeelden van. Bergbelevenispark Hexenwasser is te bereiken via de gondel vanuit Söll en biedt onder meer het langste blotevoetenpad van Oostenrijk. Ook kun je je eigen aandenken maken in het heksenatelier, een dam bouwen of met een vlot varen over het water. Aan de andere zijde van de berg ligt de Filzalmsee, waar alle zintuigen worden geprikkeld. Kids kunnen ‘stampen’ om de reus uit het water naar boven te laten komen, of spelen met de reuzenhand.

Paragliden en biken op de Hohe Salve

Op de Hohe Salve heb je ook de kans om te paragliden! De omstandigheden om te vliegen zijn hier optimaal. Tijdens een tandemvlucht heb je de kans om de Hohe Salve en het omringende berglandschap van boven te aanschouwen. Voor bikers is er aan de zijde van Hopfgarten een bikepark met een 3-kilometer lange downhilltrack (600 meter hoogteverschil). Wie op de mountainbike rond de Hohe Salve wil fietsen kan zich wagen aan de Salvenbergrunde.

Skiweltlogo

Hohe Salve (berg)

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 28,-
  • Prijs kinderen (15): € 14,-

Gondel Hochsöll + Gondel Hohe Salve dagkaart

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 17.00
Zondag 09.00 - 17.00

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*