Skip to navigation Skip to main content

Jochstubnsee

Jochstubnsee
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Jochstubnsee
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Jochstubnsee
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Jochstubnsee
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
  • Prachtig bergmeer op 1650 meter hoogte
  • Uitzicht op het Wilder Kaiser gebergte
  • Elke dinsdag kun je er zeilen met kapitein Peter

De Jochstubnsee is een bergmeer in de regio Wilder Kaiser. Het ligt op 1650 meter hoogte en is op loopafstand van het bergstation van de Brandstadlbahn en speelpark KaiserWelt gelegen. Wandelliefhebbers kunnen een rondje om het meer lopen, dat ongeveer een uur duurt. Deze wandeling is overigens ook zeer geschikt voor families met kinderen, omdat er geen hoogteverschillen te overbruggen zijn. Vanaf de Jochstubnsee heb je een waanzinnig mooi 360 graden uitzicht op het Wilder Kaiser gebergte, de Loferer- en Leoganger Steinberge, de Hohen Tauern met de Kitzsteinhorn, Großglockner, Großvenediger en de Zillertaler Alpen.

Zeilen op de Jochstubnsee

Rondom de Jochstubnsee zijn diverse ligstoelen waar je even heerlijk kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Ook is er een berghut met zonnig terras waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje. Één van de absolute highlights is het feit dat je op de Jochstubnsee kunt zeilen! Iedere dinsdag vaart kapitein Peter uit met zijn rode zeilboot tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Zowel volwassenen als kinderen kunnen gratis met hem meevaren op vertoon van een geldige liftpas. Je dient je vooraf in de schrijven voor dit zeilavontuur op grote hoogte. Dit kan bij de kassa van de bergbahnen in Scheffau. Ben je in de regio Wilder Kaiser op vakantie, dan mag een bezoekje aan de Jochstubnsee zeker niet ontbreken.

Logowilderkaiser

Jochstubnsee

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 21,-
  • Prijs kinderen (6 - 16): € 14,-

De genoemde prijzen zijn de prijzen van een retourtje met de Brandstadlbahn in Scheffau. Het is ook mogelijk om een meerdaagse 'Erlebnis Wanderpass' te kopen. Hierbij zijn alle bergliften, bussen en belevenisparken inbegrepen. 

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00 uur
Dinsdag 09.00 - 17.00 uur
Woensdag 09.00 - 17.00 uur
Donderdag 09.00 - 17.00 uur
Vrijdag 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Zondag 09.00 - 17.00 uur

De Jochstubnsee is gemakkelijk te bereiken tijdens de openingstijden van de Brandstadlbahn.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*