Skip to navigation Skip to main content

Kitzbüheler Horn

Berg Kitzbüheler Horn in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus
Meer op de Kitzbüheler Horn in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus
Uitzicht op de Kitzbüheler Horn in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus
Alpenbloementuin
© Kitzbühel Tourismus
  • Huisberg van Kitzbühel
  • Alpenbloementuin met bloemen uit de Alpen
  • Heel veel leuke activiteiten voor jong en oud

De 1996 meter hoge Kitzbüheler Horn is de huisberg van Kitzbühel en ligt aan de oostkant van de Kitzbüheler Alpen. Kenmerkend is de televisietoren bovenop van zender ORF. Deze toren is wel 102 meter hoog. De Kitzbüheler Horn kent meerdere hoogtepunten, waaronder een speciaal klimpad voor kinderen en de Alpenbloementuin. Ook zijn er ’s zomers diverse hutten geopend waar je terecht kunt voor een typisch Oostenrijkse lunch of koffiepauze.

Omhoog met de Kitzbüheler Hornbahnen

Vanuit Kitzbühel is de Kitzbüheler Horn eenvoudig te beklimmen. Uiteraard kun je te voet of met de mountainbike omhoog, maar ook gebruik maken van de Kitzbüheler Hornbahnen behoort tot de mogelijkheden. In de zomermaanden zijn de liften van 8.30 tot 17.00 uur geopend en sta je vanuit het dorp zo op de 1996 meter hoge top.

Alpenbloementuin

Wat je zeker niet mag overslaan op de Kitzbüheler Horn is een bezoek aan de Alpenbloementuin. Vanaf de top van de Kitzbüheler Horn is het ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang en eenmaal daar zijn er via een leuke wandeling meer dan 400 bloemen en planten te bewonderen. Naast bloemen en planten uit de Alpen, groeit er ook van alles uit berggebieden van over de hele wereld. Vanwege de verschillende bloeitijden valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken. Wie wil kan mee met de gratis rondleiding. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Kraxl-Gaudi: klimpad voor kinderen

Gezinnen met kinderen vinden op de Kitzbüheler Horn allerlei vormen van vermaak. Een tip voor actieve gezinnen is Kraxl-Gaudi. Bij dit klimpad kunnen kinderen en ouders op een veilige manier klimmen en klauteren in de bergen. Over een lengte van 300 meter passeer je verschillende stations en daarmee ben je al snel 50 minuten zoet. Aan het eind van het pad ligt er een schitterend uitzichtpunt op je te wachten.

Tip: zonsopkomst met bergontbijt op de Kitzbüheler Horn

Vroege vogels kunnen op geselecteerde data in het zomerseizoen extra vroeg van de schoonheid van de Kitzbüheler Horn genieten. Onder het motto ‘als eerste op de berg’ openen de Kitzbüheler Hornbahnen (B1 Hornbahn I en B3 Horngipfelbahn) al om 4.15 uur in de ochtend. Terwijl de zon langzaam achter de Loferer Steinberge omhoogkomt, geniet jij samen met je partner of gezin van een typisch bergontbijt. Beter kan de dag niet beginnen!

's Middags zin in waterpret? Lees hier alles over de Schwarzsee bij Kitzbühel.

Actief zijn in zomer en winter

’s Zomers is de Kitzbüheler Horn een ideale locatie voor het maken van mooie wandel- en fietstochten. Er zijn routes voor ieder niveau en voor een pauze zijn er verschillende leuke berghutten geopend. Maar ook in de koudste maanden van het jaar ben je hier aan het juiste adres. Op de Kitzbüheler Horn ligt een fijn en knus skigebied met heerlijke pistes. Lees hier meer.

Leuk weetje: De Kitzbüheler Horn is ook het eindpunt van de Kitzbüheler Radmarathon. De beklimming van de berg is de laatste uitdaging van de 216 km lange fietswedstrijd.

Logokitzbuhel

Kitzbüheler Horn

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 29,00
  • Prijs jongeren (18): € 16,00
  • Prijs kinderen (15): € 10,20

Prijzen op basis van een berg- en dalrit met de Kitzbüheler Hornbahnen, exclusief gastenkaart.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 17.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.00 uur
Zondag 8.30 - 17.00 uur

Openingstijden op basis van de Kitzbüheler Hornbahnen.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*