Skip to navigation Skip to main content

Wildpark Aurach

Herten en elanden in Wildpark Aurach
Wildpark Aurach 2
Wildpark Aurach 3
Wildpark Aurach 4
  • Meer dan 200 verschillende diersoorten
  • Gelegen in het hart van de Kitzbüheler Alpen
  • Avonturenpark, kinderboerderij en restaurant aanwezig

Wildpark Aurach ligt op een hoogte van 1100 meter in het hart van de Kitzbüheler Alpen en werd opgericht in 1972 door Dr. Heinrich Prinz Reuss. Het wildpark ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Brixen im Thale, St. Johann in Tirol en Ellmau. Kitzbühel is slechts 10 minuten met de auto. Op een oppervlakte van ruim 40 hectare leven meer dan 200 verschillende diersoorten. De dieren zijn niet alleen afkomstig uit de Alpen, maar ook uit de rest van de wereld. In Wildpark Aurach kun je onder andere lynxen, moeflons, wallaby’s, lama’s en uilen bewonderen. De beesten worden dagelijks om 14.30 uur gevoerd.

Dieren lopen vrij rond

In Wildpark Aurach lopen met name reeën en herten vrij rond. Ze leven er in grote groepen, ook met kleintjes ertussen. Vaak kun je zo dichtbij komen, dat je de dieren kunt aanraken. De andere dieren, zoals moeflons, lynxen etc. hebben allemaal hun eigen terrein. Er loopt een leuke wandeling door het park van ongeveer 45 minuten. De paden zijn begaanbaar voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Wild Spielpark

In Wildpark Aurach is een speciaal 'Wild Spielpark' aanwezig voor kinderen. In dit park staan allerlei leuke attracties en verschillende stations met opdrachten, leuke weetjes en spelletjes. Naast de speeltuin ligt een kinderboerderij met pony’s, ezels, cavia’s en geiten. Er zijn wortels en appels aanwezig die de kinderen aan de dieren mogen geven. Aan het begin van Wildpark Aurach ligt de Branderhofstube. Dit gezellig ingerichte restaurant heeft een heerlijk zonneterras en een menukaart met allerlei lokale specialiteiten. Ook bevindt zich hier een kleine speelplaats voor kinderen.

Logowildparkaurach

Wildpark Aurach

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 10,-
  • Prijs kinderen (6 - 14): 6

Kinderen tot 5 jaar gratis. Groepskorting mogelijk v.a. 20 personen.

Openingstijden

Maandag 10.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag 10.00 - 17.00

Bovengenoemde tijden gelden alleen in het hoogseizoen. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*